PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #161

29 december 2019

Hoewel de laatste dagen van 2019 pas volgende week in het overzicht zitten, zie ik dit toch een beetje als het laatste weekoverzicht van 2019. Het is sowieso een gekke week met het begin van de kerstvakantie en natuurlijk de kerstdagen. Vorige week zondag gingen Lise en ik in het Parktheater in Eindhoven naar het Kerstwintercircus. Daar heb je al een uitgebreide blog over kunnen lezen. Het was zo tof en we hebben zo genoten van dit uitje met z’n tweetjes. Heerlijk! Hier doen we trouwens een poging tot poseren bij de gigantische kerstboom, maar blijkt maar weer dat mijn selfie-skills nog wat te wensen overlaten…

De show was fantastisch en deze trampoline-act was (letterlijk) een van de hoogtepunten. Zo gaaf!

In de pauze natuurlijk even een appelsapje!

Met beide kinderverjaardagen én Sinterklaas net achter de rug is er genoeg nieuw speelgoed in huis om de vakantie mee door te komen. Samen met M had Lise een gipsen beeldje gemaakt met dit setje van Totum. Na twee dagen uitharden was het eindelijk klaar om geverfd te worden. Ze deed dat zo secuur! Erg leuk om haar zo bezig te zien.

Met een aantal deadlines en nog wat last minute kerstvoorbereidingen kwam ik er de dagen voor kerst nauwelijks aan toe om foto’s te maken. Ik maak dus even een sprongetje naar kerst met de family! Op Kerstavond zong ik met mijn koor zoals elk jaar twee kerstmissen. Dat was mooi, en fijn. Elk jaar weer een leuke manier om kerst in te luiden.

Op Kerstavond had ik een mooie kanten jurk aan, maar eerste en tweede kerstdag ging ik voor comfort. Dit jumpsuit dat ik vorig jaar kreeg van Miss Etam ziet er niet alleen feestelijk uit maar zit ook heerlijk. Echt een topper.

Het kind kreeg van de kerstman een speelgoedstofzuiger van hetzelfde merk als onze gewone stofzuiger. Je begrijpt dat het een dikke hit is. Ik ben benieuwd of hij me vanaf nu wel in alle rust de woonkamer laat stofzuigen… 😉 Ik ben trouwens ook helemaal weg van dit shirtje van Name-It. Het giletje en strikje zitten gewoon aan de longsleeve vast. Het is heerlijk zacht en zit (volgens mij) comfortabel. En het staat hem fantastisch!

Even een rustmomentje is voor iedereen fijn. Ook al is mijn telefoon daar dan even voor nodig…

Ondertussen wordt er in de keuken hard gezwoegd. Lise wilde dolgraag helpen met het bereiden van het kerstdiner. We maakten een zalmhapje als amuse, mijn vader maakte zijn klassieke garnalencocktail als voorgerecht, het hoofdgerecht was ‘Beef Wellington’ met een aantal bijgerechten. Je ziet Lise hier in opperste concentratie het bladerdeeg insmeren met eigeel.

Gelukt! We hebben heerlijk zitten smullen. De kinderen hebben ook van alles geproefd. Lise was vooral helemaal weg van de rode kool. Quinn vond de ‘pommes duchesses’ heerlijk.

Wij volwassenen hadden een door mijn tante gemaakt toetje met likeur. Voor de kinderen had ze deze leuke rendierijsjes meegenomen. En dat was een groot succes zoals je ziet. Lise draagt trouwens haar verjaardagsoutfit, toevallig ook helemaal van Name-It. Perfect voor kerst met die mooie glimmende strik op het shirt, toch?

En tot besluit speelden we spelletjes onder het genot van een gin & tonic. Ik zou er zelf niet op gekomen zijn om dat met kerst te maken, maar mijn moeder had het bedacht en ik vond het eigenlijk meteen een heel goed idee. Lekker fris na afloop van een toch redelijk zwaar menu.

Vrijdag, op derde kerstdag, ben ik met mijn moeder en de kinderen even naar het tuincentrum gereden om met korting wat kerstspullen te scoren. Dat is eigenlijk een soort traditie geworden. Ik vond het wat rommelig en kon eerst niet veel vinden, maar ben uiteindelijk met een nieuw lichtsnoer voor de kerstboom en een aantal mooie nieuwe kerstballen naar huis gegaan. Blij mee!

En nu leven we natuurlijk toe naar de jaarwisseling… Wat zijn jullie plannen? Ik denk dat wij de avond gezellig bij mijn ouders gaan doorbrengen. De kindjes daar op de normale tijd naar bed en Lise maken we dan net voor twaalf uur wakker zodat ze naar het vuurwerk kan kijken. Ze is wel bang voor de knallen, dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan…

Ik hoop dat je net als wij gezellige kerstdagen achter de rug hebt en wens je alvast een mooie (en vooral veilige) jaarwisseling toe!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.