PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #166

2 februari 2020

Als ik nu naar buiten kijk, kan ik me niet voorstellen dat het vorig weekend nog zo’n heerlijk zonnig weer was. Binnen blijven zitten kon echt niet, dus we zijn lekker even naar het park gewandeld. Quinn ging op zijn loopfiets en Lise op haar step. Ze vinden het zo fijn om even lekker buiten te spelen! Ondanks het zonnetje vond ik het nog wel vrij fris. Dus na een uurtje gingen we weer lekker terug naar binnen.

Onderweg kreeg ik nog een ‘bosje bloemen’ van Lise. Dat er alweer Madeliefjes uit de grond omhoog komen is toch wel een teken dat de lente in aantocht is. Ik kan niet wachten!

Even naar de stad met deze twee is nooit saai. We gingen eigenlijk voor een nieuw badpak voor Lise, maar daar slaagden we helaas niet voor. Een lunch bij HEMA hoort er wel altijd bij. Zo gezellig!

We stopten ook nog even bij de bibliotheek, waar Lise wat nieuwe samenleesboekjes uitzocht en Quinn besloot ‘voor te lezen’ uit een boek van Kleine Ezel.

‘Een dag niet geplay-doht is een dag niet geleefd’, dat is Quinn zijn nieuwe motto. Hij vindt het zó leuk dat hij het liefst de hele dag met klei zou spelen. En ondanks dat het best wat rommel geeft (ik veeg zo’n drie keer per dag de kleikruimels onder de tafel vandaan), hoor je mij niet klagen. Een tevreden spelende peuter is een van de leukste dingen om naar te kijken. Op de achtergrond zie je trouwens Lise die maar liefst twee vriendjes van school op bezoek had. Volle bak dus, maar iedereen speelde zo lief dat ik er echt geen kind aan had.

De moeder van een van die vriendjes zat ondertussen in de bieb en stuurde me deze foto door. ‘Ik zit in de bieb en ik zie jullie!’. De video die Lise en ik maakten over de groeipuzzel met AR-technologie draait daar nu op schermen op de jeugdafdeling. En ja, dat maakt me dan toch best trots!

Lise had een bizar korte schoolweek, omdat ze woensdag studiedag had en donderdag en vrijdag vrij was vanwege de lerarenstaking. Een dagje Toverland met mijn ouders stond al langer op de planning, dus woensdag leek ons daar wel een geschikt moment voor. Wist je dat opa’s en oma’s daar doordeweeks nog tot en met 21 februari gratis naar binnen mogen? De kinderen en ik betaalden ieder €15,- per persoon, dus zo was het ook nog een redelijk voordelig dagje uit.

Omdat de meeste kinderen wel gewoon (de ochtend) naar school moesten, was het heerlijk rustig in Toverland. Lise kon zo vaak ze wil haar favoriete attracties bezoeken.

Sommige dingen vindt ze nog steeds een beetje spannend. Maar toen ik haar uitlegde dat ze de theekopjes in de Julianatoren altijd super leuk vindt, durfde ze het wel aan om er samen met mij in te gaan. Helaas vond ze het langsrazende achtbaantje teveel lawaai maken, waardoor ze het na één ritje wel gezien had. Maar aan de attractie zelf heeft het niet gelegen.

We liepen zomaar Toos tegen het lijf! Normaal gesproken wil Lise liever niet met dit soort figuren op de foto, maar tot mijn verbazing vond ze het prima en ging ze uit zichzelf naast Toos staan. Wel wat onwennig zoals je ziet en de foto is onscherp, maar ik vond hem te leuk om weg te laten.

Ik dacht eigenlijk dat er geen show zou zijn omdat het zo rustig was in het park, maar om 15:00 uur konden we toch aanschuiven voor de Toos Tovershow. Quinn zat er helemaal in. Lekker veilig bij mama op schoot. Lise zat helemaal vooraan tussen de andere kinderen op een bankje. Op die momenten besef ik dat ze echt groot aan het worden is en mij al minder ‘nodig heeft’. De show hadden we al vaker gezien, maar blijft leuk. Al zou ik het ook wel tof vinden als er een keer iets nieuws komt.

Tja, ik kon het park niet verlaten zonder een ritje in de Blitzbahn, ofwel de rodelbaan. De eerste keer ging ik alleen, de tweede keer nam ik mijn vader mee. Helaas durfde Lise het niet aan, terwijl ik zeker weet dat ze het super zal vinden. Maar aan dwingen doen we niet, dus dat moet dan maar een volgende keer. Of niet. Quinn vond eigenlijk alleen het speeltuintje en de draaimolen leuk, maar daar is hij dan ook wel minstens twintig keer in geweest. Haha.

Op de terugweg maakten we nog een pit stop bij Mc Donald’s. De perfecte afsluiter van een fijne dag!

En hoewel ik best moe was van dat dagje Toverland, stond ik de volgende ochtend gewoon weer in de sportschool voor een lesje Bodypump. Ik plan mijn sportmomenten voortaan aan het begin van de week in en probeer me er dan echt aan te houden. Ik merk dat dat goed werkt! En het geeft altijd veel voldoening als ik weer geweest ben.

Vrijdagavond was ik weer eens in het Parktheater te vinden. Dit keer niet voor een avondje lachen, maar een heel leerzaam theatercollege van Wouter de Jong. Het was enorm leuk! De blog daarover is bijna af en kun je hier heel binnenkort (waarschijnlijk morgen al) lezen.

Hebben jullie een fijne week gehad? En zijn jullie ook zo toe aan de lente?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.