PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #169

23 februari 2020

Ik snapte nooit zo goed wat er zo leuk is aan een heleboel kale houten plankjes. Maar als ik zie wat Lise er allemaal mee bouwt begrijp ik wel dat het leuk speelgoed is. De Kapla wordt hier niet heel vaak tevoorschijn gehaald, maar ALS het gebeurt wordt er wel heel lang en intensief mee gespeeld. Quinn is er nog te klein voor, maar Lise heeft er echt al mooie (en hoge!) creaties mee gemaakt.

Groetjes vanuit de bieb! Op vrijdag hebben Quinn en ik altijd twee ’tussenuren’. Zo noem ik het maar even. Hij is namelijk om half één klaar bij de peuterspeelzaal en Lise komt pas om kwart over twee uit school. Soms gaan we dan even de stad in (school is in het centrum, dus dat is handig), maar we gaan ook vaak even bij de bibliotheek Eindhoven zitten. Daar schenken ze goede koffie en kan Quinn heerlijk spelen! Ik vind het ook altijd wel leuk om even een-op-een tijd met hem te hebben voor we grote zus gaan ophalen.

Het was alweer bijna een maand geleden, dus mijn honger naar sushi laaide onherroepelijk op 😉 Zaterdagavond nam ik het er dus maar van. Ik was bij hoge uitzondering eens alleen thuis, dus ik bestelde vanuit bad (jaja) de sushi, maar moest hem (helaas) nog wel even zelf gaan afhalen. Dit lijkt qua portie misschien wat weinig, maar deze sushi is zo goed en vers en ook best groot van formaat dat ik hier precies genoeg aan had. Als ik de foto zie krijg ik er spontaan weer zin in!

Afgelopen vrijdag was het zover. Carnaval barstte hier in het zuiden los. Officieus dan, want officieel begint het op zaterdag – of eigenlijk pas op zondag? Ik weet dat nooit zo goed. Maar vrijdagavond luidde ik carnaval in met mijn Nuenense vrienden van het koor tijdens DolDwèrs. Er wilde op het laatste moment nog een vriendin mee, dus ben ik nog snel een extra bandje gaan kopen.

Een beetje in voorbereiding of ’ter compensatie’ van al het bier en de worstenbroodjes die nog komen gaan moest ik natuurlijk toch wel minstens twee keer sporten deze week. En dat is gelukt! Ik heb bovendien alle van en naar school-ritjes op de fiets gedaan, dus ik ga lekker fit de carnaval in. Haha.

Ik maakte voor het eerst sinds lange tijd weer eens (mijn eigen versie van) de shoarma nasi van Fransesca Kookt. Voor twee dagen dit keer, want we zijn een beetje aan het bezuinigen op de boodschappen. Helaas vonden de kinderen het niet zo heel lekker, maar M en ik hebben ervan gesmuld!

Als Quinn de kans ziet om mijn laptop te pakken, grijpt ‘ie ‘m. Na tien seconden pak ik hem dan snel af want ik ben veel te bang dat hij dingen stuk maakt. Hij heeft zelf een speelgoedlaptop, maar je snapt dat hij mijn exemplaar veel en veel interessanter vindt. ‘Quinn ook werken!’

De leerlingenraad van Lise’s school had voor de hele week ‘dresscodes’ of opdrachten bepaald. Zo moesten de kinderen maandag in één kleur gekleed naar school, dinsdag in pyjama of onesie, woensdag in sportkleding en donderdag was het ‘gekke haren-dag’. Ik fabriceerde een cupcake op haar hoofd. Helaas vielen het kaarsje en ‘happy birthday’ dingetje er al snel uit, maar het gaat om het idee zullen we maar zeggen.

Op vrijdag, de dag voor carnaval én de voorjaarsvakantie, mochten alle kinderen verkleed naar school. En naar de peuterspeelzaal. Al had Quinn geen zin om in zijn apenpak de deur uit te gaan. De Batman-onesie wilde hij wel aan. Was hij toch nog een beetje verkleed 🙂

Het zal de komende dagen misschien iets rustiger zijn hier vanwege carnaval. Vieren jullie het ook? Of helemaal niet?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.