PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #170

1 maart 2020

Ik waarschuw maar vast… Bereid je voor op veel carnavalsfoto’s in dit weekoverzicht. Tja, van vrijdagavond tot en met dinsdag was het hier volop carnaval. En hoewel ik niet elke dag geweest ben, blijft er dan maar weinig ‘normale week’ over… Even een wat ander overzichtje dan normaal dus, maar wat mij betreft zeker niet minder leuk!

Op vrijdag klapte ik mijn laptop dicht en kon de voorpret beginnen. Ik moet er altijd even inkomen, maar met de televisie afgestemd op ‘Drie uurkes vurraf’ op Omroep Brabant, gaat dat altijd vrij snel. Ondertussen aten we, heel toepasselijk, tafelfriet en dronk ik een Mexicaans biertje dat Quinn die middag in de schuur had ‘gevonden’ en ik om die reden maar in de koelkast had gelegd. Toen Snollebollekes optrad had Quinn geen aandacht meer voor de frietjes, maar alleen nog maar voor de tv… ’s Avonds ging ik naar Nuenen om carnaval in te luiden met mijn vrienden van het koor (zie bovenste foto). Het was een hele fijne en gezellige eerste avond.

Zaterdag was het tijd voor een nieuwe outfit. Ik droeg het vorig jaar voor het eerst, maar breidde het uit met een rokje dat een visnet moet voorstellen, of andersom… In de praktijk bleek het trouwens een vrij onhandig ding, want ik had regelmatig een carnavaller aan mijn net hangen. En die kreeg ik lang niet altijd heel makkelijk weer los…

Zondag deed ik het even wat rustiger aan. Wel wilden we even met Lise naar kindercarnaval in de stad, omdat de optocht op zaterdag niet door kon gaan vanwege de storm. Helaas bleek eenmaal daar dat het al afgelopen was. Gelukkig werd ze ook heel blij van een diner bij Mc Donald’s. En zo waren we er toch even lekker uit.

Op maandagmiddag is er hier in de wijk altijd kindercarnaval in een speciaal daarvoor opgezette tent. De kinderen kunnen dan gratis allerlei oud-Hollandse spelletjes spelen, kunnen zich laten schminken en krijgen aan het eind een snoepzak. Het is heel kleinschalig opgezet, maar daardoor juist heel leuk en perfect voor de allerkleinsten. En de stadsprins komt ook altijd even langs!

Quinn vond het fantastisch. Lise vond de muziek wat hard, maar is daar gewoon gevoeliger voor. Gelukkig hadden we gehoorbescherming voor haar meegenomen. Dat was geen overbodige luxe!

Maandag ging ik samen met een vriendin op pad. We dronken even rustig een eerste drankje om er weer een avond tegen te kunnen. Ik merk toch wel echt dat ik geen 18 meer ben. Ook al drink ik niet mega veel, het herstel kost toch telkens iets meer tijd…

Vakantie of niet, Lise pakte helemaal uit zichzelf haar taal- en rekenboeken van De Bijlesmeester uit de kast. We hadden er al een hele tijd niet mee gewerkt, maar misschien trok het juist daardoor haar aandacht. Na twintig minuten was ze er trouwens weer klaar mee, maar dat was natuurlijk helemaal prima.

Ik had mezelf vrij gegeven tijdens carnaval, maar zat dinsdagmiddag toch alweer achter mijn laptop. Woensdag en donderdag heb ik onverwacht ook wat meters kunnen maken. Vrijdag nam ik echt vrij om er helemaal voor de kinderen te zijn en ging ik met ze naar Poppenkast Pluim bij de Bibliotheek Eindhoven. Een echte oldskool poppenkastvoorstelling verzorgd door een enorm enthousiaste en leuke vrouw. Lise en Quinn genoten er zo van, net als alle andere kinderen die aanwezig waren. Na afloop was er ranja en een koekje. Super leuk om er op die manier even uit te zijn in de voorjaarsvakantie.

Ik keek naar Quinn toen hij voor zich uit stond te staren en vroeg me af wanneer hij al die extra centimeters gegroeid is?! Hij leek opeens zo gegroeid! Grappig hoe je soms zo’n momentje van besef kunt hebben hè? Ik heb er maar snel een foto van gemaakt.

Dit was sentimenteel. We dachten er al langer over om de kinderwagen te verkopen, maar omdat ik hem nog heel sporadisch gebruikte stelden we dat steeds toch maar uit. Tot ik hem er laatst in zette en moest bekennen dat het er eigenlijk echt niet meer uitzag. Zo’n grote peuter in een wandelwagen. Het was tijd om de wagen door te geven aan een kleiner kindje. En dat is dus gelukt. Een lief jongetje van 4 maanden mag er voortaan heerlijk in worden rondgereden. Dat verzacht de pijn toch een beetje.

Hoe was jullie week? Hadden de kinderen vakantie of gingen ze alweer naar school?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.