PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #148

30 september 2019

Bij hoge uitzondering komt mijn weekoverzicht niet op zondag, maar op maandag online. Dit keer is dat vanwege een overvol weekend het geval. Ik heb wel lekker veel foto’s te delen. De foto hierboven maakte ik op de peuterspeelzaal, net toen ik Quinn had weggebracht. Meestal gaat dat niet zo soepel en wil hij niet dat ik ga, maar dit keer pakte hij een werkje uit de kast en ging er meteen mee aan de slag. Zo leuk om te zien!

Als ik Quinn dan heb weggebracht, zoek ik meestal een plekje bij mijn favoriete espressobar in Eindhoven: DENF. Ik heb dan zo’n anderhalf uur de tijd om wat te werken voor ik terug naar school moet om eerst Lise en vervolgens Quinn op te halen. Het lijkt een tijdsbestek van niks, maar ik vind het na een ochtend met Quinn een heerlijk momentje voor mezelf. Daarna geniet ik dan thuis weer van de kindjes om me heen.

Met Lise ging ik naar het U R ART festival in het Van Abbemuseum. Samen het museum ontdekken en deelnemen aan leuke activiteiten, zoals zelf kunst maken! Ik heb er al uitgebreid over geschreven, dus verwijs je graag naar die blog als je benieuwd bent wat we allemaal hebben gedaan.

Bij thuiskomst stond er een enorm pakket op ons te wachten. Het bleek deze ‘glamper’ van L.O.L. Surprise. Een echte verrassing, want ik verwachtte helemaal geen pakketjes! De kinderen vonden (en vinden) het allebei helemaal geweldig en ik zal nog eens een aparte review schrijven over dit prachtding.

Zaterdagavond was het tijd voor een terrasdate met Charlotte. Super gezellig en gelukkig stukken minder koud dan waar ik bang voor was. Bovendien hadden we geluk dat twee mannen die op het punt stonden weg te gaan ons opmerkten en ons hun tafeltje aanboden. Het was namelijk Tunafestival in de stad en daardoor heel gezellig, maar ook heel druk.

Zondag ging de wekker weer vroeg, want ik had maar liefst twee optredens met het koor. Eentje in de kerk en eentje buiten in het park tijdens een wereldmarkt. Buiten zingen is heel leuk, maar ook een enorme uitdaging. Met de zon op je bladmuziek, de wind in de microfoons en het geluid dat bij gebrek aan akoestiek gewoon ‘verdwijnt’ zing het stukken minder makkelijk dan binnen, maar ik vind het toch ook wel zijn charme hebben.

M en ik aten zondagavond bij Dadawan. Daar kwam ik bijna twee jaar geleden voor het eerst, toen we een weekend in Maastricht waren. Sinds kort zit er ook een Dadawan in Eindhoven en die moesten we dus hoognodig eens testen. Het was net zo lekker als ik me herinnerde (volgens mij bestelde ik zelfs exact hetzelfde gerecht) en helemaal niet duur! Volgens mij betaalde ik voor deze ‘stone bowl’ ofwel ‘bimimbap’ maar €11,95! En het vult echt enorm. We hadden er voor de zekerheid nog een sushiroll bij besteld, maar dat was achteraf echt niet nodig geweest. Ja, wel voor de lekker, maar niet voor de hoeveelheid eten 😉

Als M Lise ’s ochtends naar school brengt, wil Quinn ook altijd even aan een tafeltje zitten. Hij went zo wel op een heel natuurlijke manier aan de basisschool. Gelukkig duurt het nog ruim een jaar voor hij ook naar school moet. Ik ben er nog niet aan toe ze allebei op school te hebben hoor…

Over de basisschool gesproken: afgelopen woensdag hadden we een kennismakingsmiddag op school voor Quinn. ‘Nu al?’, zul je misschien denken. Nou, dat dacht ik dus ook maar blijkbaar is dat op deze school de normale gang van zaken. We hebben een vragenlijst moeten invullen over Quinn zijn ontwikkeling en hebben kort een gesprekje gehad met een leerkracht uit de onderbouw. Voor nieuwe ouders denk ik een fijne introductie, maar voor ouders met al een ouder kind op deze school niet van heel veel toegevoegde waarde. Hoewel Quinn het helemaal niet vervelend vond om even lekker te spelen in de kleuterklas.

Grote zus Lise mocht ook mee en speelde gezellig mee.

Woensdagavond reden we een stuk van de Lichtjesroute. Volgens jaarlijkse traditie in pyjama en met gepoetste tanden, want dan kunnen de kinderen zodra we thuiskomen meteen hun bed in. Ze vonden het weer prachtig en keken vol verwondering naar alle lichtkunstwerken. Het was zoals je ziet nog niet heel donker, maar ze vonden het zo al prachtig.

‘Oma beter maken!’ Oma komt elke donderdagmiddag even op Quinn passen als Lise en ik naar zwemles gaan. Ze had een pleister om haar vinger en dus haalde Quinn meteen zijn doktersspulletjes tevoorschijn om haar te behandelen. Heerlijk! Lise is ondertussen meer geïnteresseerd in wat er zich op televisie afspeelt…

Ze had het er de hele week al over. Op vrijdagochtend stond er knutselen op het programma. Ouders die konden helpen mochten zich inschrijven en dat had ik twee weken geleden gedaan. Lise was helemaal in haar nopjes dat ik zou komen helpen met het vouwen van een eikeltje. Het was maar een half uurtje, maar ik vind het altijd geweldig om tussen die kinderen te zitten en lekker met ze te kletsen. Kleuters zijn zo heerlijk open en eerlijk. Lise was zoals je ziet beretrots op haar knutselwerkje. En terecht!

Vrijdagochtend doen Quinn en ik altijd boodschappen. We nemen dan vaak verse broodjes mee voor tijdens de lunch. Niet alleen lekker, maar zo gaat hij ook nog eens met een goedgevulde buik naar de peuterspeelzaal.

En daarmee zijn we de week weer rond en is het tijd om af te sluiten. Hoe ons afgelopen weekend eruit zag kun je in het volgende weekoverzicht lezen. Dat komt als het goed is wel gewoon op de gebruikelijke zondagochtend online 🙂

Hoe was jouw afgelopen week en weekend? Zijn jullie ook wat meer binnen gebleven nu het buiten niet zulk lekker weer meer is?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.