PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #153

3 november 2019

Een heerlijke zonnige zaterdag was het vorige week. Toch deden we gek genoeg eigenlijk vooral klusjes binnenshuis. Toen Lise ’s middags naar een kinderfeestje was, maakte Quinn van de mogelijkheid gebruik om bij mij op schoot te kruipen voor een verhaaltje van de Gruffalo. Dat is een van zijn favoriete boeken en hij heeft het verhaal al minstens honderd keer gehoord maar hij kijkt er altijd bij alsof het de eerste keer is.

Wat is de beste manier om een relaxte dag thuis af te sluiten? Juist! Met een warm bad. En een serie op Netflix. Ik blijf het spannend vinden om mijn laptop zo boven een bak water te zetten, maar eigenlijk kan er niets gebeuren als ik gewoon in bad lig.

Zondag brachten we Quinn naar mijn ouders en namen we Lise mee met de trein naar Den Haag. Dat is een hele reis vanuit Eindhoven, dus we hadden genoeg speelgoed meegenomen zodat ze zich tijdens de reis niet hoefde te vervelen.

In Den Haag stapten we van de trein in de tram en even later stonden we in Madurodam! We waren maanden geleden uitgenodigd, maar steeds als ik een datum wilde prikken bleek het niet uit te komen. Maar nu was het dus eindelijk zover. M en ik waren er zelf al minstens twintig jaar niet geweest en voor Lise was het helemaal de eerste keer, dus we konden het park alledrie met frisse blik ontdekken. En wat is het leuk! Het herkennen van bekende gebouwen in miniatuurversie, maar ook de bewegende autootjes, bootjes en zelfs vliegtuigen zijn prachtig om te zien. Ook is er een aantal attracties waar je meer leert over de geschiedenis van Nederland en het ontstaan van het park. We hebben ons er de hele middag uitstekend vermaakt.

Met de tram is het vanaf Madurodam nog maar een paar haltes naar het strand van Scheveningen. Nu we zo dichtbij waren besloten we daar nog maar even naartoe te gaan. Even de zeelucht opsnuiven en een hapje eten voor we weer aan de langs terugreis begonnen.

Dat hapje kan je beter een hap noemen want jeetje wat een gigantische burger lag er op mijn bord! Wel een hele lekkere overigens, maar de fietjes heb ik nauwelijks aangeraakt, omdat ik na die burger toch wel aardig vol zat.

We waren zondag natuurlijk veel te laat thuis, maar maandag moest Lise gewoon weer naar school. Eigenlijk had ik met haar afgesproken dat ze geen speelafspraakje na school zou maken zodat ze thuis wat uit kon rusten, maar madam had al met haar beste vriend afgesproken. Er ging zelfs nog een ander vriendje mee… Hand in hand liepen ze het schoolplein af. Quinn en ik konden dus met z’n tweetjes naar huis.

Woensdagochtend wilde ik van alles doen in voorbereiding op de verjaardag van Quinn. Hij dacht daar anders over en vond het veel leuker om te spelen. Gelukkig konden we het combineren, want we hadden de hele dag de tijd.

Donderdag was het groot feest. Quinn werd 3 jaar! Bij de gastouder mocht hij trakteren en werd er voor hem gezongen. Hij genoot er zichtbaar van!

Thuis deden we het die avond nog zachtjes over, toen mijn broertje en schoonzus kwamen eten. Zij konden dit weekend niet op zijn feestje komen, maar wilden hem natuurlijk wel graag feliciteren. We aten pizza met z’n allen en een stukje taart toe. Een echte feestmaaltijd dus!

Gisteren vierden we Quinn’s verjaardag voor de familie. Foto’s van die gezellige dag kan je volgende week verwachten. Over twee weken alweer vieren we de verjaardag van Lise, dus de feeststemming blijft er hier nog wel even in zitten.

Hebben jullie ook zoveel verjaardagen rond deze tijd van het jaar?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.