PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #15

18 december 2016

Kerst komt steeds dichterbij en wat vind ik die voorpret toch heerlijk! De afgelopen week is onze woonkamer helemaal in kerstsfeer gebracht en zelfs in onze voor- en achtertuin hebben we lichtjes. Ben je klaar voor een weekoverzicht vol kerstvoorpret?

Vorige week zondag hadden we niets op de planning. Daarom besloten we min of meer spontaan even naar het tuincentrum te rijden om daar naar de kerstshow te kijken. Het was zoals welk jaar weer erg mooi en vooral Lise keek haar ogen uit.

Er stonden zelfs eendjes waar je gratis in mocht ‘rijden’. In eerste instantie durfde Lise niet, maar toen we de hele ronde gehad hadden, wilde ze toch wel even terug voor een ritje. En leuk dat ze het vond!

Het leek ons leuk Lise op haar kamertje haar eigen kerstboom te geven en daarom kochten we bij het tuincentrum een kunstboompje en alle benodigdheden. Ik ben de boom samen met Lise gaan versieren toen M het avondeten klaarmaakte. Het was zo gezellig!

Daarna fietste ik snel even naar Lidl. We maken voor mijn vader een kerstpakket omdat hij dit jaar voor het eerst geen kerstpakket krijgt en dat toch wel erg jammer vindt. Er zijn inmiddels nog wat dingen bij gekomen en het pakket staat klaar om uitgepakt te worden. Ik gok dat hij er wel blij mee is!

Maandag was best een hectisch dagje en daarom heb ik weinig foto’s gemaakt. Maar deze is toch wel erg schattig. Als ik aan tafel zit te eten of even met iets anders ben, vindt Quinn het gezellig erbij te zitten als hij wakker is. En ik natuurlijk ook!

Dinsdag was Lise bij de gastouder en wandelde ik met de kinderwagen even naar de bibliotheek om boeken in te leveren en te kijken voor een paar nieuwe boeken voor Lise. Daar aangekomen zag ik deze toffe kerstboom gemaakt van boeken!

De nacht van dinsdag op woensdag was vrij zwaar en omdat ik me ’s ochtends vroeg nog zo belabberd voelde, besloot M thuis te werken zodat ik nog even kon blijven liggen. Lief hè? Echt slapen deed ik niet meer, maar het feit dat je even rustig aan kunt doen helpt toch al veel. ’s Avonds hadden we de jaarlijkse kerstbingo van de TU. M had eigenlijk prijs, maar had samen met iemand anders bingo en trok bij het loten aan het kortste eind. We gingen dus met een fles wijn als troostprijs weer naar huis.

Mijn schoonmoeder paste op de kinderen. Erg stoer en ook wel een uitdaging, want Lise kwam uit bed omdat ze keelpijn had, net toen Quinn de fles kreeg. Gelukkig is het toch allemaal goed gegaan.

Donderdagochtend ging ik op nacontrole bij de verloskundige. Je hebt er al uitgebreid over kunnen lezen hier op mijn blog, maar het was een fijne afsluiting van een prettige begeleiding rondom de zwangerschap en bevalling! Na het gesprek verschoonde ik Quinn nog even in de wachtkamer, die er nu extra gezellig uitziet met een mooie grote kerstboom.

’s Avonds maakte en verzond ik kerstkaarten. Ideaal dat je dat tegenwoordig allemaal online kan doen! Ik heb een hele tijd geen kerstkaarten verstuurd, maar vind het zelf toch ook altijd leuk om een echt kaartje binnen te krijgen. Bovendien hadden we mooie foto’s van de lifestyleshoot die we perfect voor de kaart konden gebruiken. Het was lastig kiezen, maar ik vind de foto die het uiteindelijk is geworden zoveel gezelligheid uitstralen dat hij wat mij betreft perfect is voor een kerstkaartje.

Mijn ouders appten me donderdagavond of ik zin had de volgende ochtend met ze mee te gaan naar IKEA voor een ontbijtje. Het leek me een uitdaging om op tijd klaar te staan, maar ik beloofde ze vrijdagochtend te laten weten of het ging lukken. Ik vind dat namelijk wel altijd erg gezellig!

En het was zowaar gelukt. Toen we binnenkwamen was het nog erg druk, maar we zijn lekker lang blijven zitten en zoals je ziet was het na een tijdje heerlijk rustig. Zowel Quinn als Lise deden het super, ook tijdens het rondje door de winkel dat we daarna nog deden. Hoewel ik eigenlijk niets nodig had ging ik met twee kussenhoezen en prachtig cadeaupapier naar huis.

En na het avondeten haalde ik de babygym van Lise van zolder en mocht Quinn die voor het eerst uittesten. Lise besloot er gezellig naast te gaan liggen. Zo lief! Quinn vond het trouwens erg leuk, dus ik gok dat we dat ding de komende tijd veel gaan gebruiken.

En gisteren begonnen we de dag lekker rustig. Na de lunch ging ik alleen de stad in om wat kerstcadeautjes te kopen. Heerlijk! Jammergenoeg was het wel erg druk in alle winkels en had ik na anderhalf uur zulke zware tassen dat ik het niet lang meer volhield en maar weer naar huis ben gegaan. Bovenstaande foto maakte ik trouwens bij Sissy-Boy, waar ik enorm veel leuke woonaccessoires en speelgoed tegenkwam.

Is jouw woonkamer ook al helemaal kerstproof?

6 Comments

 • Reply Nicole 18 december 2016 at 06:16

  Wat een leuke kerstkaart zeg! Hier helaas de kamer nog niet kerst proof zoals ik zou willen maar dat gaat ook niet meer gebeuren ben ik bang. Ach, er staat een boom😂

 • Reply Charlotte 18 december 2016 at 08:27

  Ja hier is het ook al helemaal kerst proof, zo gezellig!

 • Reply Essma 18 december 2016 at 10:25

  Mooie kerstkaart! Dit jaar besloten we de kerstspullen maar even gewoon te laten voor wat zijn..we zijn zo weinig thuis namelijk. Er hangt een genummerde ‘sokkenlijn’ waar de oudste iedere dag een mini cadeautje uit mag halen.

 • Reply Jodi - liefthuis 18 december 2016 at 11:17

  Sissy boy is de bom, zoveel gaafs.

 • Reply Tynke 18 december 2016 at 21:30

  Wat een aandoenlijk gezicht Lise met haar eigen kerstboompje. Fijne kerst gewenst met je prachtige gezin!

 • Reply Loes Johanna 19 december 2016 at 08:24

  Wat een super leuke kerstkaart! De foto past er inderdaad perfect op. 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.