PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #14

11 december 2016

snap

Gek dat het begin deze week nog pakjesavond was. Doordat ik inmiddels helemaal in de kerststemming ben lijkt Sinterklaas ineens heel ver weg denk ik. Verder was het ook best een spannend weekje, want M was drie dagen van huis. Ook hadden we een dubbele afspraak op het consultatiebureau. Kijk je weer gezellig mee?  

snap1

Vorige week zondag ging ik even langs mijn ouders en daarna door naar Albert Heijn voor boodschappen. Daar zag ik dat de chocoladesigaretten zoals ik die van vroeger kende, tegenwoordig ‘chocoladekrijtjes’ heten. Ik postte deze foto ook op Instagram en aan de reacties te zien konden velen zich de sigaretten ook herinneren. Bizar eigenlijk dat je die als kind gewoon in je schoen kreeg.

snap2

’s Avonds aten we wraps. Lise’s lievelingseten! Voorheen at ze de inhoud en de wraps (of zoals zij het noemt: ‘pannenkoeken) nog los van elkaar op, maar sinds kort wil ze de wrap net als papa en mama gewoon opgevouwen eten. Zoals je ziet zat ze er heerlijk van te smullen!

snap3

Maandag was het dus 5 december. Na een korte Sinteklaasviering op de peuterspeelzaal bakte ik samen met Lise kruidnoten. Trots dat ze was op haar ‘slakjes’!

snap4

Toen Lise eind van de middag in bed lag, pakte ik stiekem een paar kruidnootjes en maakte ik een heerlijke warme chocolademelk voor erbij. Mag best op 5 december, toch?

snap5

’s Avonds werden we verwacht bij mijn ouders, waar we pakjesavond vierden. Met, zoals je ziet, een heleboel cadeautjes. Lise genoot met volle teugen en was met elk cadeautje even blij.

snap6

Lise bleef bij mijn ouders logeren, zodat wij op ons gemak onze surprises nog konden uitpakken en de bijbehorende gedichten ten gehore konden brengen. Wat hebben we gelachen! Mijn moeder had de surprise op bovenstaande foto voor mij gemaakt. Het stelt de lift in het ziekenhuis voor waar ik uitstapte en plotseling niet meer kon lopen omdat ik al persdrang had. Een heftig moment natuurlijk, maar nu kan ik er gelukkig wel om lachen!

snap7

Dinsdagochtend brachten mijn ouders Lise naar de gastouder. Quinn mocht mee naar de peuterspeelzaal, waar we verwacht werden voor een voortgangsgesprek. Daar schrijf ik binnenkort misschien nog wel een apart artikel over. Samengevat kwam het erop neer dat Lise het prima doet, maar dat er wel wat dingen waren die opvallen.

snap8

Woensdagochtend begonnen we lekker rustig aan met een spelletje ‘Nijntje Bonte Ballonnen’, dat ze kreeg van Sinterklaas. Na de lunch kwamen mijn ouders. Mijn moeder bleef bij Quinn, terwijl Lise en ik met mijn vader naar Breda reden.

snap9

We waren namelijk op uitnodiging aanwezig bij de opening van de vierde Tumble ‘N Dry brandstore. Lise en ik hadden een echte meidenmiddag, bewonderden de prachtige winkel en hebben ook nog fijn geshopt!

snap10

We kregen namelijk een shoptegoed om die middag te besteden. Omdat ik niet kon kiezen tussen twee jurkjes hebben we ze uiteindelijk allebei mee naar huis genomen. Na het event zijn we samen met mijn vader nog wat gaan drinken, om vervolgens weer naar huis te rijden.

snap11

Donderdagochtend was Lise op de speelzaal en ik druk bezig met Quinn en wat gerommel in huis. Om twaalf uur ben ik haar met de kinderwagen gaan halen. Daarna moesten we snel een boterham eten, want om 13:15 uur werden we verwacht op het consultatiebureau.

Lise kreeg daar de ogentest, waarop ze gelukkig glansrijk slaagde! Voor Quinn was het zijn eerste controle bij de arts. Ik dacht eigenlijk dat hij ook zijn eerste prikje zou krijgen, maar dat blijkt de volgende keer pas aan de orde te zijn. Qua groei en ontwikkeling doet hij het super, alleen heeft hij wel een voorkeurshouding waardoor zijn hoofd aan één kant wat is afgeplat. Om te voorkomen dat het erger wordt, hebben we een verwijzing gekregen naar een kinderfysiotherapeut die aan huis komt. Hopelijk kan die ervoor zorgen dat het weer goed komt.

’s Avonds aten we bij mijn ouders, omdat M inmiddels naar Londen was vertrokken met een vriend. Mijn vader had zijn (binnen het gezin) beroemde sausje voor bij de rijst gemaakt. In dat pannetje in het midden zitten bonen uit Frankrijk, die onverwacht lekker waren.

snap12

Na het eten bleven we nog even hangen en omdat we het koud hadden kropen Lise en ik lekker onder een dekentje samen. Dat gezichtje dat ze trekt als ik een foto maak… haha.

snap13

Ik was het gratis mutsje van Simply Colors een beetje vergeten en zette dat vrijdagochtend op Quinn zijn hoofd. Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het nog maar net past… Balen!

snap14

We gingen trouwens naar de speelschuur, waar Quinn eerst nog heerlijk lag te slapen. Maar toen het wat drukker werd had hij toch wat last van het geluid en werd hij wakker. Maar Lise heeft even heerlijk kunnen klimmen en klauteren.

snap15

En zaterdagochtend was dit mijn uitzicht. Het is een slechte kwaliteit foto, maar ik vond ‘m zo lief dat hij toch een plekje in dit weekoverzicht heeft gekregen. ’s Ochtends vroeg krijgt Quinn altijd een voeding, maar daarna wil hij zijn wiegje niet meer in. Naast mama nog een beetje verder snurken vindt hij veel gezelliger (en geef hem eens ongelijk!). Dat doen we dan dus ook gezellig.

En eind van de middag was dan eindelijk het moment daar: M kwam weer thuis! Heel fijn dat hij er weer is. En heus niet alleen omdat me dat veel werk scheelt 🙂 Ook kregen we kraamvisite en kon ik met Lise even op de fiets naar de supermarkt voor wat boodschappen. Ik merk dat ze het fijn vindt als ik zo nu en dan eens alleen iets met haar doe. Zelfs van zoiets simpels als een boodschap doen kan ze erg genieten. En ik dus ook!

snap16

Vandaag hebben we een lege agenda. Heerlijk! Misschien gaan we even naar de kerstshow kijken in het tuincentrum, maar verder zien we wel wat de dag ons brengt. Wat zijn jouw plannen deze zondag?

2 Comments

  • Reply Loes Johanna 11 december 2016 at 09:03

    Wat een leuke week, vind de surprise die voor jou gemaakt is echt heel leuk gedaan! Ik vind dit zelf inderdaad ook wel een grappige week, maandag nog Sinterklaas en aan het einde van de week al helemaal in kerst sfeer. Maar wel heel gezellig allemaal! 😊

  • Reply Lieke 11 december 2016 at 17:21

    Wat een leuke suprise heb je gekregen. Echt leuk gemaakt.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.