PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #158

8 december 2019

We hebben het weer overleefd. Sinterklaas is terug naar Spanje en thuis keert de rust weer terug. Min of meer dan, want de kerstperiode is natuurlijk ook alles behalve rustig. Maar wél gezellig. Toen ik vorige week Quinn’s lang gekoesterde wens om zelf met een klein wagentje boodschappen te doen in vervulling liet gaan, bleek dat dit vele malen beter ging dan ik had verwacht. Hij luisterde zowaar, graaide geen spullen uit het schap die we niet nodig hadden en laadde aan het eind ook nog eens alles helemaal zelf op de kassaband. Missie geslaagd!

Voor zijn verjaardag kreeg Quinn een nieuwe badjas. Het exemplaar dat hij had was een baby-maat en droeg hij eigenlijk nooit. Maar deze stoere nieuwe in een fatsoenlijke maat wil hij maar al te graag aan. Het is deze van HEMA trouwens, voor de geïnteresseerden.

Al weken, misschien zelfs maanden, was ik aan het twijfelen. Zou ik wel, of zou ik niet? Mijn huidige MacBook doet het nog prima, maar is wel al 5,5 jaar oud en iedereen weet dat ze op een gegeven moment toch het loodje leggen. Boekhoudtechnisch was het ook nog eens slim als ik voor het eind van het jaar nog wat zakelijke kosten zou maken. Dus toen ik een gunstige Black Friday-deal voorbij zag komen besloot ik het maar gewoon te doen. Rib uit mijn lijf, maar ik ben er helemaal blij mee. Het overzetten van de nieuwe op de oude was nog wel een klein drama trouwens, maar is inmiddels achter de rug en nu geniet ik volop van mijn nieuwe aanwinst.

Vorige week zaterdag ging ik met Bregje, Charlotte en Kimberly naar een door mij geregeld hotel op de Veluwe voor wat quality time. Breg, Char en ik, de dames uit het zuiden, reden gezellig samen. Kim moest (helaas) uit een hele andere richting komen en ontmoetten we daarom pas op de parkeerplaats van het hotel. Ik hield lichtelijk mijn hart vast, omdat de recensies over het hotel niet echt goed waren…

Eenmaal daar viel het gelukkig 100% mee. We vierden onze veilige aankomst met wijn, chips en chocolade. Het was ook meteen super gezellig en we hadden de grootste lol. De hotelkamer was ook echt meer dan prima. Lekker ruim, schoon en goed warm te stoken (hè dames?).

We hadden al wel bedacht dat we ’s avonds graag sushi wilden gaan eten in Apeldoorn. Dus na een kleine optut- en omkleedsessie liepen we over een wel heel donker bospad naar de bushalte. De bus die we wilden halen misten we helaas net, maar toen Charlotte checkte of er een Über in de buurt was, bleek dat zowaar het geval. Arie pikte ons op en zette ons vlakbij restaurant Silk af. De sushi was even mooi als heerlijk en we hebben de hele avond zitten eten, kletsen en borrelen. Zoals het hoort!

Terug pakten we toch maar de bus, omdat Arie iets duurder was uitgevallen dan we hadden gedacht. Op de hotelkamer ging het feestje nog even door en net iets te laat gingen we slapen.

Om de volgende ochtend natuurlijk weer fris en fruitig uit te checken. We hadden geen ontbijt bijgeboekt, omdat we het leuk vonden in Apeldoorn ergens in een koffiezaakje te gaan ontbijten.

We kregen wat tips via social media en belandden uiteindelijk bij Central Park. Waar de koffie heerlijk was en het ontbijtje lekker én goed vullend. Direct daarna moesten we helaas alweer richting auto en terug naar huis. Maar we hebben het super gezellig gehad!

Reden dat ik op tijd thuis moest zijn was onze Sinterklaasviering. Ik wilde het dit jaar eigenlijk het liefst gewoon op 5 december vieren. maar aangezien dat niet iedereen even goed uitkwam werd het toch zondag 1 december. We startten om 16:00 met de altijd succesvolle Video van Sint.

De kinderen zaten vol verwondering te kijken. Dit jaar was Quinn zich voor het eerst echt bewust van alles en dat was zo mooi om te zien. Hij kon zijn oren en ogen bijna niet geloven toen Sinterklaas zijn naam uitsprak en zijn foto liet zien!

Ook deze dame had een fantastische middag en avond. Ze kreeg meer cadeautjes dan ze kon verwerken (mijn ouders gingen redelijk los qua inkopen), dus ze is nu nog aan het ontdekken wat ze eigenlijk allemaal precies heeft gekregen. Deze knuffeldeken in de vorm van een zeemeerminnenstaart kreeg ze ook en is afkomstig van Action. Leuk is ‘ie hè?

Quinn is helemaal blij met zijn houten winkeltje en winkelwagentje. Hij rommelde al graag in het speelkeukentje en heeft er nu dus een winkeltje bij. Nadat M het in elkaar gezet had, begon hij het direct in te ruimen. Zo leuk.

De Pietenpakjes zitten inmiddels in de was, maar werden de afgelopen week nog volop gedragen. Quinn wilde zijn pakje ook aan naar de peuterspeelzaal. Hier brachten we eerst Lise naar haar klas. Quinn pakt dan ook altijd een werkje uit de kast en gaat aan de slag alsof hij ook al op school zit. Dat moet haast wel een soepele start worden eind oktober volgend jaar!

Eigenlijk was ik van plan het speelwinkeltje van Lidl zelf in elkaar te zetten, maar toen ik de doos opende en een enorme verzameling houten plankjes zag, deed ik hem snel weer dicht. M durfde de uitdaging wel aan, met Quinn als goede hulp!

Op woensdag had ik een lunchdate met een vriendin uit Breda die ik veel te weinig zie. We zaten bij Anne&Max, waar ik laatst op een bloggersevent al van de ontbijt-, lunch-, high tea- en high wine-planken had geproefd. Het was heerlijk, dus ik wist dat we hier wel goed zaten. We sloten af met een cappuccino als ’toetje’ en hadden een heerlijke middag.

Op donderdag komen mijn moeder en tante altijd op Quinn passen, zodat ik alleen met Lise naar zwemles kan. Dat is voor iedereen gezelliger 😉 Voordat we moeten gaan is er heel even tijd om wat te spelen en uiteraard moesten dit keer de Sinterklaascadeaus worden geshowd. Mijn tante mocht haar boodschappen afrekenen bij caissière Lise…

We hebben een redelijk rustig weekend. Hoewel Flip de beer bij ons logeert en we dus wel wat zullen moeten gaan doen om het dagboekje een beetje leuk te kunnen vullen, haha. We kochten gisteren in elk geval een kerstboom en gaan deze vandaag versieren. Zijn jullie ook al helemaal in kerststemming?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.