PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #162

5 januari 2020

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een mooie jaarwisseling achter de rug. 2020 (twintig-twintig) is begonnen en voor mij voelt dat echt als een nieuwe, frisse start. Heerlijk! Vandaag blik ik terug op de tweede week van de kerstvakantie, met de laatste dagen van 2019 en de eerste van het nieuwe jaar. We deden het na de kerstdagen lekker rustig aan en knutselden erop los. Hier is Lise bezig met het maken van haar eigen raamstickers, met dit knutselsetje van Totum. Zo leuk, en het werkt echt!

Ik ging een paar dagen naar vrienden van het koor, die sinds Eerste Kerstdag al in een huisje vlak over de grens in Duitsland zaten. Ik wilde niet met lege handen aankomen en daarom bracht ik een fles bubbels mee. Met oud & nieuw zou ik weer thuis zijn, maar eigenlijk is er altijd wel een reden te bedenken om zo’n fles open te trekken toch?

Het huisje is helemaal van hout en heel knus ingericht. Ik zei dat ik het zo leuk vond dat de eigenaars kerstdecoratie hadden neergezet en opgehangen, maar de meeste dingen hadden mijn vrienden gewoon van thuis meegenomen. Slim! We hebben heerlijk rustig aan gedaan daar. Ik vond weer eens de tijd (en rust!) om te lezen, puzzelde wat in een puzzelboekje en we keken de film The Holiday. Hoeveel kerstsfeer wil je hebben?

We gingen er ook op uit, bijvoorbeeld naar het dorpje Ootmarsum. Heel sfeervol en ze hebben er heerlijke apfelstrudel. De combinatie met bier is misschien niet de allerbeste, maar ik wilde het lokale speciaalbier per se proeven, haha.

Dit spelletje, ‘What do you meme?’ is hilarisch! Aan de hand van kaartjes met teksten moet je de grappigste tekst voor een ‘meme’ kiezen. Als iedereen zijn of haar kaartje heeft neergelegd is het aan één iemand de eer om te bepalen wat de grappigste combinatie is. Slappe lach gegarandeerd!

Het huisje ligt aan een momenteel half bevroren meer. Met de zonsopkomst erbij levert dat een mooi uitzicht op!

Aan alles komt een eind en dus ook aan mijn minitripje naar Duitsland. Maar ik wilde het land niet verlaten voor ik een bezoekje had gebracht aan de DM. Ik had geen vooronderzoek gedaan, maar kreeg nog wel een paar last minute tips van vriendinnen. Ik twijfel nog of ik ‘de buit’ binnenkort eens in een shoplog voorbij zal laten komen. Zou je dat leuk vinden?

Op Oudejaarsdag reisde ik per trein vanuit Hengelo weer terug naar Eindhoven. Oud & nieuw vierden we bij mijn ouders. Waar we eerst gezellig samen aten, toen de kinderen naar bed brachten en wat tv keken onder het genot van een lekker hapje en drankje. De zelfgebakken oliebollen van mijn vader mochten daarbij natuurlijk niet ontbreken!

Voor ze naar bed ging was Lise nog laaiend enthousiast over het vuurwerk. Al vond ze de knallen toen al hard en wilde ze daarom graag haar gehoorbeschermer op. Goed dat M eraan gedacht had die mee te nemen!

En toen sloeg de klok twaalf uur en was het tijd voor champagne! Ik weet nog dat ik dat vroeger niet te drinken vond, maar tegenwoordig vind ik het dus echt lekker! Lise hadden we om half twaalf wakker gemaakt, maar ze was erg moe en vond de knallen veel te hard. Ze was zo bang dat ze eigenlijk ook niet bij het raam naar het vuurwerk wilde kijken.

Quinn maakten we niet wakker maar werd dat uit zichzelf. Hij vond het alles behalve eng en bleef maar roepen: ‘vuur! vuur!’. Vooral het feit dat er verderop in de straat wat oud vuurwerk was aangestoken waardoor er een vuurtje ontstond vond hij prachtig. Gelukkig vond Lise het inmiddels ook iets minder eng en durfde ze ook bij het raam te gaan kijken. Helaas was het mooiste vuurwerk toen al de lucht in gegaan…

Van de DM had ik een zakje eenhoornbadschuim voor de kinderen meegebracht. Het rook mierzoet, gaf enorm veel schuim en het kleurde het badwater knalroze. Je begrijpt dat ik daar punten mee scoorde.

De dagen na nieuwjaar waren we lekker thuis en genoten we van de laatste dagen van de vakantie. Terwijl ik boven wat aan het opruimen was, bedacht Lise dat ze Quinn een boekje ging voorlezen. Zo zoet.

Na tweeënhalve week moest ik er toch echt weer aan geloven. Ik deed voor het eerst weer eens een lesje Bodypump. En dat viel niet mee! Ik heb er nu nog spierpijn van, maar dat is wel een goed teken natuurlijk. De komende tijd ga ik het sporten weer lekker oppakken, want ik heb het wel gemist!

Op vrijdag, de laatste officiële vakantiedag voor Lise, was het slecht weer. Lise stelde zelf voor om dan naar de speelschuur (binnenspeeltuin) te gaan. Ik vermoedde al dat het er druk zou zijn en dat bleek het geval, maar de kinderen hadden enorm veel lol. Ze speelden vooral ook erg leuk met elkaar. Spijt van de keuze had ik dus absoluut niet.

Buiten stond nog de slee van de kerstman. Hoewel die drijfnat was, maakten we toch een gezellige foto. Dat Quinn niet zo gezellig kijkt, komt doordat hij op het bankje van de slee was gaan zitten en zijn broek helemaal nat was geworden. Snel naar huis dus voor droge kleren!

Hebben jullie een gezellige jaarwisseling achter de rug? En kijk je uit naar de eerste ‘normale’ week van het jaar die voor ons ligt of had de vakantie wat jou betreft nog wel langer mogen duren?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.