PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #176

13 april 2020

Tja, het is technisch gezien natuurlijk geen zondag. Maar aangezien het vandaag Tweede Paasdag is, vind ik dat ik wel een beetje vals mag spelen. Vandaag dus het overzicht van de afgelopen week. Wat een heerlijk weer was het hè? Dat maakt die hele ‘quarantaine’ toch echt wel een stuk draaglijker, vind ik. We kregen van opa en oma een waterbaan om lekker buiten mee te spelen. Hoewel we echt niets te klagen hebben gehad over het weer, vond ik het best een pittig weekje. De kinderen beginnen het vaste ritme te missen. Quinn snapt niet waarom hij niet naar de speelzaal en de gastouder mag en waarom hij thuis moet blijven als ik boodschappen ga doen. Lise mist de omgang met leeftijdgenootjes en vindt het hele thuisschoolding ook steeds minder leuk worden… En ik snap dat. Maar we moeten er toch maar het beste van maken.

Koorrepetitie is niet meer in de normale repetitieruimte maar via Zoom. Veel minder leuk, stukken minder handig, maar beter dan helemaal niets. Helaas kunnen we niet met microfoons aan repeteren omdat je dan last krijgt van vertragingen in het geluid. We zingen dus met de microfoon dicht en luisteren alleen naar de dirigent die begeleidt op piano. En dat is best even wennen!

In het weekend ontbijten we meestal met broodjes uit de oven. En daar is een meisje altijd heel blij mee! Kaas en honing is een van haar favoriete combinaties trouwens. Mocht je je afvragen wat het is dat er op haar broodje ligt.

Het was prachtig weer en daarom een perfect moment voor een berenjacht door de wijk. We zijn eigenlijk alleen onze eigen straat en twee aangrenzende straten door gewandeld. We stopten even bij een speeltuin en zijn toen weer naar huis gelopen. In totaal hebben we elf beren geteld. Lise hield het allemaal nauwkeurig bij op een notitieblok. En Quinn had na 100 meter genoeg van zijn loopfiets en heb ik toen maar in de buggy gezet. Loopfiets blijkt trouwens prima aan de buggy te kunnen hangen dus dat scheelde weer gesjouw.

Ik begon deze thuisquarantaine nog best fanatiek met thuis sporten en hardlopen. Ik ging vorige week ook nog een rondje skeeleren, maar sindsdien is er van sporten weinig terechtgekomen. Even kijken of ik dat komende week weer wat structureler kan oppakken. Skeeleren is sowieso fijn om te doen en kost niet veel moeite. Ik hoef er meestal geen andere kleding voor aan en ik kan gewoon vanuit huis een rondje maken. Misschien dat ik dat vanmiddag of vanavond maar weer eens even ga doen.

Eigenlijk wilde ik Lise meenemen naar een schoenenwinkel om haar voeten op te laten meten voor we nieuwe schoenen kochten, maar omdat alles zo’n beetje dicht is in de stad bestelde ik bij Van Haren online nieuwe sneakers voor haar. Ze zijn super tof, maar wel met veters, dus we moeten even flink gaan oefenen met leren strikken. Ze kan het al bijna! De maat bleek trouwens ook prima te zijn.

Bij mooi weer hoort, naast zomerjurkjes en korte mouwen, natuurlijk ook een ijsje! Ik kocht deze ’twisters’ bij Lidl en die bleken een groot succes bij de kinderen. Ze hebben er trouwens ook heel lekkere mini-‘Magnums’ in wit, melk en puur en met nootjes. Tipje van mij voor jou!

We hebben de afgelopen week bijna elke dag buiten gegeten. Zo fijn! Enig nadeel was dat de zon soms wel erg fel en warm was, maar dat het met de parasol toch weer wat fris werd. Tja, je kunt niet alles hebben 😉

Deze roze skeelers van Nijdam die Lise voor haar verjaardag kreeg zijn echt een schot in de roos gebleken. Ze speelt er elke dag mee en durft sinds kort ook buiten kleine stukjes te skeeleren. Ik kan niet wachten tot ze straks met mij samen een rondje door de buurt kan maken 🙂 De skeelers zijn trouwens 3-in-1 doordat je de wieltjes zowel naast, als achter elkaar kunt zetten. We zijn begonnen met wieltjes naast elkaar, toen als tussenstap alleen achter nog twee wieltjes naast elkaar en voor één wieltje en nu staan de wieltjes dus gewoon op een rij en zijn het echte skeelers. Mocht je ze trouwens ook willen aanschaffen, let dan even op welke maatrange je pakt, want ze vallen HEEL klein uit. Lise heeft schoenmaat 30 en draagt de skeelers in maat 34-37. Even rekening mee houden dus!

In mijn Instagram stories meldde ik laatst al dat ik zo blij wordt van het uitgebreide vega-assortiment van Lidl. Afgelopen week probeerden we voor het eerst de vegetarische schnitzel uit en die was heerlijk! Bijna niet van een normale kipschnitzel te onderscheiden. Voor komende week heb ik de vegetarische hamburgers meegenomen. Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

‘Mama, wanneer eten we weer een keer pannenkoeken?’ U vraagt, wij draaien! Ik maak altijd eerst het beslag en bak dan alle pannenkoeken achter elkaar en leg die op een verwarmd bord (bord met pan kokend water eronder). Dan kunnen we daarna gewoon allemaal samen aan tafel aanvallen. Vroeger stond mijn vader altijd in de keuken te bakken en aten wij ondertussen de pannenkoeken op. Dat vond ik zo ongezellig dat ik het zo heb opgelost.

Op Quinn zijn fijne motoriek valt weinig aan te merken. Zijn nieuwste hobby is spelen met strijkkraaltjes. Ik vind het heerlijk om te zien hoe geconcentreerd hij daarmee bezig kan zijn.

We zijn allemaal thuis doordeweeks overdag en dat maakt het soms mogelijk er even tussenuit te glippen. Ik had het vorige week donderdag even helemaal gehad en wilde niets liever dan even met een boek in het park liggen. Gelukkig vond M het goed als ik even een uurtje van huis ging en dus genoot ik even lekker in m’n eentje van het zonnetje. De meeste mensen die ook hadden bedacht naar het park te gaan hielden zich gelukkig netjes aan de social distancing regels. Mooi om te zien hoe mensen dan bijvoorbeeld op anderhalve meter afstand van elkaar op een bankje gaan zitten en toch gezellig een gesprek voeren. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind!

Vrijdag ging opeens de bel. Nietsvermoedend deed ik de deur open. Ik dacht dat de postbode een pakketje kwam afgeven. Maar het waren Quinn zijn juffen van de peuterspeelzaal die even kwamen kijken hoe het met hem gaat. Ook hadden ze een tasje bij zich met (paas)werkjes, paaseitjes en een bellenblaas. Zo lief en leuk! Quinn zelf was er een beetje door overdonderd, maar toen ze weer weg waren vond hij het toch ook wel heel speciaal dat zijn favoriete juffen gewoon bij hem thuis langskwamen.

Mocht je trouwens mijn blogpost van afgelopen zaterdag nog niet hebben gelezen, doe dat dan nog even als je wil. Iedereen die me/ons via de verschillende wegen liever berichtjes heeft gestuurd, dankjewel. Dat betekent echt heel veel en is een grote steun in deze moeilijke tijd…

Hoe gaat het bij jullie? Ook veel buiten gegeten de afgelopen week?

3 Comments

 • Reply Yvette 13 april 2020 at 14:32

  Omg, het nieuwe vega vlees van de Lidl is echt YUM! Ik ben vooral fan van de balletjes en het vega gehakt in een pasta <3

 • Reply Danielle 22 april 2020 at 13:06

  Dat geen leuke water aan weet je toevallig waar te koop?

  • Reply Danielle 22 april 2020 at 13:07

   Wat een leuke waterbaan weet je toevallig waar deze te koop is

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.