PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #147

22 september 2019

Weekenden zijn voor… spelen met Play-Doh! Het liefst in pyjama, als het aan Lise ligt. Heerlijk om ze zo bezig te zien samen. Ik heb sinds kort de regel ingesteld dat Quinn maar één bakje klei per keer open mag maken. Anders zitten alle kleurtjes binnen no time door elkaar, tot grote frustratie van zijn grote zus.

Ik heb altijd ontzettend de neiging selfies te maken als ik me weer eens wat uitgebreider heb opgetut. Herkent iemand dat? Ik ben hier bijna klaar om te vertrekken naar de cabaretvoorstelling van Brigitte Kaandorp.

Wat was ze goed! Samen met mijn moeder heb ik enorm genoten van haar voorstelling. Je hebt er al uitgebreid over kunnen lezen, dus ik hou het voor nu maar even hierbij. Maar mocht je de kans krijgen: gaat haar zien!

De appelplukdagen zijn bijna voorbij, maar gelukkig vonden we nog een moment om er met de kinderen heen te gaan. In de Philips Fruittuin plukten we appels om zo te eten en appels voor een appeltaart.

Toen we dorst kregen, gingen we even zitten om wat te drinken. Met een vers stuk appeltaart erbij natuurlijk. Ik drink hier trouwens ‘appelradler’ met appelsap uit de Philips Fruittuin. En dat was verrassend lekker!

Maanden van tevoren hadden we gereserveerd en afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. We deden de escaperoom ‘Catch me if you can’, hier in Eindhoven. Deze kamer staat momenteel op nummer 1 van Nederland volgens de bekendse reviewsite Escapetalk.nl. En dat is niet zonder reden. Hij is zo ontzettend gaaf! Ik weet zeker dat er mensen zijn die de kamer nog willen spelen, dus ik ga niets verklappen behalve dat je, als je van escaperooms houdt, in elk geval deze gedaan moet hebben. Zoals je ziet zijn we net op tijd ontsnapt!

Tja, als het opeens weer zomer is, dan vraagt dat natuurlijk om een ijsje! We gingen voor het eerst ijs halen bij Baskin-Robbins in het centrum en jeetje, waarom ben ik daar nog niet eerder geweest? Het is zó lekker! Heeft wel wat weg van Ben & Jerry’s maar dan net anders. Fun fact: ze hebben twee maten bolletjes: de Amerikaanse maat en de kleinere, Nederlandse maat. Ik ging heel verstandig voor één Nederlands bolletje, net als de kinderen.

Op dinsdag lunch ik altijd samen met Quinn bij mijn ouders. En soms heeft mijn vader dan zin om eieren te bakken. Daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen! Na zo’n lunch kan ik er weer de hele middag tegen.

Ik deel wel veel eten en drinken deze week hè? Of lijkt dat maar? Dinsdagavond bezocht ik, wederom met mijn moeder, toneelvoorstelling ‘De achterkant van Eindhoven‘. Ik schreef er al een uitgebreide blog over, dus als je nieuwsgierig bent verwijs ik je met alle plezier naar dat artikel. Na afloop dronken we nog een wijntje en praatten we na over de toch best indrukwekkende voorstelling die we zojuist zagen.

Quinn heeft een nieuwe hobby. Het heet: mama’s schoenen aantrekken en ermee rond paraderen. Voor zolang ze aan zijn voeten blijven zitten dan, want vaak is hij er na drie stappen al eentje kwijt. Maar het ziet er wel enorm grappig uit. Net Kleinduimpje 🙂

Jep, nóg meer eten. Dit is het hapjesbuffet van de ‘Tripp Trapp Talk’ van Stokke, waar ik woensdagmiddag bij aanschoof. In een relaxte setting kregen we eerst een korte ontspanningsoefening en daarna bespraken we het onderwerp bewust, of ‘mindful’ moederschap. Het was een inspirerende, maar vooral gezellige middag. De hapjes zijn trouwens van Yoghurt Barn. Ben je daar al ooit geweest? Zo niet, zeker een keertje gaan!

Donderdag was het opeens Dag van de leidster. Dat wist ik goed, want ik heb er zelfs ruim van tevoren een blog over geschreven. En toch schrok ik een beetje toen ik donderdagochtend in mijn agenda keek. Ik was eigenlijk van plan om voor de gastouder een heel knutselwerk te maken samen met Quinn, maar gezien de tijd ging dat niet meer lukken en werd het deze chocoladereep met bedanklabel. Gelukkig was ze er heel blij mee.

Ik ben zo trots op Lise! Een maand geleden nog zag ze er enorm tegenop om naar badje twee te moeten. Inmiddels gaat ze met een glimlach! Hoewel ik er, voor we aan dit zwemles-avontuur begonnen, best een beetje tegenop zag om elke week aan het zwembad te moeten zitten, valt het me eigenlijk reuze mee. Ik zie het echt als ons wekelijkse uitje met z’n tweetjes. Mijn moeder past thuis op Quinn, dus ik heb dan ook echt een uur alle aandacht voor Lise. En volgens mij vindt zij dat net zo fijn als ik.

Dit weekend gaan we nog even lekker genieten van het zomerse weer, ondanks dat de herfst inmiddels is begonnen. Ik ga met Lise op stap, heb een terrasdate met Charlotte en mag weer optreden met het koor!

Gaan jullie ook nog even lekker van het zonnetje genieten dit weekend?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.