PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #157

1 december 2019

Vorig weekend was ik met mijn ouders en de kinderen een weekendje weg in Zuid-Limburg. Twee nachten sliepen we met z’n vijven in een huisje op het erf van een boer. Iets wat ik nog nooit gedaan had, maar wat erg leuk bleek! Ook de kinderen hadden het er enorm naar hun zin. Bovenstaande foto maakte ik de eerste avond, toen we net na aankomst gingen eten bij een Mexicaans restaurant in Valkenburg.

Het stel dat op de boerderij woont en de vakantiewoning beheert was heel gastvrij. Dat bleek bijvoorbeeld uit het feit dat er bij aankomst een verse Limburgse vlaai voor ons klaar stond! We hadden geen toetje genomen bij de Mexicaan, dus een klein stukje vlaai ging er nog wel in…

Tja, van dit soort weekendjes word ik doorgaans niet slanker. We sliepen heerlijk en de volgende ochtend reed mijn vader al vroeg naar de bakker in het dorp voor verse broodjes en croissants. Smullen!

Het was geen stralend zonnig weer zaterdag, maar gelukkig wel droog. De kinderen gingen met opa het erf verkennen. Ze mochten een kijkje nemen bij de koeien in de stal en speelden op de trampoline, glijbaan en schommel.

En aan de ringen niet te vergeten!

Quinn vond de koeien eerst maar eng, maar toen hij eenmaal de drempel over was wilde hij steeds weer terug om te kijken. Peter, de boer, was in de stal aan het werk en ook dat vond Quinn maar wat interessant. Ik vind deze foto zo mooi 🙂

Kijk eens even wat een prachtig uitzicht we hadden! Dat mis ik nu wel hoor…

Zaterdagmiddag verkenden we Valkenburg nog wat verder. De kerstmarkten waren begonnen, dus het was er behoorlijk druk. Maar op een gezellige manier!

De tweede ochtend was het natuurlijk opnieuw tijd voor lekkere broodjes. Quinn nam de zak al bij de deur over van opa. Helemaal blij dat hij wéér zo’n lekkere croissant mocht eten.

Quinn had even niet zo’n zin om op de foto te gaan. Dat mag natuurlijk, dus ik zette hem weer op de grond. Zondag was een stralend zonnige dag. Een heel verschil met de dag ervoor! Fijn dat ik ook nog wat foto’s van het huisje en de omgeving kon maken met het zonnetje erbij.

Kijk ze nou zitten. Op het eerste gezicht zo onschuldig, maar stiekem… 😉

Quinn heeft onmiskenbaar een ‘resting bitch face’ 😉 Toen ik vroeg of hij ook nog kon lachen begon hij heel overdreven te schaterlachen, haha.

De speeltuin bij het drielandenpunt, dat we zondagmiddag bezochten, viel goed in de smaak bij beide kids. Ik verbaasde me dat Quinn al zo goed over een touw kon lopen. Zich weliswaar goed vasthoudend aan de houten balken, maar dan nog!

Zondagavond kwamen we thuis en maandag was het weer gewoon business as usual. Lise naar school, Quinn naar de gastouder en M en ik aan het werk. Niet thuis dit keer, maar met Charlotte ging ik naar Amsterdam voor een heuse bh-fitting van Fabienne van Salon de Lingerie. We kregen uitleg over het belang van een goed passende bh en het feit dat nog steeds het overgrote deel van de vrouwen haar maat niet weet en/of de verkeerde maat draagt. Zo zonde! Vervolgens werden we allemaal opgemeten en mochten we een mooie bh van Freya of Wacoal uitkiezen. Die bh wordt nog opgestuurd, dus ik kan hem je helaas nog niet laten zien. Maar ik ben heel blij met mijn keuze!

Het event vond plaats bij PR-bureau The X-factor en er was een heerlijke lunch verzorgd. Die was zeer welkom, want we hadden best honger gekregen van de lange reis naar Amsterdam.

De rest van de week heb ik thuis hard doorgewerkt. Ik ben vanuit mijn tekstbureau Tekstalent bezig met een leuke redigeerklus, waar ik deze week wat uurtjes aan besteed heb. Volgende week ga ik daar lekker mee verder!

Tegenover al dat lekkere eten moet natuurlijk wel wat beweging staan. Het draait allemaal om balans, nietwaar? Eigenlijk had ik er totaal geen tijd voor, maar het is me toch gelukt twee keer te gaan sporten deze week. Dat is altijd mijn streven, dus ik ben blij als ik dat haal. Dat mijn Sintcadeautje nog niet is ingepakt en het gedicht nog niet is geschreven vergeten we maar even…

Thuis van het sporten lag er een dikke envelop met mijn naam erop op de deurmat. Ik vroeg me af wat het was, omdat ik niets besteld had. Er bleek een scheurkalender van Guus Meeuwis in te zitten! Eerst dacht ik nog dat iemand me wilde verrassen en hem voor mij besteld heeft, maar toen ik de kalender opensloeg las ik dat Guus zijn meest trouwe fans allemaal zo’n kalender heeft gestuurd. Echt een super leuk gebaar. Dus bedankt nogmaals, Guus!

Quinn vindt het al een tijdje heel stom om in het zitje van het winkelwagentje te zitten als we boodschappen doen. Toen we deze week in de supermarkt waren en ik niet zo heel veel nodig had, besloot ik eens de proef op de som te nemen en hem zelf met een klein wagentje te laten rondwandelen. En dat ging eigenlijk boven verwachting goed! Hij moet nog wel een beetje leren met voor zich uit kijken, maar op zich luisterde hij redelijk en legde hij na afloop ook nog eens netjes alle boodschappen op de band!

Kijk eens wat een lief Pietje hier zit te genieten van zijn welverdiende zelf uitgezochte broodje van de supermarkt? We gingen woensdag naar het Sinterklaashuis hier in Eindhoven, dus de kinderen mochten hun Pietenpakjes aan.

We gingen gezellig samen met Charlotte en haar meiden. Het paard Ozosnel was zoals je ziet ook van de partij!

In verschillende ruimtes konden de kinderen iets zien of zelf doen. Hier waren daken waar de kinderen overheen konden klimmen, waarbij ze een cadeautje in de schoorsteen moesten proberen te gooien. Quinn was er nog net wat klein voor, maar toen ik even niet oplette was hij in een diep gesprek verzeild geraakt met een Piet. Waar het precies over ging weet ik niet, maar het had zo te zien iets te maken met Apie.

Einde en tevens hoogtepunt van de ronde door het Sinterklaashuis was uiteraard de ontmoeting met de Sint himself! Lise vond het spannend, maar durfde het samen met mij wel aan om naar Sinterklaas toe te lopen. Quinn was inmiddels moe en overprikkeld en wilde alleen nog maar gedragen worden (mijn arme rug!), dus we gingen gewoon met z’n drietjes de Sint een handje geven. Wel zo gezellig!

As we speak zit ik met een drietal (blog)vriendinnen in een hutje op de hei. Nou ja, niet helemaal, maar wel in een hotel op de Veluwe. We gaan sushi eten, wijn drinken en heel veel kletsen. Heerlijk! Als de foto’s enigszins toonbaar zijn zie je die volgende week vast voorbijkomen. Voor nu: fijne zondag!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.