PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #149

6 oktober 2019

Er zijn van die playdates waarbij je als moeder gewoon NIET hoeft in te grijpen. Wat zeg ik… ik hoefde niet eens iets te doen, behalve ze een keer drinken en wat lekkers voorzetten en toekijken hoe ze zelfs met z’n drietjes heerlijk speelden. Een fijn begin van de week en zo mag dat wat mij betreft elke dag wel gaan!

Vorig weekend bracht ik met Lise een bezoek aan de Eindhoven Maker Faire. Misschien heb je het uitgebreide verslag van dit festival al voorbij zien komen. We hadden een hele leuke ochtend samen! Het festival was vele malen groter dan ik me had voorgesteld en er was ook voor kinderen enorm veel te doen. Zeker iets om volgend jaar weer naartoe te gaan!

Die avond ging ik lekker op stap. Met mijn vriendengroepje van het koor ging ik naar een 80’s en 90’s feestje. Veel lol en lekker mee blèren gegarandeerd! Toen de muziek ‘opeens’ stopte bleek het twee uur te zijn. Dat zijn de beste feestjes!

Na een iets te kort nachtje werd ik zondagochtend verwacht bij Expeditie E. Ik leerde daar tijdens een workshop koffiezetten als een echte barista. Zo leuk! Mijn creaties behoeven, vooral als het om het inschenken van het melkschuim gaat, nog wel wat verbetering. Maar hé, het was mijn eerste keer!

Die middag was er geen tijd om rustig op de bank bij te komen. De kinderen moesten er nodig even uit en daarom besloten we naar Ballorig te rijden. De kinderen vonden het fantastisch, maar de keuze om mijn laptop mee te nemen zodat ik daar nog even wat werk kon doen bleek toch niet zo’n hele slimme. Lise kan er vrij goed zelf uit de voeten, maar Quinn durven we nog niet goed ‘los te laten’ omdat het er zo groot is.

Nu het kouder wordt buiten, heb ik weer zin om soep te maken. Ik maakte de afgelopen week een van mijn favorieten: maïssoep. Met daarnaast lekkere quesadilla’s. Iedereen smulde ervan!

Sinds wij een nieuwe speelkeuken hebben, staat ons gepimpte IKEA keukentje bij mijn ouders. Quinn is daar elke dinsdag een hele dag, dus kan er daar nog heerlijk mee spelen.

‘Mama, wat eten we?’, klinkt het vaak als Lise binnenkomt nadat ze bij een vriendje heeft gespeeld. Dit keer waren het aardappeltjes uit de oven, een visje uit de pan en gezonde broccoli!

Woensdag hadden Quinn en ik een ochtend samen. Later bleek dat we de middag ook samen doorbrachten, want Lise ging opnieuw uit spelen. Maar waar ik een tijdje geleden zelf nauwelijks aan iets toekwam met Quinn erbij, kan hij nu rustig naast me met bijvoorbeeld deze pinnetjes zitten te spelen. Nog niet voor hele lange periodes aan een stuk, maar ik vind dit al zo fijn! Ondertussen zitten we dan gezellig te kletsen.

Wat een weer was het deze week. Vooral in de ochtenden regende het vaak pijpenstelen. Ik heb de regenpakjes van de kinderen weer tevoorschijn getoverd en zoals je ziet past dat van Lise nog net 😉 Maar dat heeft vooral te maken met de vrij grote winterjas die ze eronder aan heeft. Ach, zo krijgt ze het in elk geval niet koud en blijft ze lekker droog op de fiets.

Ik maakte nóg een soepje deze week. Dit keer was het deze rode linzensoep met kip van Franceska Kookt. Die is echt zo heerlijk! Het restje dat overbleef aten Quinn en ik vrijdag nog tijdens de lunch.

Gisteren had ik wederom een feestje en vandaag staat er lekker helemaal niets op de planning. Met een aantal drukke weekenden in het vooruitzicht vind ik dat heerlijk!

Welke soep eet/maak jij het liefst? En kom jij ook weleens met je kids in een binnenspeeltuin?

1 reactie

  • Reply Jolanda 6 oktober 2019 at 21:28

    Hier is de tomaat-pastinaaksoep en pompoensoep populair, gewoon van zo’n verspakket. Een zoon die helaas geen mais en linzen lust, maar lijkt mij heerlijk, dus misschien toch maar eens proberen.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.