PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #163

12 januari 2020

Wat een heerlijke foto om dit weekoverzicht mee te beginnen hè? De kinderen gingen met papa fietsen in het park en daarna zijn ze gezellig wat gaan drinken. Quinn bleek al super goed vooruit te kunnen op zijn loopfiets en wil sindsdien eigenlijk niets anders meer dan ‘zelluf fietsen!’. Ook als we de kinderen naar school en opvang moeten brengen, dus dat levert ’s ochtends de nodige strijd met hem op…

Ik besloot het nieuwe jaar en de eerste normale werkweek na de kerstvakantie maar eens goed te beginnen en stapte op maandagochtend om iets voor negen uur de sportschool binnen voor een lesje Xcore. Heerlijk om de dag mee te beginnen. Daarna snel onder de douche en aan het werk. Ik ben stiekem best blij dat we weer in een normaal ritme zitten met z’n allen. De vakantie was heerlijk, maar we waren er volgens mij allemaal weer aan toe om de normale dingen weer op te pakken.

Charlotte was laatst bij Kruidvat en stuurde me een foto van een elektrisch kacheltje met de vraag of dat misschien iets voor mij was. Ik heb een heel fijne werkkamer op zolder, maar het is daar deze tijd van het jaar bijna niet warm te krijgen. Daarom zit ik vaak toch maar beneden aan de eettafel te werken. Ik liet Char het kacheltje meenemen en het blijkt dus echt enorm fijn! Ik hoorde wel van iemand op Instagram dat zo’n ding niet heel energiezuinig is, dus ik gebruik het echt alleen maar in de uurtjes waarin ik boven zit te werken. Maar koud heb ik het dus gelukkig niet meer!

En als ik dan aan het eind van de middag uit het raam kijk en deze ondergaan de zon zie, vind ik dat ik best een fijn werkplekje heb! Sowieso fijn om het zonnetje weer eens te zien, dat lijkt zo lang geleden…

Voorlezen is hier vaste prik elke avond. Quinn wilde zijn kroon op zodat het leek alsof hij jarig was, haha. We lezen op dit moment voor Lise uit het boek van de Gorgels. Echt heel leuk!

De eerste playdate na de vakantie was ook weer een feit. M had Lise in het weekend de Super Nintendo laten uitproberen en haar vriendje mag thuis ook af en toe een spelletje spelen. Dus toen ze heel lief vroegen of ze even mochten spelen heb ik ze een kwartiertje hun gang laten gaan. Ik vond het redelijk knap van mezelf dat ik de spelcomputer helemaal zelf aangesloten kreeg. Toen ik de boel na een kwartier loskoppelde gingen ze gelukkig zonder mopperen weer met iets anders spelen, dus dat viel me alles mee.

Zo gingen ze bijvoorbeeld spelen met de Play-Doh. Quinn lag op dat moment in bed, dus ik zag kans even wat bladzijdes te lezen in een boek. Heerlijk om twee kinderen zich zo goed te zien vermaken dat ze jou niet nodig hebben. Ja, af en toe om wat te eten of drinken te brengen.

De eerste zwemles na de vakantie! Voor de vakantie had de juf gezegd dat ze deze week nog eens zouden kijken wie er eventueel nog door zou mogen naar het volgende badje. En samen met een ander meisje werd Lise eruit gepikt en mocht ze mee naar badje 3. Wat was ik trots op haar! Ze vond het ook totaal niet spannend, liep het trapje af en ging gewoon vrolijk door met oefenen. Kanjer!

Ben jij ook al aan het sparen voor de Aquamini’s? Ik kom regelmatig bij Lidl, maar doe er niet al mijn boodschappen. Al zorgt zo’n actie er wel voor dat ik er net wat meer haal dan normaal. Lise heeft al een mini uitgekozen die ze graag wil en als zij er een krijgt moet ik er voor Quinn natuurlijk ook eentje bij elkaar sparen… Gelukkig sparen familieleden altijd mee en komt het vast goed met die spaarkaarten.

De kerstboom lag al een week in de achtertuin en kon gisteren dan eindelijk naar het verzamelpunt worden gesleept. Quinn was helemaal blij dat hij weer op zijn fiets mocht en ook Lise pakte haar fiets.

En aangezien we toch bij het park waren, deden we meteen maar een rondje speeltuin. Al was het zonder handschoenen toch best wel koud. Maar af en toe een frisse neus halen is zeer welkom. Terwijl Lise en ik op de schommel zaten, fietste Quinn rondjes op zijn loopfiets om het speeltuintje heen. Had ik al geschreven dat hij dol is op fietsen?

De oma van M werd 92. Wat een leeftijd hè! Lise maakte een mooie tekening voor haar. Ze vond hem zo mooi gelukt dat ze hem eigenlijk zelf wilde houden. Uiteindelijk besloten we er een foto van te maken en vond ze het toch goed om hem aan oma te geven.

Het was alweer veel te lang geleden… En daarom hoog tijd voor de sushi van Restaurant Kyoto! Dat blijft wat mij betreft toch echt de beste sushi van Eindhoven. Gisteravond is trouwens ook mijn favoriete tv-serie ‘Wie is de mol’ weer begonnen. De komende zaterdagavonden zit ik dus weer voor de buis gekluisterd!

Ben jij het jaar ook gezond en sportief begonnen of moet je er nog even inkomen? En kijk je ook Wie is de mol?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.