PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #17

8 januari 2017

De eerste week van 2017 zit er alweer op. Hoewel het nog kerstvakantie was, hadden wij een vrij drukke week met afspraken én waagde ik me voor het eerst sinds de bevalling in de sportschool…

Vorige week zondag was het natuurlijk Nieuwjaarsdag. Aangezien we een kort en roerig nachtje achter de rug hadden waren we (op Quinn na) behoorlijk moe. Eigenlijk zijn we alleen naar mijn ouders gegaan om te gourmetten en daarna snel weer naar huis, zodat Lise op tijd naar bed kon. Bij opa en oma mocht ze zelfs binnen een sterretje afsteken!

Op maandag ging M weer werken en speelden Lise en ik met haar insteekmozaïek. Ze had voor het eerst haar nieuwe jurk van Tumble ‘N Dry aan en hij staat haar zo leuk! Heel blij met die aankoop dus.

’s Avonds had M een etentje en Nieuwjaarsborrel op zijn werk. Zodra ik Lise en Quinn in bed had liggen nestelde ik me op de bank met een grote kop thee en een warme appelflap. Lekker even ongestoord bloggen en tv kijken.

Dinsdag was het tijd voor een van mijn minst leuke afspraken van het jaar: de tandarts. Ik had aangegeven dat ik Lise meenam. Volgens de tandarts hoeft er voor haar nog geen aparte afspraak gemaakt te worden, maar mag ze gewoon mee om alvast een beetje te wennen. Het spelen in de wachtkamer vond ze alvast erg leuk. Tijdens mijn behandeling (gelukkig hoefde er alleen wat tandsteen verwijderd te worden) heeft ze staan toekijken en daarna mocht ze even bij mij op schoot in ‘de stoel’. In haar mond kijken mocht de tandarts trouwens niet. Dat gaan we gewoon de volgende keer weer proberen.

En dinsdagavond at ik alweer alleen met Lise. Dit keer had M een bioscoopuitje met collega’s en zou hij van tevoren met ze in de stad wat eten. Voor Lise en mezelf had ik het simpel gehouden. Lasagne uit de oven met een salade en wat stokbrood. Maar wat hebben we zitten smullen!

Woensdagochtend was het haasten geblazen. Quinn werd namelijk op het consultatiebureau verwacht voor zijn eerste prikjes. Lise en M gingen ook mee. Hij is enorm goed gegroeid (nu 5800 gram en 61,5 cm) en natuurlijk huilde hij wel even bij de prikjes, maar hij sloeg zich er goed doorheen. Trots op mijn kleine mannetje!

Kijk, dit is diezelfde middag thuis. Vrolijk als altijd. Zo heerlijk!

Donderdagochtend ging ik met de twee kindjes even een boodschapje doen. We gingen lopend met de kinderwagen. Ik had me een beetje vergist in de tijd, waardoor Lise al honger kreeg toen we nog niet klaar waren. Gelukkig was daar de bakker en konden we krentenbollen kopen om de ergste honger te stillen.

Die middag wilde ze Quinn graag een flesje geven. Ik vind het zo prachtig hoe ze elkaar op deze foto recht aankijken. Lise is een hele zorgzame grote zus. Daar heeft Quinn het toch maar mooi mee getroffen.

‘Nee mama, ik ben niet moe!’, zei Lise de hele middag. Maar een middagslaapje doen wil ze absoluut niet meer. Toen ze even tv mocht kijken omdat ik Quinn moest voeden, viel ze uiteraard in slaap op de bank. Heel lief toch wel. En ook meteen weer even mijn kleine meisje.

Eigenlijk was ik van plan donderdagavond te gaan sporten, maar toen had ik zo’n hoofdpijn dat ik thuis op de bank ben gedoken. Ik checkte het lesrooster en zag dat er elke vrijdagochtend om 10:00 uur Bodypump gegeven wordt. Dat leek me wel een fijne les om mijn eerste keer sporten na de bevalling mee in te luiden. M werkte thuis en dus kon ik er een uurtje tussenuit piepen. Het was zwaar, maar heerlijk!

Weer thuis liet Lise me weer even glimmen van trots. Ze zei ‘kijk, ik heb Quinn getekend’. En waar er dan eerder alleen een paar strepen te zien waren, had ze nu echt een gezichtje getekend met ogen, een neus en een mond. Zo knap en schattig!

Vrijdagavond had ik opnieuw even me-time. Ik ging namelijk ook weer voor het eerst repeteren met het koor. Heerlijk om weer te zingen en leuk om iedereen weer te zien!

Zaterdagmorgen werden we wakker in een witte wereld. De laatste keer dat Lise sneeuw heeft gezien is alweer twee jaar geleden, dus voor haar was het een heel bijzonder iets.

Na het ontbijt moest er natuurlijk gespeeld worden in de sneeuw. Even lekker met de slee naar buiten dus!

’s Middags heb ik mijn leven nog even gewaagd door op de fiets naar het centrum te gaan voor wat dingetjes. Niet echt een aanrader met al dat ijs op de weg! Maar ik heb het overleefd.

En nu zitten we op de bank en hebben net de eerste aflevering van ‘Wie is de Mol?’ gekeken. Heerlijk dat het weer is begonnen! Morgen heb ik een leuke date staan met mijn blogvriendinnen. Zij gaan Quinn voor het eerst ontmoeten! Verder nog niets gepland, maar dat is ook weleens lekker.

Wat zijn jouw plannen deze zondag? 

7 Comments

 • Reply Patricia 8 januari 2017 at 06:10

  Ik ga aan het werk: allemaal stukjes schrijven voor een magazine. En verder wat blogs lezen en relaxen. Voordeel: ik vind mijn werk ook echt leuk.

 • Reply Loes Johanna 8 januari 2017 at 07:59

  Ooh wat is Quinn toch een heerlijk mannetje! ❤ Zo rond maart hebben wij wel een leuke toekomstige schoondochter. 😉

 • Reply Maike 8 januari 2017 at 09:18

  Wat zijn Lise en Quinn lief samen, leuke foto´s!

 • Reply Essma 8 januari 2017 at 11:41

  Wat kan ze al goed de fles geven! Fijn zo’n hulpje in huis 😄🙌🏻😉

 • Reply Lieke 8 januari 2017 at 19:01

  Wat knap dat Lise zomaar zelf een sterretje durft af te steken. Die insteekmozaïek is super leuk die had ik zelf vroeger ook. Wat is Quinn een vrolijke baby.

 • Reply jodi - liefthuis 8 januari 2017 at 19:28

  Wat goed dat je bent gaan sporten. Dit is mega dicht bij mij, als ik een keer te hard roep, hoor je me tijdens het sporten hahaha. Wat heeft Quinn een mooi pakje aan met die beertjes

 • Reply Lilian 8 januari 2017 at 20:13

  Wat een leuk overzicht! Super lief die foto van Lise die haar kleine boertje een flesje geeft 🙂 En die krullen van Lise, prachtig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.