PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #173

22 maart 2020

Wat een gekke afgelopen week was het hè? Nog voor de aanscherping van de crisismaatregelen waren we op uitnodiging een dagje bij Pukkemuk, een recreatiepark in Dongen. Vooraf twijfelde ik wel even, maar we besloten toch te gaan en eenmaal daar bleek het gelukkig extreem rustig.. De kinderen hebben enorm genoten. Een verslag van deze dag komt morgen online.

Gek genoeg was het eind vorige week ook nog redelijk normaal om ‘zomaar’ even de stad in te gaan. Ik was benieuwd hoe de nieuwe HEMA hier in Eindhoven eruit zag en nam er samen met mijn moeder een kijkje. Het is een heel mooi, ruim opgezet, filiaal geworden. En vooral het restaurant ziet er super stylish uit. Echt een leuke plek om straks, als het allemaal weer mag en veilig is, eens met de kinderen naartoe te gaan.

Zondag bereikte ons (en de rest van Nederland) het bericht dat de scholen en kinderopvangcentra maandag niet open zouden gaan. Dat was even schakelen! Ik kreeg al snel een paar tips waar ik Lise mee aan de slag kon laten gaan. Vooral de filmpjes van Letter Jungle en de werkjes op Squla vindt ze erg leuk om te doen.

Quinn dacht er het zijne van en probeerde de peuterspeelzaal telefonisch te bereiken 😉 Het was deze week trouwens wel perfect weer om lekker buiten te spelen, dus dat hebben de kinderen dan ook volop gedaan.

Ik mocht ook heel even buitenspelen. Voor een campagne van Bristol wilde ik graag een foto laten maken bij de gele kegels hier in Eindhoven. Gelukkig wilde Charlotte die wel even komen maken. We hebben netjes afstand gehouden (die knuffel heeft ze nog tegoed!) en na de foto gingen we allebei weer braaf naar ons eigen huis. Vind je die trui trouwens net zo tof als ik? Ik mag er eentje weggeven en de winactie loopt nog!

Het huis en de achtertuin zijn prima, maar om de kinderen nog net even wat meer beweging te geven probeer ik elke dag even met ze het park in te lopen. Daar is het gelukkig altijd redelijk rustig, dus dat is fijn. We kiezen elke keer een ander speeltuintje uit om heen te wandelen – de kinderen meestal op de (loop)fiets of step – en zo hebben we toch even lekker een frisse neus gehaald!

Weer ijverig aan de Squla. We begonnen de eerste dag met een planning, maar hebben de andere dagen eigenlijk een beetje op het moment zelf besloten wat we gingen doen. Maar Lise vindt het tot nu toe erg leuk om werkjes te doen, we knutselen, spelen en doen aan beweging. Volgens mij is dat best prima.

Tja, dat hamsteren he… Ik dacht dat het in de loop van de week wel wat minder was geworden, maar ik greep bij Jumbo toch echt gigantisch naast de afbakbroodjes.

Deze beauty werd bezorgd! Ik mag de hetelucht friteuse van Tomado gaan reviewen. Ik ga er komende week mee aan de slag dus hoop hier snel mijn bevindingen te kunnen delen. Ik ben erg benieuwd hoe hij bevalt!

Lise mocht even spelen met haar beste vriendje. In overleg met zijn moeder uiteraard. Ik weet dat veel ouders nu niet aan playdates doen. En ik moet zeggen dat ik ook niet zo goed weet of ik het nu nog eens zou doen, nu er toch echt wordt gehamerd op zoveel mogelijk thuis blijven en sociaal contact vermijden. Ze hebben vrijdag al wel even gefacetimed, dus misschien dat we het de komende tijd zo maar moeten oplossen dan.

Dit is mijn hoofd na drie kwartier Xcore in de woonkamer, haha. Een instructeur heeft de huidige les op YouTube gezet, zodat je het gewoon thuis kunt doen wanneer je wilt. Ik heb een eigen XCO trainer (de buis die je gebruikt tijdens de oefeningen) dus ik kon prima uit de voeten. Wel merkte ik dat ik de airco miste en het vloerkleed niet zo’n hele fijne ondergrond is. Maar ach, het is beter dan niets!

Lekker buiten ‘werken’. De kinderen zijn nu meer op elkaar aangewezen en ik merk dat ze daardoor ook meer naar elkaar toe groeien. Dat is mooi om te zien!

Lise had een videocall met haar meester en een paar klasgenootjes. Ze vond het wel wat spannend en gek, maar het was zo leuk om ze te zien kletsen met elkaar. Morgenochtend wil ze weer bellen, dus ik ben benieuwd hoe het dan gaat.

De boekjes van de Bijlesmeester die we een hele tijd terug mochten reviewen, komen nu wel goed van pas… Deze sommen maakte ze (bijna) helemaal zelf!

Na een toch wel hectische eerste thuiswerk- en thuisschoolweek had ik vrijdagmiddag een borrel met Kimberly, Charlotte en Bregje. Via Zoom uiteraard, maar wel met echte wijn. M had random een fles witte wijn gekocht en had niet eens door dat die ‘Corona’ in de naam had… Tja, we moeten er ook een beetje om kunnen blijven lachen toch?

Ik ben benieuwd wat de volgende week ons brengt. Ik vind de oplopende cijfers van het aantal besmettingen en doden toch wel beangstigend… Hoe is het met jullie?

1 reactie

  • Reply Lieke van Veen 23 maart 2020 at 12:26

    Ziet er wel gezellig uit die vrijdag middag borrel!
    Goed dat er social media bestaat in deze tijden.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.