PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #168

16 februari 2020

Hartjes in je koffie! Ik ken een paar plekken in Eindhoven waar ze de beste koffie schenken. Naast een aantal heel goede koffiebars kun je ook bij de Bibliotheek Eindhoven heel goede koffie krijgen. In de twee uur die ik op vrijdagmiddag moet overbruggen tussen het moment dat ik Quinn van de peuterspeelzaal haal en Lise uit school is, ga ik daar soms even zitten. Dit keer gezellig samen met een vriendin. Quinn speelde en las boekjes, terwijl wij bijkletsten en van onze cappuccino genoten. Perfect!

Buitenspelen, de kinderen vinden het heerlijk. En we laten ons dan ook niet tegenhouden door een beetje kou. Maar veel langer dan een uurtje buiten wordt het dan toch niet. Dit keer gingen we te voet een pakketje wegbrengen en daarna liepen we langs de school waar Lise op de peuterspeelzaal heeft gezeten. Dat schoolplein is van de gemeente en daarom in de weekenden gewoon toegankelijk. Ik had er een hele tijd niet aan gedacht daar weer eens heen te gaan, dus de kinderen vonden het super leuk om daar te kunnen spelen. Tot het begon te regenen en we snel weer naar huis zijn gegaan…

Quinn vindt de koptelefoon van Lise’s Vtech Kidi Zoom machtig interessant. Zelfs als er geen geluid door komt, want hier zit hij gewoon tv te kijken, haha.

Lise mocht zelf een pizza beleggen. Met door haarzelf gesneden paprika, ham, ui en ananas. Al snel had ze het idee om er een aap van te maken. Ik vond het behoorlijk creatief! We hadden voor het eerst in tijden weer eens bloemkool pizzabodems. Ik vind dat nog steeds een prima vervanger voor de traditionele pizzabodem, hoewel ik ook fan ben van de verse pizza’s uit de koeling van de Lidl.

Het was al langer nodig, maar mijn favoriete kapster was een paar weken op vakantie. De afspraak stond dus al een tijdje, maar deze week was het dan eindelijk weer eens tijd om mijn uitgroei bij te laten werken. Wat ik qua kleur met de rest van mijn haar moest wist ik niet zo goed, maar mijn kapster heeft daar gelukkig altijd goede ideeën voor. Het leek haar wel mooi het weer wat meer in te kleuren, omdat het nogal licht en flets was geworden. Er is nog steeds een verloop van donker naar wat lichter, maar het spreekt nu veel meer. En ze heeft naast de puntjes er ook weer wat model in geknipt. Ik ben blij!

Meanwhile, at home… M heeft de kinderwagen van zolder gehaald omdat het toch echt eens tijd wordt om die te verkopen. Quinn bedacht dat hij wel even een dutje wilde doen in de reiswieg. Ik kon me niet voorstellen dat hij er nog in past, maar blijkbaar is dat toch echt zo. Met opgetrokken knietjes weliswaar, maar toch.

Middagdutjes komen niet meer elke dag voor, maar áls hij ze dan doet dan doet hij het goed. Hier werd hij wakker van zo’n fijn slaapje. En zijn blik verraadt dat het tijd is om weer lekker te gaan spelen!

Lise had niet één maar twee speelvriendjes over de vloer. Grappig genoeg speelt ze in haar eentje nauwelijks met Duplo, maar als er kinderen over de vloer zijn is dat zo’n beetje het eerste wat tevoorschijn wordt gehaald. Zeker nu we extra rails hebben voor de Duplo trein is het extra leuk voor ze om daarmee te spelen.

Ik zat weer braaf aan het zwembad donderdagmiddag. Ondanks de hitte vind ik het eigenlijk helemaal niet zo erg om elke week met Lise naar zwemles te gaan. Hoewel ik vind dat het wat lang duurt allemaal, zie ik wel dat ze vooruit gaat en vindt ze het bovendien best leuk. En dat vind ik nog altijd het belangrijkste.

Quinn is geen jongetje dat graag speelt met auto’s en treinen. Veel liever speelt hij in zijn keukentje of winkeltje, of met Play-Doh. Maar zo af en toe begint hij toch interesse te tonen voor ander speelgoed. Zo zat hij laatst zo lief met de houten treinbaan te spelen. De foto is slecht, maar ik vond dat hij niet mocht ontbreken.

Deze week viel ook dit kettinkje op de deurmat. Deze #lovedbyme Necklace staat voor lief zijn voor jezelf. En het tofste is misschien nog wel dat ik het hartje zelf heb getekend! Ik ben er echt enorm blij mee en draag het sindsdien vol trots.

Dit bericht bekijken op Instagram

Op een dag als vandaag zijn we vaak een beetje extra lief voor een ander. Maar hoe lief ben jij eigenlijk voor jezelf? . Zelfliefde betekent voor mij soms een stapje terug doen of ‘nee’ zeggen als ik dreig mezelf voorbij te lopen (en dat gebeurt nogal eens). Het betekent ook tijd vrijmaken voor de mensen van wie ik hou en die me energie geven ❤️ . Om mezelf eraan te herinneren dat ik lief moet zijn voor mezelf en ik goed ben zoals ik ben, draag ik sinds vandaag dit prachtige kettinkje van @cre8sv en @turina.jewellery. Deze #lovedbyme Necklace is super uniek omdat hij handgemaakt is en ik de vorm van het hartje zelf heb getekend. Hoe tof is dat?! De ketting staat voor zelfliefde en dat je evenveel van jezelf mag (of moet) houden als van je geliefden. Iets waar ik helemaal achter sta 🥰 . #lovedbyme #lovedbymenecklace #zelfliefde #zelfzorg #cr8 #turinajewellery #sieraad #ketting #valentijn #doeslief #doesliefvoorjezelf #hartje #gekregen

Een bericht gedeeld door Monique van Moonoloog (@moonoloog) op

De laatste week voor carnaval en de carnavalsvakantie staan voor de deur. Voor Lise een hele leuke week, want ze mag elke dag iets geks op of aan. Voor mijzelf staat de week vooral in het teken van vooruitwerken en zoveel mogelijk lopende taken afronden, omdat ik met carnaval een paar daagjes vrij neem. Moet kunnen, toch?

Ik wens je weer een hele fijne nieuwe week toe!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.