PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #165

26 januari 2020

‘Quinn ook stofzuigen!’ Tja, het huishouden doen waar hij bij is, schiet meestal niet heel erg op. Maar zolang ik me daarop instel is het oké. Hij doet nu eenmaal (nog steeds) het liefst alles ‘zelluf’. Maar goed, hier probeerde ik dus de bovenverdieping te stofzuigen. Uiteindelijk kwamen we tot het compromis dat Quinn zijn eigen kamer mocht stofzuigen en ik de rest. Gelukkig lukt het steeds beter om dit soort afspraken met hem te maken.

In de supermarkt is zijn instelling natuurlijk niet veel anders. Dus toen hij hoorde dat we broodjes gingen uitzoeken voor de lunch, wilde hij die natuurlijk zelf pakken. Dat er eentje op de grond viel en hij die vervolgens toch gewoon in de zak gooide zag ik maar even door de vingers…

Ik kreeg het opeens op mijn heupen en wilde de kleding van de kinderen en die van mezelf uitzoeken. Ik gooide alle kleding die niet meer gedragen wordt of te klein is geworden op een grote hoop. Quinn had het meest bescheiden hoopje van ons allemaal.

Want uiteindelijk konden er meer dan tien vuilniszakken aan kleding weg. Ik leverde ze af bij Kledingbank Eindhoven. Daar zal ik binnenkort nog eens een aparte blog over schrijven, want ik ben heel blij dat dit bestaat en dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen voor gezinnen die het financieel niet breed hebben. Meer daarover dus binnenkort.

Middagen thuis met de kinderen zijn niet voor werk. Daar houd ik me eigenlijk altijd aan, want van een moeder die elk vrij moment van de dag achter de laptop kruipt worden ze niet vrolijk. Maar soms komt het voor dat ik toch even snel iets moet (of wil) doen. Quinn vond het prima, maar wilde mij ondertussen wel een voedzame maaltijd uit zijn speelkeuken voorschotelen…

‘Heb jij ook een uitnodiging Lise?’ Toen we van de week de school binnenstapten kwam er meteen een meisje op Lise af met die vraag. ‘Nee’, was haar antwoord en ik zag dat ze een beetje beteuterd keek. Maar toen we de klas in liepen kreeg ook zij een uitnodiging. Voor, jawel, een pizzafeestje bij Happy Italy. Dat is Lise, als bourgondiër en pizzafan, echt op het lijf geschreven. Ze kijkt er nu al naar uit!

‘Quinn ook werken!’ Grappig, hoe kinderen je op alle mogelijke manieren imiteren. Hij ziet blijkbaar dat ik mijn handen op een bepaalde manier gebruik om te typen en probeert dat vervolgens op zijn eigen laptop na te doen. Lief toch…

De week begon sportief gezien goed. Ondanks dat ik zaterdag plotseling enorme pijn in mijn nek en schouder kreeg, stond ik dinsdagochtend toch gewoon in de les Bodypump. Helaas werd de pijn niet minder en heb ik er nu ik dit schrijf (op vrijdag) nog steeds last van. De tweede sportles van de week heb ik daarom maar geskipt en ik ga, als de pijn na het weekend nog niet minder of over is, toch de dokter maar eens bellen. Iemand nog een goede tip behalve paracetamol slikken? Zonder dat kan ik namelijk niet eens slapen, zoveel pijn doet het 🙁

Als je allebei op dezelfde stoel wil zitten als het toetje komt, ga je gewoon samen op één stoel zitten. Het past nog nét.

Door die hele kledingkastopruiming ben ik mijn ‘oude’ kleding – die ik dus heb besloten wel te houden – een beetje gaan herontdekken. Grappig hoe je sommige stukken maanden niet aan kunt hebben en er vervolgens weer helemaal blij mee kunt zijn als je ze weer eens aantrekt. Dat had ik bijvoorbeeld met deze donkergroene blouse, die ik na deze ‘pas-sessie’ nog wel even heb gestreken voor ik hem aantrok, haha.

Hoe was jullie week?

1 reactie

  • Reply Wendy 26 januari 2020 at 08:29

    Ik vind de voltaren gel wel altijd goed helpen. Heb wel vaker last van mijn schouder. Werkt ook ontsteking remmend.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.