PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #156

24 november 2019

Wat een feestelijke, maar hectische week hebben we achter de rug. Op vrijdagmiddag speelde Quinn met een krijtbordje op de peuterspeelzaal. Keer op keer krijten en weer uitvegen, geweldig om hem daar zo geconcentreerd mee bezig te zien. Hier moest hij trouwens wel stoppen, want Lise en ik kwamen hem ophalen. Lekker naar huis om te vieren dat het weekend begonnen is!

Vrijdagavond was ik in Nuenen voor koorrepetitie en aansluitend maakte ik de bekendmaking van de nieuwe prinses Carnaval mee. Ik dacht dat het misschien de eerste keer was dat een vrouw deze titel krijgt, maar het blijkt de tweede keer te zijn. Vind ik gaaf!

Zaterdagochtend was het dan zover. Lise was nog niet écht jarig, maar vierde wel haar ‘grotemensenfeest’. En daar horen natuurlijk cadeautjes bij.

Helemaal blij is ze, met de Walkalots van Furreal Friends. Ze had het niet gevraagd, dus het was een echte verrassing. Met de ‘grooming set’ kan ze de dieren zogenaamd in bad doen, kammen, snacks geven en het is meteen een soort transportmandje om ze in te vervoeren. Er komt binnenkort een uitgebreidere review over online, dus stay tuned als je benieuwd bent!

Natuurlijk moesten er zes kaarsjes worden uitgeblazen. En dat lukte gewoon in één keer!

Weinig tijd om rustig wakker te worden en uit te slapen zondag, want we werden al vroeg bij Kinepolis Den Bosch verwacht voor de Kleuterbios. Dit keer waren het Buurman & Buurman die de show stalen met hun nieuwste film ‘Buurman & Buurman experimenteren er op los!’. Voor aanvang van de film mochten de kinderen springen op het springkussen, een kleurplaat kleuren en ranja en een spekje komen halen. Erg leuk georganiseerd!

De film was een groot succes. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de papa’s en mama’s. Fijn ook dat het geluid wat gedimd is en het licht een klein beetje aan. Voor Quinn is het namelijk nog een iets te grote uitdaging om de volledige tijd op zijn stoel te blijven zitten.

Wie jarig is… trakteert! Dinsdag was Lise dan eindelijk echt jarig en mocht ze trakteren op school. Ik maakte een gezonde traktatie met fruitprikkers, die goed in de smaak viel bij alle kinderen. Lise was het stralende middelpunt en mocht in de kring vertellen over haar feestje, over wat ze allemaal al had gekregen aan cadeaus en hoeveel liedjes ze wilde dat er gezongen werden. Dat waren er natuurlijk zes!

Er werden ook weer fanatiek schoentjes gezet deze week. Quinn snapt inmiddels ook al helemaal hoe het werkt en was zelfs zo slim om zijn laars én zijn pantoffel te zetten. Helaas trapte Sinterklaas er niet in…

Dinsdag was ze dus echt jarig en een dag later, op woensdag, was haar kinderfeestje. Drie meiden en drie jongens had ze uitgenodigd en met z’n allen reden we direct na school naar de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve. Voor ons natuurlijk bekend terrein en daarom heel fijn om er met een groep kinderen naartoe te gaan. Ze vermaakten zich allemaal uitstekend en kregen het ontzettend warm van het klimmen en klauteren. Lise had zelf een soort ‘dresscode’ bedacht van pietenpakjes, maar al na een uur hadden de meesten hun pakje half of zelfs helemaal uit. Veel te warm, haha!

Lise moest af en toe even bijkomen van alle prikkels en het drukke spelen. Fijn als je papa en mama dan dichtbij zijn. Kun je gewoon even op schoot kruipen voor een filmpje.

De kinderen hadden allemaal frietjes op voor ze weer naar huis gingen, maar M en ik besloten over te slaan. Met voorbedachte rade, want eenmaal moe maar voldaan thuis gingen we de lekkerste sushi van Eindhoven afhalen. Die hadden we wel verdiend!

Donderdag was weer druk. In de ochtend kocht en pakte ik cadeautjes in voor het pakket dat ik via De Lieve Sint mag maken voor een hulpgezin. Erg dankbaar om te doen, maar wel altijd eventjes werk om het allemaal bij elkaar te verzamelen en mooi in te pakken. Inmiddels is het pakket de deur uit, dus ik hoop dat ‘mijn’ gezin er blij mee is en een gezellige pakjesavond tegemoet gaat!

’s Middags zat ik eens niet langs de rand van het zwembad voor Lise’s wekelijkse zwemles, maar reisde ik met Charlotte naar Utrecht voor de opening van de Kneipp Giftshop pop-up store. Naast de mooie producten van Kneipp kregen we een inspirerende presentatie van de dames van Holistik over hoe je stress kunt omzetten in positieve energie. Ik maakte van de gelegenheid gebruik en liet me masseren in een stoel en we keken toe hoe je op een creatieve manier kunt inpakken.

We bekeken ook de gloednieuwe ‘Goodbye Stress’ productlijn van Kneipp. Die echt heerlijk ruikt en ik heel binnenkort uitgebreid ga testen, want we kregen alle producten mee in een goodiebag!

Dit weekend verblijf ik met de kinderen en mijn ouders in een huisje in Zuid-Limburg. Daarover later meer. We gaan even genieten van quality time en een beetje rust na deze toch wel hectische week! En dan leven we vanaf deze week toe naar Sinterklaas… Ben jij er al klaar voor?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.