PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #172

15 maart 2020

Genieten jouw kids ook vaak van een pyjamadag in het weekend? Die twee van mij vinden het heerlijk. Zelf ben ik mijn pyjama en ochtendjas rond de middag meestal wel beu en spring ik tegen die tijd meestal onder de douche. Maar zij lopen met gemak tot bedtijd in hun pyjama rond. Ach, als we de deur verder niet uit hoeven is dat ook helemaal zo erg niet. Maar hoe gezellig bovenstaande foto ook is, het was me het weekje wel. Het Coronavirus heeft nu ook Nederland in zijn greep en er zijn tal van noodmaatregelen afgekondigd zodat het hopelijk niet compleet uit de hand loopt. Ondertussen proberen wij het normale leven toch min of meer door te laten gaan…

Vorig weekend was er nog niet zoveel aan de hand. Ik vierde mijn verjaardag voor een groepje vrienden en dat was super gezellig. Van tevoren zag de woonkamer eruit om door een ringetje te halen. Misschien moet ik vaker feestjes geven? Nee, alle gekheid op een stokje, het was een hele gezellige avond! Helaas moest ik de volgende ochtend wel weer vroeg op, want er stond een optreden met het koor op de planning.

Maandag was M jarig. Lise had op school al wat voor hem geknutseld, maar ging thuis vrolijk verder. De hele middag heeft ze in haar eentje op haar kamer kunstwerkjes zitten maken. Zo lief… Uiteindelijk moest ik mee komen helpen om het allemaal naar beneden te dragen zodat ze het aan papa kon geven.

Vanwege het virus moest M thuiswerken. Deze week en inmiddels is bekend dat dat ook voor de rest van deze maand zal gelden. Quinn vindt de laptop mega interessant en pakte zijn eigen laptopje erbij zodat hij ‘ook kon werken’. Grappig om te zien hoe hij met zijn kleine vingertjes het typen nadoet.

Zoals je op de eerste foto’s wel kunt zien was Quinn behoorlijk toe aan een knipbeurt bij de kapper. Omdat onze thuiskapper het erg druk heeft, gingen we voor een keertje naar de kapper in de stad. Quinn vond het eerst niet zo leuk om in de stoel te gaan en wilde eigenlijk de (toch wel erg toffe) cape niet om, maar uiteindelijk gedroeg hij zich voorbeeldig. Er zijn dus gelukkig geen rare happen uit zijn kapsel geknipt omdat hij niet stil kon zitten 😉

Middagdutjes doet hij niet meer elke dag, maar als hij een ochtend naar de gastouder is geweest lukt het vaak toch nog wel om hem in de middag in bed te leggen. Daarna wil hij dan geen kleren aan, maar het liefst met slaapzak en al naar beneden. En tja, wij zijn de flauwste niet, want ik vind het eigenlijk best schattig zo. De VTech Kidizoom van Lise heeft hij nu ook helemaal ontdekt. Vooral die koptelefoon moet op als hij er een spelletje op speelt, haha.

Handen wassen met zeep, papieren zakdoekjes gebruiken… Je kan het ze niet jong genoeg bijbrengen, toch? Vanwege de Corona-maatregelen wassen we maar extra vaak onze handen. Hier had ik hem vanuit de peuterspeelzaal bij mijn ouders gebracht. Best een goed moment om even goed de handen te wassen.

Ik moest even langs Bristol, om deze toffe sweater op te halen voor een samenwerking. Komende week komt hiervan een winactie op Instagram voorbij. Hou het in de gaten dus, mocht je er eentje willen winnen!

Hoe was jouw week? Merken jullie al veel van de maatregelen die er worden getroffen vanwege het virus?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.