PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #152

27 oktober 2019

Zoals ik vorige week al schreef had ik een vrij rustig weekend. We namen de kinderen op zaterdag mee naar de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve. Dat is altijd een groot succes! ’s Avonds zou ik eigenlijk alleen thuis zijn (met slapende kindjes in bed uiteraard), maar kwamen er spontaan vrienden langs die wijn meebrachten. Zo werd het toch nog een hele gezellige avond!

Zondagmiddag ging ik even langs bij mijn broertje. Samen speelden we het dobbelspelletje Clever*. Voor mij helemaal nieuw, maar mijn broertje kent het gelukkig al langer en kon mij dus precies uitleggen hoe je het speelt. Het is genomineerd Speelgoed van het Jaar en dat is niet voor niets, vind ik. Het is echt een leuk spelletje om te spelen, ook – of misschien juist – als je ‘maar’ met z’n tweetjes bent.

Het was hondenweer, maar mijn broertje stelde voor om even langs de bouw van zijn nieuwe huis te rijden. Ik was er nog niet geweest, dus ik was erg nieuwsgierig waar hij en mijn schoonzus precies komen te wonen en hoe ver ze al zijn met bouwen. Zoals je ziet moet er nog wel wat gebeuren, maar toch gaat het snel. Het lijkt me heel tof om de vorming van je toekomstige huis zo van dichtbij te kunnen volgen!

En toen was het maandag, had Lise een studiedag en waren we allebei ziek. Lise had de waterpokken en ik een soort buikgriep. Echt vreselijk. M en Quinn hadden nergens last van, dus M ging gewoon werken en Quinn was tot het begin van de middag bij de gastouder. Lise en ik hebben dus niet veel anders gedaan dan in bed en op de bank gelegen.

Ik hield niets binnen, dus met de fiets Quinn ophalen was nogal een onderneming. Maar het was gelukt! Daarna hebben we niet veel meer gedaan dan tv kijken. Ik was blij toen M eindelijk thuis kwam om eten voor de kinderen te maken (Lise had gelukkig wél gewoon eetlust) en ze naar bed te brengen. Wat voelde ik me ellendig!

Toen we allemaal weer min of meer beter waren, stonden er pannenkoeken op het menu. Lise wilde graag helpen met het maken ervan. In haar onesie uiteraard. Lekker knus! De kinderen konden meer pannenkoeken op dan ik voor mogelijk hield. Zelf vond ik ze wat tegenvallen. Het pak beslag dat we nog hadden staan was met kaneel en de pannenkoeken werden heel dik, hoe goed ik ook mijn best deed om niet teveel in de pan te scheppen. Toch maar eens aan mijn vader vragen hoe hij altijd van die lekkere dunne pannenkoeken met knapperig randje bakt!

Op vrijdagochtend ben ik altijd samen vrij met Quinn. Dit keer besteedden we onze vrije ochtend goed. We gingen naar een workshop ‘Muziekkriebels’ bij een locatie van de bibliotheek Eindhoven. Ik schrijf daar binnenkort nog een aparte blog over, maar zoals je ziet hadden we er allebei veel zin in!

En na afloop vond hij natuurlijk een computer die even uitgebreid ‘bestudeerd’ moest worden…

Die avond was het Halloween in onze straat. De buurtvereniging organiseert dat al een aantal jaar en het succes is elk jaar weer groter. In groepjes gaan de kinderen (met papa/mama/opa/oma) langs de deuren die zich vooraf hebben aangemeld als ‘klopdeur’ en krijgen dan een snoepje of een stuk fruit. Sommigen doen compleet in griezelkostuum de deur open en er zijn zelfs mensen die de complete voortuin hebben omgetoverd tot spookachtig doolhof, compleet met licht- en geluidseffecten. Echt geweldig! Lise vond het voorgaande jaren altijd wat spannend, maar dit jaar liep ze overal zo op af. Quinn liep dit jaar voor het eerst ook echt mee naar de deur met de andere kinderen. ‘De buit’ is behoorlijk, maar wordt streng bewaakt zodat hij niet in één keer wordt opgesnoept…

Dit weekend heeft Lise een kinderfeestje, doen we wat huishoudelijke klusjes en vandaag gaan we een dagje naar Madurodam! Wat zijn jullie plannen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.