PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #171

8 maart 2020

De eerste week van maart zit er alweer op! Januari leek me een eeuwigheid te duren, maar februari vloog in een vloek en een zucht voorbij. Maart vind ik trouwens een extra leuke maand, omdat ik dan jarig ben én omdat de lente begint. Ik ben zo toe aan lekker weer! Gisteren was een heerlijk zonnige dag. Laat dat er deze maand maar veel meer worden! Vorige week zondag was ik met mijn ouders en broertje een dag in Antwerpen. Voor mijn vaders verjaardag bezochten we daar bierbrouwerij De Koninck.

Zo’n brouwerijbezoek is sinds een paar jaar een soort traditie geworden om mijn vaders verjaardag te vieren. Dit is de eerste keer dat we een tour doen die je zelf, dus zonder begeleiding van een gids, loopt. Onderweg komen we filmpjes tegen, leren we van alles over het brouwproces en mogen we zelf een biertje tappen. Erg leuk!

Ook erg leuk gevonden vind ik de #brewfie. Juist, een selfie in de brouwerij. Die moest ik natuurlijk wel eentje maken… Na afloop zijn we in Antwerpen nog een hapje gaan eten en toen was het tijd om weer terug naar Eindhoven te rijden. Het was een heel geslaagde middag en avond.

De voorjaarsvakantie mocht dan afgelopen zijn, maandag had Lise een studiedag. Net als, obviously, de rest van haar school. Met twee andere moeders sprak ik af in een binnenspeeltuin. Quinn was wel naar de gastouder, dus ik had alleen Lise bij me. Ze heeft zich een ochtend kunnen uitleven met haar vriendjes en de middag hebben we lekker thuis doorgebracht.

Lise vindt het geweldig om te helpen met koken. En dag mag ze ook, want ze leert er enorm veel van. Zo kan ze al heel goed een paprika in kleine stukjes snijden. Ze gaat heel voorzichtig en beheerst met het mes om. Ik vind dat zo knap!

Toevallig had Lise het vorige week over de L.O.L. Surprise ballen. Dat ze die zo graag weer eens eentje zou willen. En opeens stond de pakketbezorger aan de deur met een ‘mystery box’ met twee van die ballen erin! Samen besloten we dat Lise er eentje zelf mag houden en we de andere willen verloten via een winactie. Deze loopt nog via Instagram, dus als je mee wil doen, reageer dan even onder de bijbehorende post.

Het zonnetje liet zich eindelijk weer eens zien! En ik had enorm de behoefte om naar buiten te gaan. Toevallig moest ik even een boodschap doen, dus Quinn mocht op zijn loopfiets met me mee. Hij genoot er zichtbaar van. En hij moet trouwens ook nodig naar de kapper, maar onze thuiskapper zit helaas nogal volgeboekt. Dat wordt komende woensdag dus maar eens een bezoekje aan een ‘normale’ kapper…

Donderdag was ik jarig. De dag begon als een gewone werk- en zwemlesdag. Maar ‘s avonds kwamen mijn ouders, mijn tante en broertje bij ons eten. Ik had al wekenlang ontzettend veel zin in Chinees, dus dat werd het. Lekker en makkelijk! Nu ben ik trouwens wel weer voor een paar weken ‘genezen’ van mijn trek in Chinees, haha.

Van M kreeg ik deze prachtige bos bloemen. Lise had op school een mooie tekening gemaakt en Quinn gaf me een dikke knuffel en een kus. Mijn ouders gaven me een ring en een nieuw strijkijzer (functionele cadeaus kunnen ook heel welkom zijn!). Met mijn broertje ga ik een keer gezellig uit eten en van mijn tante kreeg ik geld om zelf wat van te kopen.

Na het eten zaten Lise en Quinn zo lief samen een filmpje te kijken op de tablet… Meestal gaat dit gepaard met ruzie (wie mag vasthouden, wie zit in de weg waardoor de ander het niet kan zien, etc.), maar dit keer ging het er dus heel harmonieus aan toe.

Dit leuke kind ging vrijdag heel vrolijk naar de peuterspeelzaal. Een van de ‘werkjes’ die hij kan kiezen, is het zelf smeren van een crackertje. Apie was mee en mocht ook even van het crackertje proeven.

Ik had het verjaardagsgeld van mijn tante al uitgegeven voor ik het gekregen had. Op mijn verjaardag bestelde ik namelijk, na een tip van Bregje, deze super toffe tas bij Treasure Label. De tas is gemaakt van reststukken leer en daarom is elke tas uniek. Ik ben er zo blij mee!

Gisteravond kwamen er vrienden langs waar ik mijn verjaardag mee gevierd heb. Vandaar ook dat dit weekoverzicht iets later online is gekomen dan je gewend bent. Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en felicitaties!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.