PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #145

8 september 2019

Zou het? Zouden we vorig weekend voor het laatst gebarbecued hebben dit jaar? Geen zekerheid natuurlijk, maar ik merk toch echt aan alles dat de herfst eraan komt. En eigenlijk vind ik dat helemaal zo erg niet, zolang het zonnetje zich af en toe laat zien en het niet al teveel regent. Maar vorig weekend was wel genieten hoor. De kindjes kunnen zo smullen van een barbecue. Broodjes, frietjes, maar ook het vlees en zelfs de groente werd met smaak opgepeuzeld!

Het nieuwe theaterseizoen is begonnen! En daarom zaten wij vorige week zondag in het Parktheater op de open dag. Er zijn dan allerlei (gratis) previews te zien van voorstellingen en er is van alles te doen in en om het theater. Echt een perfect uitje voor de zondagmiddag! Hier zaten we ademloos te kijken naar een stukje uit Sprookjesboom de Musical van het Eftelingtheater. In oktober gaan Lise en ik naar de complete voorstelling. We hebben er nu extra veel zin in!

Voor kinderen was er een leuke speurtocht uitgezet. We moesten het hele theater door op zoek naar opdrachten die letters opleverden waar we uiteindelijk een woord mee moesten maken.

Op maandagochtend gaat Quinn altijd naar de gastouder. Zij is pasgeleden verhuisd en heeft nu een ouderwetse voordeur met een raampje erin. Quinn vindt het maar wat interessant om daar nog even doorheen te kijken als hij me uitzwaait. Lief snoetje!

‘Pap, kunnen we met jouw auto even langs IKEA? Quinn heeft met spoed een nieuw bed nodig…’ Tijdens het oppassen klom Quinn bij mijn ouders uit het ledikant. Om ongelukken te voorkomen besloten we thuis direct zijn ledikant te vervangen door een peuterbed. In een middag was het oude bed vervangen door het nieuwe.

De overgang ging alleen niet zonder slag of stoot, maar daar zal ik komende week nog eens een uitgebreide blog over schrijven. Hier ligt meneer ’s ochtends nog lekker te slapen omdat het hem ’s avonds niet zo goed wilde lukken… Hopelijk is hij snel helemaal gewend aan zijn nieuwe bed!

Dinsdag mocht ik op pad voor een perspresentatie. Shoeby en Nicolette van Dam presenteerden in Amsterdam de nieuwe School Rocks-collectie voor meisjes. Ik ben verliefd! Op de collectie en ook een beetje op de prachtige Nicolette…

Na afloop konden we aanschuiven voor een heerlijke lunch. Een en al verwennerij!

Logistiek gezien had ik dinsdagmiddag beter in Amsterdam kunnen blijven, want woensdag stond er alweer een evenement in de hoofdstad op de planning. Maar omdat Lise dit keer mee mocht, was het toch handiger om gewoon in Eindhoven te slapen. Ik haalde haar uit school, we lunchten in de stad en pakten toen de trein naar Amsterdam.

Ook Charlotte en Janske met hun meiden Aukje en Lola waren erbij. Met drie kleutermeisjes en drie mama’s in de trein was het heel gezellig! En ja, ook best een drukke bedoening…

Bij Hasbro mochten we het nieuwste speelgoed van dit najaar bewonderen en uitproberen. Lise was helemaal blij toen ze de tafels vol Play-Doh zag. Deze set met graafmachines en ‘asfalt’- en ‘zand’-klei is nieuw en super tof!

Cubby de beer van FurReal Friends was de grote ster van de middag. Iedereen wilde wel met hem knuffelen. Met een goedgevulde goodiebag reisden we aan het eind van de middag weer terug naar Eindhoven. Moe, maar voldaan!

Terwijl ik met Lise onze hoofdstad onveilig maakte, speelde Quinn lekker thuis met zijn opa en oma. Opa nam hem mee het park in en samen verzamelden ze een tas vol takjes en blaadjes. Als ik hem zo op zijn loopfiets zie zitten snap ik niet wanneer hij zo groot is geworden.

Donderdag was na twee drukke dagen weer wat rustiger. De kindjes waren op school en bij de gastouder, toen ik even snel wat boodschappen deed. Op de terugweg begon het licht te regenen en zag ik opeens een (halve) regenboog.

Lise had de derde zwemles in badje twee. Gelukkig vond ze het niet meer zo spannend als de eerste week na de vakantie. Ze deed enorm haar best en mocht voor het eerst de borstcrawl doen. Ik kan je vertellen, er zat een hele trotse mama aan de kant.

Vrijdagmiddag zat ik weer te werken in mijn vaste koffieplekje in Eindhoven, terwijl Quinn op de peuterspeelzaal zat. Ik heb dan altijd maar anderhalf uur de tijd, maar het is echt mijn rustmomentje op die dag. Voor vertrek had ik lippenstift op gedaan en zoals je ziet bleek die niet erg long lasting

Zaterdag konden we onverwacht naar het derde persevent van de week. Normaal zijn er echt niet zoveel dingen in één week, maar deze week kwam dat toevallig zo uit. We mochten naar de première van de film van Thomas de Stoomlocomotief – Opgraven & Ontdekken. De première vond plaats bij Mattel Play in het Family Entertainment Center in Sevenum, waar ik al eens zonder kinderen ben geweest.

Na de superleuke film kon er de rest van de middag nog gespeeld worden bij Mattel Play. Het is daar echt enorm leuk! Quinn was helemaal fan van de Bob de Bouwer-omgeving en de treinbaan van Thomas de Stoomlocomotief en Lise had de meeste lol bij de kuil met schuimblokken waar ze in kon duiken.

Tussendoor kregen we nog een lunch in het naastgelegen ABC Restaurant, dus het was erg netjes verzorgd!

Het was een leuk, maar toch ook wel vermoeiend weekje. Ik schrijf dit laatste stukje van het weekoverzicht op zaterdagavond en voel dat ik het niet al te laat ga maken. Vandaag, zondag, hebben we lekker niets op de planning en kunnen we dus spontaan besluiten iets (of juist helemaal niets) te gaan doen. Ook weleens lekker!

Hadden jullie een fijne week? En is het weekend lekker rustig of juist helemaal volgepland?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.