PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #142

18 augustus 2019

De laatste week van de zomervakantie is alweer ten einde. Voor ons dan, want hier in het zuiden des lands beginnen morgen de scholen alweer. Ik vind hem echt omgevlogen, de zomervakantie. Aan de ene kant had het van mij best nog een paar weken langer mogen duren, maar aan de andere kant kijk ik ook wel uit naar meer ritme. En vooral weer wat meer werkuren voor mij, want dat werken moest de afgelopen anderhalve maand toch vooral ’tussen de bedrijven door’. Hoewel ik deze week met twee werkdagen niet mag klagen.

Vorige week zondag was ik nog in de Achterhoek, samen met mijn moeder. We fietsten een uur naar Deventer om daar een stadswandeling te maken en het stadhuis te bekijken (op de eerste foto op de achtergrond). We lunchten bij Happy Tosti, een hele leuke plek met een concept a la Brownies & Downies. En heerlijke tosti’s niet te vergeten!

Na een flinke fietstocht kwamen we weer terug bij het hostel, waar we de auto pakten en aan de terugweg naar Eindhoven begonnen. Ik ben helemaal niet zo’n held op de snelweg, dus probeer er meestal voor te zorgen dat ik niet hoef te rijden. Maar aangezien mijn moeder geen rijbewijs heeft en het met het openbaar vervoer heel onhandig zou zijn, besloot ik het gewoon te doen. En het ging heel goed! Ik hoop dit nu gewoon vaker te gaan doen zodat het steeds wat makkelijker wordt. Het geeft zoveel vrijheid! Onderweg aten we bij Mc Donald’s. Pas tegen acht uur, dus ik had inmiddels enorme trek en dan is eigenlijk niets zo lekker als een flinke burger met frietjes…

De kindjes had ik natuurlijk het hele weekend moeten missen. Het was maandag geen super denderend weer, maar ik wilde toch graag even met ze de deur uit. Het tuincentrum werd de plaats van bestemming. Er zijn daar dieren om te bekijken en knuffelen, er kan gespeeld worden en we hebben er geluncht. Prima vermaak zo!

Op mijn eerste werkdag deze week bracht ik de kinderen naar mijn ouders. Voordat ik weg mocht, wilde Quinn wel nog even laten zien dat hij kan bellenblazen. En dat kan hij echt al best goed! Tot hij het flesje niet in de gaten houdt en de inhoud op de grond belandt…

En woensdag had ik gewoon nóg een werkdag, omdat M een dag thuis was. Hij had dringend nieuwe zomerkleding nodig en wilde nog snel zijn slag slaan in de sale. Hij vindt het altijd wel handig als ik dan mee ga, dus offerde ik mijn ochtend op en gingen we met z’n vieren de stad in. De combi kleding passen en kinderen die zich vervelen in een winkel is geen hele goede, maar desondanks is M wel heel goed geslaagd. En zelf scoorde ik ook nog twee leuke tops in de sale.

Waar lekker gegeten en gedronken wordt, moet ook af en toe gesport worden. Dinsdagavond was ik al naar mijn wekelijkse les XCO geweest, donderdagavond was het tijd voor bodypump. Ik schreef trouwens gisteren over mijn sportroutine en waarom ik juist deze groepslessen volg.

En toen brak de allerlaatste officiële vakantiedag aan. De voorspellingen waren vrij goed, dus het leek me wel wat om naar de dierentuin te gaan. Een dag eerder vroeg ik een vriendin of ze zin had om met haar kinderen mee te gaan en zo kwam het dat we gezellig met z’n allen gingen. Alle vier de kinderen vermaakten zich uitstekend. De jongste twee waren vooral onder de indruk van alle dieren, de oudsten vonden vooral de speeltuinen heel leuk.

En deze dame gaat morgen dus weer naar school! Ik ga alle quality time met haar wel missen hoor, al is het voor haar ook fijn om al haar vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Wij maken er nog een gezellige zondag van en zijn dan helemaal klaar voor een nieuw schooljaar.

Hebben jullie kinderen nog vakantie of zit het er voor jullie ook alweer op?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.