PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #16

1 januari 2017

Happy New Year! Vandaag is de eerste dag van 2017. Op de een of andere manier geeft het me altijd een ‘fris’ gevoel een nieuw jaar in te stappen. Ik ben heel benieuwd wat dit nieuwe jaar ons zal brengen! Voor nu heb ik een ietwat verkort weekoverzicht, omdat je de foto’s van onze kerst al eerder hebt kunnen zien.

De week begint dus op dinsdag, of ‘derde kerstdag’. Gelukkig was M een extra dagje vrij en konden we dus lekker rustig opstarten. Helaas merkte ik al bij het opstaan dat ik me niet goed voelde. Ik had op Tweede Kerstdag al wat last van mijn darmen en verminderde eetlust, maar nu was het nog erger. Balen!

Op woensdag moest M gewoon weer werken. Mijn moeder bood aan te komen helpen met de kinderen, aangezien ik me nog steeds niet goed voelde. Dat was erg fijn! Ze moesten namelijk beide nodig in bad en nu konden we dat op ons gemakje met z’n tweeën doen.

Daarna keken we de afleveringen terug van ‘Een huis vol’, waarin gezinnen met heel veel kinderen gevolgd worden. Ideale televisie als je je niet lekker voelt.

Gelukkig voelde ik me donderdag stukken beter. Ik moest nodig even naar buiten en ook Lise had daar wel zin in. Het zonnetje scheen en met z’n drieën (of eigenlijk vieren, met Piep de muis erbij) liepen we naar het speeltuintje. Helaas was het wel erg koud en waren een aantal speeltoetstellen nat, waardoor we toch al snel weer terug naar huis gingen. Maar het was wel fijn om er even uit te zijn!

Mijn broertje had vakantie en zin om met Lise te gaan schaatsen op de schaatsbaan op de Markt. Van Sinterklaas had ze haar eerste schaatsjes gekregen, dus die gingen uiteraard mee. Ik vond het even spannend of ze ook echt het ijs op zou durven te stappen, maar dat ging eigenlijk heel goed! Helaas viel ze een keer en was het daarna klaar, maar die eerste ervaring heeft ze in elk geval gehad.

En zaterdag, gisteren dus, was het Oudjaarsdag. Of Oudejaarsdag. Dat mag dus allebei ben ik achtergekomen. Lise had bij opa en oma geslapen en dus konden wij wat langer blijven liggen. Heerlijk! Voordat ik haar ging halen deed ik boodschappen voor de avond want we kregen vrienden op bezoek.

Voor het bezoek kwam kleedden we ons snel om en maakte ik nog snel de laatste selfies van 2016. Zie je Quinn lachen? 🙂

Onze vrienden hebben zelf ook twee kleine kinderen dus het was meteen een gezellig huis vol. En ze bleven ook nog eens allemaal slapen! Maar voor het zover was gingen we eerst met z’n allen ‘pizzaretten’, een soort gourmetten maar dan met kleine pizzaatjes. Lekker en ook heel gezellig om te doen.

De logeerlade van Lise’s bed werd voor het eerst gebruikt. Wat ziet dat er gezellig uit hè? Ik kreeg meteen flashbacks van logeerpartijtjes die ik vroeger zelf had. Het slapen ging eigenlijk vrij goed, al lagen de meisjes er wel pas om half tien in… oeps!

Rond kwart voor twaalf gingen we ze toch maar wakker maken voor het vuurwerk. En natuurlijk moest er geproost worden met (kinder)champagne! Quinn lieten we trouwens lekker liggen, want die sliep dwars door het vuurwerk heen. De bikkel.

We zijn even buiten naar het vuurwerk gaan kijken, maar de meisjes vonden het toch wel erg harde knallen. Binnen hebben we nog even zitten knuffelen en hebben we wat foto’s met de selfiestick gemaakt. Om 1:00 uur hadden we alles weer slapend in bed liggen.

Helaas werd het kleinste meisje ziek, zo zielig.. en lagen wij uiteindelijk pas om 3:00 uur in bed, om rond 4:30 weer wakker te worden gemaakt door de grootste meisjes. Uiteindelijk is M bij Lise in bed gaan liggen en zo hebben we toch nog tot een uur of negen ‘geslapen’. Quinn moest ik tussendoor natuurlijk ook nog voeden, dus ik denk dat ik in totaal niet veel meer dan vier uurtjes heb geslapen. Ach, dat halen we een andere keer wel weer in…

En vandaag brengen we dus vooral een beetje gaar door. Straks gaan we naar mijn ouders om te gourmetten. En dan is het even klaar met de overdaad aan eten en gaan we weer gezond doen! 

Heb jij een leuke jaarwisseling gehad?

3 Comments

 • Reply Jeroen 1 januari 2017 at 16:48

  Eerst en vooral ook voor jullie een heel fijn 2017 gewenst.

  Met Oudjaar is het altijd ook “pakjesavond” hier thuis (ipv met kerst). Hierdoor bleef de dochter uitzonderlijk op tot iets na twaalf en kon ze ook fijn haar Nieuwjaarswensen overbrengen 🙂 Vanmorgen bleef ze dan flink slapen tot 10u30, om nu ook toch nog haar middagdutje mee te nemen. Zo één keer op het jaar maken we daar wel eens een uitzondering op.

  • Reply Monique 1 januari 2017 at 22:13

   Dankjewel Jeroen! Wat leuk dat jullie pakjesavond vieren met oudjaar. Lijkt me erg gezellig. Je dochter zal wel flink verwend zijn!

 • Reply Susanne 3 januari 2017 at 10:26

  Dat ziet er gezellig uit!

  Welk bed hebben voor jullie voor Lise? Wij zijn ons ook aan het orienteren en zo’n logeerlade lijkt me ideaal.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.