PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #151

20 oktober 2019

Vorig weekend was ik op het jaarlijkse koorweekend. Eigenlijk betekent dat altijd een weekend lang nagenoeg offline zijn. Geen foto’s daarvan dus, maar je moet maar van me aannemen dat het heel gezellig was! Ik ging wat eerder terug naar huis, omdat Lise zondag samen met M de Mini-Marathon liep tijdens de Eindhovense Marathon. Daar moest ik natuurlijk getuige van zijn. Ze deed het super goed en genoot met volle teugen de hele 1,6 km. Deze foto spreekt boekdelen. Ik was, en ben, echt zo trots!

Tijd om rustig bij te komen was er niet, want een paar uur later zaten Lise en ik in het Parktheater klaar voor de musical van de Sprookjesboom. De blog over die voorstelling heb je de afgelopen week al voorbij zien komen. Het was zo leuk!

En toen begon de herfstvakantie hier in het zuiden des lands. We zijn niet weg (als in: op vakantie) geweest, maar hadden elke dag wel een leuk uitje op de planning staan. Maandag was dat een soort workshop rondom boekenheld Kikker bij de Bibliotheek Eindhoven, waar het Bieb Familie Festival in volle gang was. De kinderen versierden een vlaggetje, studeerden een dansje in en uiteindelijk vierden we met z’n allen de verjaardag van Kikker.

Die avond kwam meteen na het avondeten de thuiskapper langs. Allebei de kinderen mochten even in de stoel. Dat vinden ze vooraf altijd een beetje spannend, maar ze deden het geweldig. Quinn heeft weer een lekker fris kort koppie en bij Lise is er een stukje van de lengte af zodat het weer lekker helemaal gezond en goed doorkambaar is.

Ze zijn allebei klaar voor hun verjaardagen eind deze en volgende maand!

Dinsdag was gewoon een werkdag voor mij. De kindjes gingen allebei een dagje naar mijn ouders. Daar wordt eigenlijk standaard de doos met Play-Doh tevoorschijn getoverd. Heerlijk hoe ze daar mee bezig kunnen zijn.

Sinds maandag ben ik enorm verkouden, maar ik koos er dinsdagavond toch voor om te gaan sporten. Ik weet nooit zo goed of dat nu wel of niet verstandig is. Maar dinsdag voelde het goed. Donderdagavond heb ik de les Bodypump wel overgeslagen. Hopelijk kan ik volgende week wel weer gewoon twee keer gaan.

Een selfie in de trein maak ik wel vaker, maar eigenlijk nooit vanuit de eerste klas. Door een tip van een collega-blogger besloot ik eens een dagkaart met eerste klas upgrade te kopen. En dat was zó fijn! Ik reisde voor een pers-event in mijn eentje naar Amsterdam en heb door de ruimte en rust die je in de eerste klas toch veel meer hebt dan in de tweede, heerlijk op de heen- en terugweg zitten werken. Dat ga ik vaker doen!

Ik reisde naar Amsterdam voor de nieuwe jongenscollectie van Freek Vonk in samenwerking met Shoeby. Daar komt deze week nog een aparte blog over online. Ik kletste bij met Jodi, hier naast mij op de foto, en was erg onder de indruk van de varaan van Freek. Die Johan heet en ook echt zijn huisdier is, als ik het tenminste goed begreep.

Alle aanwezigen mochten twee kledingitems uit de collectie uitkiezen. Ik koos voor Quinn een stoere legergroene trui met neushoorn en een geweldige jack die aan twee zijden te dragen is. Het pakket kwam een dag na het event al binnen. De kleding is qua maat nog wat op de groei, maar ik ben er ontzettend blij mee!

Helemaal in haar nopjes was ze toen ik vertelde dat niet alleen Quinn, maar ook Lise op vrijdag een halve dag naar de gastouder mocht. Toen ik ze kwam ophalen liet ze me trots zien dat ze een puzzel van 100 stukjes had gemaakt.

We wilden eerder al eens zelf popcorn maken, maar konden toen de juiste maïs bij de supermarkt niet vinden. Dat lukte later bij een andere supermarkt wel en daarom was er vrijdagmiddag eindelijk tijd om die popcorn te maken. Lise had er enorm veel plezier in. Mijn inschatting van de hoeveelheid maïs die nodig was voor twee kleine bakjes popcorn bleek alleen niet helemaal juist… Volgende keer maar ietsje minder!

En nu geniet ik van een lekker rustig weekend. Beetje opruimen, beetje werken en vooral veel tijd met de kindjes doorbrengen. Love it! Is de herfstvakantie bij jullie ook weer ten einde of begint hij misschien juist?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.