PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #140

4 augustus 2019

Dit is het eerste reguliere weekoverzicht na vakantieverslag een en twee. Even wennen weer hoor! Maar het is natuurlijk nog gewoon zomervakantie en om het vakantiegevoel vast te houden doen we het lekker rustig aan en extra veel leuke dingen. Maar er zijn natuurlijk ook dingen die moeten gebeuren. Boodschappen bijvoorbeeld. Lise hielp vorig weekend voordat we de supermarkt in gingen met het wegbrengen van het glas en de lege flessen.

Ze was een super lief, vrolijk hulpje zoals je ziet. Na de enorme hitte was het zaterdag trouwens ineens een stuk koeler hier in Brabant. Ook het zonnetje was weg. En dat vonden wij voor even helemaal niet erg!

Met vrienden hadden we afgesproken bij een binnenspeeltuin. Quinn, Lise en de dochter van onze vrienden konden lekker spelen en wij ondertussen wat bijkletsen. Ideaal! Zeker omdat het niet al te best weer was en buitenspelen daarmee niet echt een optie. Quinn had enorm veel lol met mij in de ballenbak. Hij kon er maar geen genoeg van krijgen.

Normaliter gaan M en ik op vakantie ook weleens met z’n tweeën uit eten, als bijvoorbeeld mijn broertje of ouders op bezoek zijn. Dit jaar kwam het er niet van. Daarom regelden we zondagavond oppas, aten (en dronken) bij de Stadsbrouwerij en gingen aansluitend naar de bioscoop voor de nieuwe Lion King. Echt nostalgie, die film. En zo mooi om het in 3D te zien! Ja, ik vind het een aanrader.

En dit bedoel ik met het vasthouden van het vakantiegevoel. Na mijn sportles dinsdagavond ging ik nog een rondje skeeleren. Dat was bijna een jaar geleden dus sowieso weer fijn om te doen. Om een doel te hebben én omdat het nog heerlijk warm was ’s avonds, skeelerde ik naar een ijssalon met allerlei hippe ijssmaken. Ik ging voor framboos-rozemarijn. Erg lekker!

Mijn broertje en schoonzus passen elke zomer een paar weken op een huis met zwembad. Net als vorig jaar gingen wij daar een middag zwemmen en barbecueën. Het weer was helaas niet zo geweldig, maar zwemmen kon prima omdat het water verwarmd is. En barbecueën is natuurlijk altijd lekker en gezellig!

Het was een hele tijd geleden dat we er waren, dus ik vond het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bibliotheek. We zochten alledrie wat boeken uit, lazen er ter plekke een paar en genoten van een lekkere lunch in het bibliotheekcafé. De kinderen waren helemaal blij met hun kidsbox met tosti, pakje drinken en kleurplaat.

Na dit uitstapje ploften we alledrie moe op de bank. Even later bracht ik Quinn naar boven voor een dutje. De rest van de middag rommelden Lise en ik thuis wat aan. Dat is namelijk ook vakantie!

Het was eigenlijk een week of drie geleden al tijd om naar de kapper te gaan. Maar met onze strandvakantie in het vooruitzicht besloot ik die afspraak uit te stellen tot we weer thuis zouden zijn. Mijn haar wordt doorgaans niet beter van zee- en chloorwater en veel zon. Vrijdagavond was het dan zover. Sinds ik een kapper heb gevonden waarover ik heel tevreden ben, geniet ik echt van dit momentje voor mezelf. En van het eindresultaat uiteraard!

Het is altijd een beetje jammer als je haar net heel leuk zit en je vervolgens thuis op de bank ploft of, erger nog, naar bed moet. Om dat te voorkomen had ik een paar dagen eerder al met Charlotte afgesproken om naar het terras te gaan. Met mijn gloednieuwe kapsel smaakte de gin tonic nog net wat lekkerder. Zie je trouwens die funky kleurtjes? Je kunt er sinds kort speciale roerstaafjes bij bestellen die je gin tonic een subtiel smaakje en een (iets minder subtiel) kleurtje geven. We hadden een super gezellige avond!

Zaterdag was er geen tijd om langzaam op te starten. Ons stond namelijk een flinke reis naar Zeewolde te wachten. We gingen daar voor de verjaardag van mijn schoonmoeder naar pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Wat trouwens veel meer is dan alleen een pannenkoekenhuis. Er ligt een enorme buitenspeeltuin omheen met onder andere dit speelhuis. Je klimt met de trap naar boven en glijdt via de glijbaan weer naar beneden.

Na twee uur spelen konden we binnen aan tafel waar we genoten van een pannenkoek en ons verwonderden over alles wat er te zien en te horen is. Onze tafel bleek geen gewone tafel maar schoof om de zoveel tijd opeens van zijn plek en ging zelfs de lucht in. Als je er nog nooit geweest bent kun je het je niet helemaal voorstellen maar het is echt een totaalbeleving. Ik vond het wel vrij druk en daarmee wat chaotisch en onoverzichtelijk. Vooral Quinn kon er niet alleen rondlopen en moesten we dus constant in de gaten houden. Maar Lise vond het geweldig en genoot ervan om met haar grote neef en nichtjes op ontdekkingstocht te gaan.

En nu zit ik op de bank bij te komen van deze toch wel vrij intense zaterdag. Vandaag, zondag, hebben we nog niets gepland. Dus behalve dat er boodschappen moeten worden gedaan, kunnen we doen (of juist laten) wat we willen.

Hebben jullie nog drukke plannen vandaag of houden jullie ook een lekker rustige zondag?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.