PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #159

15 december 2019

Wat lijkt het de laatste tijd veel te regenen zeg! Het zal wel aan de tijd van het jaar liggen, maar we brengen het grootste deel van de tijd daarom maar lekker droog binnen door! Vorig weekend hadden we Flip de beer op bezoek. Hij deed zoals je ziet gezellig een spelletje Lynx mee.

Quinn ontdekte de brillenkoker van oma (mijn moeder) en zei ‘oma brilleke vergeten!’. Om vervolgens de bril op z’n kop op te zetten. Dat vroeg natuurlijk om een foto en die heb ik dan ook naar oma gestuurd. Gelukkig heeft ze thuis nog reservebrillen genoeg en had ze hem nog niet eens gemist.

We zingen met het koor op kerstavond altijd twee diensten en moesten daarvoor flink aan de bak. Het nummer ‘Have yourself a merry little Christmas’ studeerden we in een uurtje in. We hebben nu alleen de generale repetitie nog om de puntjes op de ‘i’ te zetten en hopelijk zingen we dan met kerst de sterren van de hemel…

‘Mama, wat gaan we allemaal doen als Flip de beer bij ons logeert?’ Lise weet dat we aan het eind van het weekend een dagboekje moeten invullen en een paar leuke foto’s moeten inplakken. En als je dan niets leuks doet is er ook weinig te melden… Dus gingen we lekker spelen in de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve, waar dit jaar ook Lise’s kinderfeestje plaatsvond.

Het was helemaal niet druk, dus Lise en Quinn hadden alle ruimte om lekker te spelen. Ze genoten er zichtbaar van. Het bouwen met de grote blokken blijft Lise een van de leukste dingen vinden om te doen daar. Kijk haar eens stralen van trots over het bouwwerk dat ze samen met papa heeft gemaakt 🙂

Flip mocht ook helpen met het bouwen van LEGO Friends. Geweldige bouwsets zijn dat toch. Lise beleeft er enorm veel plezier aan en kan ook echt al goed de bouwtekeningen lezen.

Douchen is Quinn zijn grote hobby. In bad gaat hij ook graag, maar helemaal zelf onder de douche staan vindt hij super stoer. En zeg nou zelf, lijkt hij hier niet al enorm groot?!

Een avondje alleen op de bank is stukken minder vervelend met een lekker speciaalbiertje. Sinds ik de cursus Bier & Spijs heb gevolgd, weet ik meer over de verschillende biersoorten en -stijlen die er zijn en hoe je ze combineert met eten. Dit blonde biertje was erg lekker en combineerde ik gewoon met een zak chips 😉

Zondag stond er een kerst high tea met vriendin op de planning. Ik had vooraf expres niet teveel gegeten, want iedereen weet dat je van een high tea meestal behoorlijk vol zit. Dat was dit keer ook het geval, maar wat was het allemaal lekker! Terwijl we smulden van alle gerechtjes die voorbij kwamen hebben we gezellig bijgekletst. Een hele fijne besteding van de zondagmiddag als je het mij vraagt.

Quinn en z’n nieuwe speelgoedwinkel zijn een gouden combinatie. Hij vindt het heerlijk om alle boodschapjes in het winkeltje te zetten. Hij gebruikt de winkel ook vaak in combinatie met de speelkeuken en komt dan een lekker kopje thee en wat te eten brengen. Heerlijk om hem zo bezig te zien.

De kerstboom staat! En wat is ‘ie mooi hè? We scoorden dit prachtexemplaar bij Intratuin. Ik vind de boom nog net wat te kaal wat decoratie betreft, dus als alles weer wordt afgeprijsd ga ik nog even lekker mijn slag slaan.

Het was kerstcarrousel in de klas van Lise deze week. Dat betekent zoveel als dat de klas in groepjes wordt verdeeld en de kinderen afwisselend een kerststukje gaan maken, naar poppenkast gaan kijken en zelf hapjes mogen maken. Dit alles onder begeleiding van een aantal ouders. Lise zei dat ze het leuk vond als ik zou helpen en dus deed ik dat met liefde. Alleen bleek het in bedwang houden van een groep van tien kleuters met ook een peuter om in de gaten te houden niet heel praktisch. Gelukkig ging het allemaal goed en had ook Quinn het prima naar zijn zin.

Ik schreef een blog over het tegengaan van voedselverspilling en besloot spontaan een Too Good To Go box te bestellen bij Anne&Max hier in het centrum. Een beetje impulsief, ik geef het toe en ook niet heel goed doordacht want ik besloot dat dat dan ons avondeten zou worden. Alleen waren de producten die we kregen niet echt ‘avondmaaltijdwaardig’. Ach, we hebben er lekker van gesmuld en voor 4,99 was de box echt prima gevuld. De smoothie staat niet op de foto en het brood was eigenlijk een half brood maar daar was al wat van opgepeuzeld ten tijde van het maken van de foto.

Vrijdagochtend kwam de kapper langs om Quinn te knippen. Dat was toch wel redelijk hoognodig en zeker met de feestdagen in het verschiet wilde ik graag dat hij weer lekker een kort koppie zou krijgen. En kijk nou toch… dit wil je toch opvreten? Hij wilde eerst trouwens niet, dus heb ik hem op schoot genomen en toen liet hij het gelukkig allemaal redelijk rustig gebeuren.

Sinds ik hem één keer met een klein winkelwagentje door de supermarkt heb laten lopen, wil het kind niet anders meer. Toen ik uitlegde dat we dit keer toch echt heel veel boodschapjes moesten doen en het handiger was als hij dus gewoon bij mama in de grote kar kwam zitten, was hij vijf minuten lang ontroostbaar. Uiteindelijk besloot ik het met hem op een akkoordje te gooien: hij mocht met een klein wagentje met me meelopen op voorwaarde dat hij 1) goed zou luisteren en 2) nergens tegenaan zou botsen. Nou, met Quinn kun je afspraken maken hoor! Hij liep voorbeeldig met me mee door de supermarkt, botste nergens tegenaan en laadde bij de kassa ook nog eens zelf alle boodschappen op de band. Zo fijn en ook heel gezellig als het allemaal goed gaat.

Met een redelijk rustig weekend en een logeerpartijtje voor Lise en Quinn is deze week alweer ten einde. En stevenen we af op de laatste week voor kerst. Wat vliegt de tijd toch! Lise kijkt erg uit naar het kerstdiner op school komende week. Welk hapje ik ga maken weet ik nog niet, want de lijst hangt pas vanaf morgen op de deur… Ik wens je een fijne zondag en alvast een fijne week toe!

1 reactie

  • Reply Wendy 15 december 2019 at 08:01

    Ik vind de too good to go box wel een prima concept all een krijg je vaak dingen in die box die niet lang houdbaar zijn en ook nog eens ongezond. Zoals gebak. Dus alles moet eigenlijk binnen een dag op zodat je je vol zit te proppen met dingen die je eigenlijk niet van plan was om te eten. En eigenlijk ook misschien nooit zou kopen. Dat is jammer. En misschien zelfs jammer van het geld ook al is het maar een beetje.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.