PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #160

22 december 2019

Kerst staat voor de deur! Hebben jullie ook zo’n drukke en hectische week achter de rug? Vorig weekend deden wij een rondje tuincentrum. Hoewel het zoals verwacht best druk was, hadden we er weinig last van. De kinderen mochten lekker (gratis) in de draaimolen. Lise ging wel vijf keer achter elkaar, maar Quinn vond het allemaal wat te spannend. Hij zit nu in een fase dat hij eigenlijk nergens in wil of durft. Maar dat is oké en gaat vast vanzelf weer over.

De regenboog van Grimm’s is een nog groter succes hier in huis dan ik al hoopte. Lise vindt het super tof om de mooiste creaties na te bouwen. Op internet kun je er ontelbaar veel vinden, dus ze is voorlopig nog niet uitgespeeld. Quinn vindt het juist leuker om er meer vrij mee te spelen. De bogen stapelen of op hun kant neerleggen in een bepaalde formatie. Leuk om te zien hoe ze er allebei heel verschillend mee spelen.

Ik had iets leuks aangetrokken en rode lippenstift op gedaan. Perfect moment voor een spiegelselfie met mijn dochter. Dacht ik. Later ontdekte ik pas dat er lippenstift op mijn voortanden zit. Haha, beetje jammer! Maar ik vond de foto toch té leuk om niet te delen.

Reden dat ik me een beetje opgedoft had, was een uitje met mijn moeder naar de Oudejaarsconference van Martijn Koning in het Parktheater hier in Eindhoven. ‘Mam, maak je even een foto van mij voor de kerstboom?’, vroeg ik. Dat vond mijn moeder geen probleem, alleen bleek het best een uitdaging om een goede foto te maken voor zo’n felverlichte boom… Twintig foto’s later waren we eindelijk tevreden 😉

Het was enorm leuk, dus ik raad je zeker aan om op 31 december om 20:30 uur af te stemmen op RTL 4. Dan wordt de Oudejaarsconference van Martijn namelijk in zijn geheel uitgezonden. Na de voorstelling dronken mijn moeder en ik nog een biertje en aten we bitterballen in Smaaktheater Dertien. Altijd genieten daar!

Op zondag hadden we geen zin om te koken en besloten we frietjes te halen. Het werden uiteindelijk tafelfrietjes zoals je ziet. Dat we dat aan de salontafel deden, bleek alleen achteraf niet zo’n heel slim plan. Quinn kon er de rust niet vinden om te blijven zitten (al doet de foto anders vermoeden) en heeft dus eigenlijk amper gegeten. Ach ja, voor een keertje is dat niet zo erg.

Op de peuterspeelzaal is Quinn helemaal fan van de ‘eetwerkjes’. Ik hoorde laatst pas dat dat echt iets is van het Montessori-onderwijs. Hij is nogal onderzoekend van aard en zulke werkjes zijn voor hem dan ook echt een feestje. Klein nadeel is wel dat hij thuis ook verwacht overal mee te mogen spelen, maar dat mag nu eenmaal niet altijd…

Kijk dit knappe mannetje eens! Speciaal voor de feestdagen scoorde ik dit shirtje bij Name-it. Het giletje en strikje zitten eraan vast. Ik was meteen verkocht toen ik het online tegenkwam en toen ik zag hoe het hem staat bleek het nog leuker dan verwacht. Hij was hier even helemaal op sjiek omdat we bij Charlotte wat mooie kerstfoto’s gingen maken.

Die avond ging ik op date met mijn broertje. Het was weer tijd voor sushi! Lekker onbeperkt smullen van al het lekkers en ondertussen gezellig bijkletsen. Ik hou ervan!

En na afloop gingen we nog een speciaalbiertje drinken bij de Eindhovense brouwerij Van Moll. Dat is zo’n toffe plek! Ik was er nog nooit geweest, maar nu ik van de sfeer én de lekkere biertjes heb geproefd weet ik zeker dat ik er vaker ga komen.

Donderdagavond had Lise kerstdiner op school. ’s Ochtends was er nog wat onduidelijkheid over de hapjes. M had de poffertjes geclaimd, dacht hij, maar opeens stond er een andere naam over die van Lise heen. Paniek! Uiteindelijk zijn we geswitcht en heb ik diezelfde dag nog gehaktballetjes en tomaatjes ingeslagen voor hartige prikkertjes. Lise keek er al een hele tijd naar uit en genoot enorm van de feestelijkheid en de lekkere hapjes. Dit jaar voor het laatst bij de kleuters, maar gelukkig weet ze al dat het volgend jaar in groep 3-4 ook gewoon kerstdiner is. Gelukkig maar!

Vrijdagavond was de generale repetitie voor het kerstoptreden met het koor. Vanmiddag mogen we tijdens een optreden in een verzorgingstehuis alvast oefenen voor de twee echte optredens op kerstavond. Zin in! En na dat optreden ga ik met Lise naar het Kerstwintercircus. Ook zin in! Maar daarover binnenkort meer.

Hebben jullie een druk weekend zo met Kerstmis voor de deur?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.