PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #155

17 november 2019

Wat vliegen de weken toch om momenteel! Vorige week zaterdag genoten we, na de hotelovernachting van Lise en mij, van een dagje Toverland in het Limburgse Sevenum. Het was er heerlijk rustig en hoewel alleen het binnengedeelte open was, konden we ons er met gemak een hele dag vermaken. We bleven tot en met het avondeten, zodat de kinderen bij thuiskomst meteen naar bed konden.

Lise roept altijd heel hard dat ze niet op de foto wil met pretparkfiguren zoals in dit geval Toos. Maar toen Quinn riep dat hij wél op de foto wilde, dacht ze daar opeens toch anders over. Het viel me alles mee dat ik er niet ook bij moest gaan staan, want meestal vindt ze het dan toch net een tikkie minder spannend. Maar blijkbaar gaf de aanwezigheid van haar broertje haar vertrouwen genoeg.

Om te zorgen dat Quinn geen enorme driftbui krijgt, zeg ik op dagen dat hij er niet heen hoeft dat de peuterspeelzaal dicht is. Een leugentje om bestwil moet soms kunnen toch? Als we het schoolplein van Lise’s school op komen, wil hij daarom tegenwoordig altijd even kijken of de speelzaal ‘open is’. Op bovenstaande foto bleek hij helaas dicht. Nog één dagje wachten jongen!

Deze week is het Sinterklaasjournaal weer van start gegaan. Met bijbehorende voorpret en spanning. Ik merk het nu al een beetje aan de kinderen… Vorig jaar was Lise al helemaal in de ban van het Sinterklaasjournaal, dus ik wist dat dat dit jaar weer een groot succes zou zijn. De komende drie weken zitten we dus weer elke dag om zes uur voor de buis. Jullie ook?

‘Mama, mag ik met de klei spelen?’ Sinds we de Pizzaset van Play-Doh hebben, vindt Quinn het nóg leuker om ermee te spelen dan voorheen. Waar ik hem eerst altijd maar één kleurtje klei gaf, mag hij nu meestal een paar bakjes uitzoeken. Hij maakte met de grootste zorgvuldigheid een taartje, een pizza én een ijsje voor me. Smullen!

Donderdagochtend was ik uitgenodigd voor een ontbijtje bij koffiebar Anne&Max in Eindhoven om de gerechten van de nieuwe winter-menukaart te proeven. Ik had thuis voor de zekerheid licht ontbeten en dat was maar goed ook. We kregen namelijk eerst een ontbijt- en lunchplank geserveerd en vervolgens nog een high tea en high wine plank.

Het was allemaal even lekker. Echt genieten! De koffie en het wijntje wat er ook nog bij kwamen, maakten het helemaal af. Er waren vooral foodbloggers uitgenodigd en ik bleek niemand van het groepje te kennen, maar dat was juist wel leuk en verfrissend! Ik was trouwens nog niet eerder bij Anne&Max geweest, maar dat is dus echt een aanrader. Er zijn vestigingen door heel het land, maar hier in Eindhoven zit het in een heel sfeervol pand op de Kleine Berg in Eindhoven. Het wordt met recht de ‘huiskamer van de stad’ genoemd. Zeker de moeite waard dus om eens binnen te stappen.

Er werd niet alleen gegeten en gedronken, maar we hebben ook nog wat geleerd. De dames van Yaya Kombucha gaven namelijk een demonstratie van hoe kombucha, ofwel gefermenteerde thee, gemaakt wordt. Ik had hier dus eigenlijk nog nooit van gehoord, maar het is een heel bijzonder drankje en, als je eenmaal gewend bent aan de smaak, ook nog eens erg lekker! We kregen na afloop een aantal verschillende smaken Yaya Kombucha mee naar huis en die ga ik binnenkort eens proeven. Ik ben heel benieuwd!

Dit was de high wine plank. Zo lekker! Het gerechtje midden onder noemen ze een ‘picaccia’, omdat het een soort mix is van een pizza en een focaccia. Deze is belegd met kaas, rucola en ingemaakte ui. Het is echt om je vingers bij af te likken. Het combineert perfect met een lekker wijntje.

Eigenlijk dacht ik dat we dit jaar geen kans meer hadden om nog te gaan, maar donderdagavond lukte het toch om een rondje Glow Eindhoven te doen. We begonnen op tijd, maar ‘even de highlights bekijken’ wordt toch altijd bijna de hele ronde lopen en toen we bijna aan het eind waren was het behoorlijk druk. Maar ondanks dat de kinderen veel te laat in bed lagen, was het toch weer zeer de moeite waard. Blij dat ik geweest ben!

Vrijdagochtend stond in het teken van huishouden en boodschappen. Quinn en ik moesten inkopen doen voor Lise’s verjaardag, die we gisteren hebben gevierd. Toen Quinn op de peuterspeelzaal zat ging ik even aan het werk bij mijn vaste koffiebar Denf. En kreeg ik een roosje in mijn cappuccino. Mooi hè?

De foto’s van Lise’s verjaardagsfeest houden jullie nog even van me tegoed. Die komen volgende week voorbij. Vandaag gaan we naar de bioscoop in Den Bosch voor de kleuterbios van Buurman & Buurman en hopen we daar nog iets te kunnen zien van de intocht van de Sint.

Hebben jullie een leuk weekend tot nu toe?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.