PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #143

25 augustus 2019

Zaterdagavond ging ik een avondje uit met een vriendin. We dronken gin tonic op het terras. Helaas was het toen niet zo lekker warm als nu en moesten we een jasje aan. Maar dat deed niets af aan de gezelligheid! Na het terras zijn we nog wat café’s in geweest en we eindigden in de Irish Pub. Altijd leuk!

We begonnen de avond trouwens in een all you can eat sushirestaurant. Helaas waren we wat laat en was de keuken nog maar een uur open. Het was dus een beetje ‘eten tegen de klok’. De volgende keer spreken we dus maar wat vroeger op de avond af, dan kunnen we in alle rust smullen van de sushi. Mmmm… nu ik dit schrijf krijg ik er spontaan weer zin in!

Zondag was er geen tijd om rustig bij te komen, want we hadden eerst een kinderverjaardag en daarna afgesproken met Janske en haar gezin bij de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve. De kinderen hebben er letterlijk de hele middag gespeeld en wij konden ondertussen aan tafel bijkletsen. Fijn hoor, als de kinderen wat groter worden en ze hun eigen gang kunnen gaan in zo’n binnenspeeltuin.

Het was de aller-, allerlaatste dag van de zomervakantie en dus mochten de kinderen kiezen wat we zondagavond zouden eten. Pannenkoeken it was. Er werd goed van gesmuld en daarna was het op tijd naar bed. Even wennen weer hoor, om de broodtrommeltjes weer te vullen en de tasjes klaar te zetten. Quinn ging maandag namelijk ook weer voor het eerst in zeven weken naar de gastouder.

De eerste schooldag van een nieuw schooljaar leg ik altijd even vast op foto. Lise had er zin in om haar vriendjes, vriendinnetjes en haar meester weer te zien. Eerlijk gezegd was ik de foto maandag helemaal vergeten te maken en deden we dat dus maar op dinsdag, de tweede schooldag.

Het werd weer wat beter weer en dat vroeg erom lekker naar buiten te gaan. Wij wonen vlakbij een fijn park met twee speeltuintjes, waar we deze zomer al vaak naartoe gefietst of gewandeld zijn.

Woensdag ben ik de hele dag thuis met Quinn. We waren al vroeg in de supermarkt voor boodschappen en toen we terugkwamen hadden we nog even tijd om buiten te spelen en van het zonnetje te genieten tot we Lise uit school moesten halen. Het glijbaantje op de achtergrond hebben we trouwens inmiddels verkocht. Voor Quinn kon het nog net, maar volgend jaar is ook hij er te groot voor. Mooi moment dus om wat ruimte in de achtertuin te creëren. Wat we precies met die plek gaan doen weten we nog niet. Iemand suggesties?

We waren er al een hele tijd niet meer geweest maar deze week gingen we weer eens naar IKEA. Om een opbergdoos te kopen voor Lise haar Playmobil-collectie. Normaal nemen we dan ook meteen allerlei ongeplande aankopen mee naar huis, maar dit keer bleef het beperkt tot afwasborstels. Ik was best trots! We aten trouwens ook meteen daar. Lekker (en) makkelijk!

Ik kreeg ze bijna niet meer uit de speeltuin toen het echt hoog tijd was om naar huis te gaan. Tja, nu school weer is begonnen kunnen we de kinderen echt niet meer zo laat naar bed laten gaan…

Quinn is begonnen met zindelijkheidstraining. Hij vindt het wel interessant om af en toe op de wc te zitten en is helemaal gefascineerd door het boek ‘Op het potje’. Nu nog daadwerkelijk zelf een plasje doen op het potje of de wc. Ik heb geen haast hoor. Ik verschoon met liefde nog een jaar lang zijn luiers, maar als dat niet hoeft is dat natuurlijk nog mooier.

‘Dan kom je toch gewoon hier op het terras werken?’ Er was niet veel voor nodig om me over te halen tot een ochtend werken bij Charlotte. Achteraf maar goed ook, want de foto’s die we maakten met de ‘fatal dress’ (zie Instagram) had ik thuis niet kunnen maken om dat ik het pakketje gemist had en de bezorger pas de volgende werkdag terug zou komen. En dat zou te laat zijn… We waren niet mega productief, maar wel stukken productiever dan de vorige keer dat we samenwerkten. Dus als het nu elke keer iets beter gaat, kunnen we er misschien wel een terugkerend iets van maken.

Het was weer tijd voor de zwemles! De eerste keer in badje twee nog wel. Lise vond het heel spannend en heeft in de vakantie meerdere malen gezegd dat ze niet wilde. Ik was dus heel benieuwd hoe het zou gaan. Maar ze deed ontzettend goed haar best en de nieuwe badjuf gaf haar direct complimentjes waardoor ze zichtbaar vertrouwen kreeg. Ik ben trots!

Vrijdagochtend reisde ik met Charlotte af naar Roermond voor een samenwerking met Wolford in de Designer Outlet. Heel leuk en fijn om dit soort dingen samen te kunnen doen! Na een korte introductie door de manager kon het passen beginnen. We mochten allebei één item uit de winkel uitzoeken. Ik ging voor een super mooie strakke zwarte jurk. Mijn eerste echte ‘little black dress’. Wie me volgt op Instagram heeft hem misschien al in mijn stories voorbij zien komen. Ik ben er enorm blij mee!

Gisteren ging ik naar Nijmegen voor ‘We love the 90’s‘ in het Goffertpark. Vorig jaar was ik er ook en moesten we eerder dan gepland weg doordat we helemaal doorweekt waren door de regen. Dit keer waren de voorspellingen gelukkig stukken beter. Hoe het is geweest weet ik bij het schrijven van dit weekoverzicht nog niet, maar je hebt vast al een glimp opgevangen via mijn Instagram (stories)…

Hebben jullie nog leuke plannen dit zomerse weekend?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.