PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #134

9 juni 2019

Zoals ik vorige week schreef bracht ik het weekend met mijn koor door op het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Een festival dat jaarlijks plaatsvindt, maar waar ‘mijn’ koor dit jaar voor het eerst aan meedeed. En als het aan mij ligt doen we volgend jaar gewoon weer mee! Wat was dat een toffe ervaring.

Het festival beslaat twee dagen. Elk koor blijft in de buurt overnachten en op zaterdagavond is er een gezellige feestavond met live band. Super leuk! In totaal deden er dit jaar 12 koren mee en elk koor brengt op een vooraf vastgesteld tijdstip vier liedjes ten gehore. Het gaat allemaal heel officieel en dat maakte dat ik best gespannen was net voor ons optreden. Maar het ging gelukkig erg goed en we eindigden op de 5e plaats! Bij de publieksjury zijn we zelfs 4e geworden. Echt een prestatie om trots op te zijn vind ik 🙂

Ik was nog maar net terug van het korenfestival of ik moest alweer mijn spullen pakken. Maandagochtend vertrokken we namelijk voor een midweek naar Zeeland. Lise had deze week een lesvrije week, die ik ‘junivakantie’ doopte, dus dat was een mooie gelegenheid om er even lekker tussenuit te gaan. Lise keurde ons vakantiehuisje direct goed!

De eerste dag was lekker zonnig en daar maakten we meteen gebruik van door naar de zee te wandelen. Vanaf ons huisje sta je letterlijk binnen twee minuten op het strand, dus dat is perfect!

Lise was zo blij toen ze de zee zag!

Quinn vond het ook fantastisch. Hij kan zich al iets beter concentreren op het bouwen van een zandkasteel dan vorig jaar zomer. Al vindt hij naar de zee lopen en ontdekken wie en wat er allemaal nog meer op het strand te zien is nog altijd erg interessant. Ik ben benieuwd of ik tijdens onze zomervakantie al langer dan tien minuten op mijn handdoek kan liggen 😉

Lekker samen spelen op het vakantiepark! Er waren helaas geen speeltuintjes in de buurt van ons vakantiehuisje, maar op een centraal punt in het midden van het park kwamen we een leuke speeltuin tegen.

Op de dag met de minst goede weersvoorspelling namen we de veerboot naar Vlissingen, op het eiland Walcheren. We wandelden een paar uur door het centrum en lunchten en shopten wat. Uiteindelijk viel het met het slechte weer nog reuze mee trouwens. Gelukkig maar!

Ik kocht in een impuls deze sportlegging bij H&M. Ik stond bij de kassa om een basic zwart shirt af te rekenen toen ik ‘m vanuit mijn ooghoek zag hangen. Er was er nog maar één van en het was de goede maat, dus ik waagde de gok. Eenmaal terug in het huisje paste ik hem en wilde ik hem vervolgens niet meer uittrekken. Heel fijn ding!

Als het zonnetje schijnt en je bent op vakantie moet je natuurlijk maken dat je daarvan profiteert. In ons tuintje stonden twee ligbedden en ik wist niet hoe snel ik me daarop met een boek moest neervlijen.

We gingen ook even spelen op het strand. Naast emmertjes en schepjes moesten ook de knuffels mee en het Playmobil setje dat Lise in Vlissingen kocht.

Het zeewater is nog fris, maar al best lekker om met je blote voeten doorheen te lopen.

Quinn was niet weg te slaan bij de vloedlijn. Steeds de golven opzoeken en er dan heel hard van wegrennen 🙂

De laatste avond aten we op het strand. Mosselen, natuurlijk! Helaas waren het niet de beste die ik ooit heb gegeten, vermoedelijk omdat ze wat te lang gekookt waren. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De ochtend van onze vertrekdag zijn we nog even gaan zwemmen. Een dag eerder hadden we datzelfde plan maar bleek het zwembad gesloten. Dit keer hadden we meer geluk. De kinderen vonden het geweldig. Lise liet zien wat ze allemaal al op de zwemles heeft geleerd. Quinn moest even wennen, maar sjouwde daarna minstens zo enthousiast door het water.

Inmiddels zijn we weert thuis. Onze midweek in Zeeland zit erop, maar daar komt natuurlijk nog een lekker lang Pinksterweekend achteraan. Dat breng ik deels door bij mijn vriendin in Nijmegen, met wie ik vandaag (zondag dus) naar een festival ga. Tweede Pinksterdag willen we misschien met de kinderen iets leuks gaan doen, maar het hangt een beetje af van het weer wat dat gaat worden.

Gaan jullie nog iets bijzonders doen dit extra lange weekend?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.