PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #132

26 mei 2019

Zoals vorige week beloofd dit keer een extra lang weekoverzicht. Het begint namelijk al op zaterdag. En dat was geen gewone zaterdag, maar de grote dag van mijn vriendin Bregje en haar aanstaande! Uiteraard is de eer aan haar om alle mooie foto’s van die dag te delen (waaronder de jurk!), maar dat doet ze als ze terug is van vakantie. Met haar toestemming mag ik wel wat leuke foto’s delen, dus dat doe ik!

Geertje en Charlotte kwamen ’s ochtends naar mij en met z’n drieën reden we naar het zuiden. Charlotte en ik bleven een nachtje slapen op een vakantiepark in de buurt en zetten daar vast onze spullen af en trokken onze jurken aan. Na het nodige getut waren we er helemaal klaar voor en belden we een taxi om ons naar de locatie te brengen.

Die was trouwens prachtig! Met zicht op de mergelgrotten en een mooie theetuin. Helaas was het zonnetje net weg toen ik deze foto maakte. In de zon was het nóg mooier.

Het was een prachtige dag en ik vind het zo bijzonder dat ik er de hele dag bij mocht zijn. Charlotte en ik hebben ook ontzettend veel lol gehad tijdens het feest ’s avonds. Lekker dansen, foto’s maken in de photobooth en af en toe samen naar de wc om onze lippenstift bij te werken 😉

Na een kort nachtje en een reisje met de trein, was ik zondag rond lunchtijd weer thuis. We deden boodschappen en gingen naar de vijfde verjaardag van Lola, de dochter van Janske. Super gezellig en de taart smaakte zoals altijd weer heerlijk! Het was niet gepland, maar we bleven nog frietjes mee-eten en konden de kindjes bij thuiskomst dus meteen in bed leggen. Ik dook er zelf ook maar eens vroeg in…

Back to school! Ofwel de gastouder, in het geval van Quinn. Hij gaat er met zoveel plezier naartoe. Echt fijn! Nadeel daarvan is dat ik hem er bijna niet meer weg krijg als ik hem op kan halen. Op de heenweg loopt hij prima met me mee, maar als we terug naar huis lopen gaat dat altijd met een hoop getreuzel…

Ik was weer #tassenouder maandag, want Lise ging na school bij een vriendje spelen.

De laatste theatervoorstelling van dit seizoen was voor mij die van Daniël Arends. De kaartjes hadden we al een hele tijd in huis en we kwamen er eigenlijk pas een paar weken geleden achter dat dit uitje op de planning stond. Een extra leuke verrassing dus! Ik vond zijn show persoonlijk wat minder dan de vorige, M enthousiaster. Maar desondanks hadden we een heel gezellige avond.

Er moest ook gewerkt worden. Niet alleen achter de laptop, maar voor de afwisseling ook met mijn handen 😉 Ik ging een avondje schilderen bij vrienden die net hun eerste huis hebben gekocht. Super leuk om het nu in het echt te zien. Ik ben alvast heel benieuwd naar het eindresultaat!

Wij hebben een heel trots meisje in huis. ‘Ik kan nu alles van het fietsen helemaal zelf!’, roept ze. En dat klopt. Eerst moest ze zich nog met haar voeten via de grond afzetten om op gang te komen, nu gaat ze meteen op de trappers staan. En remmen met de achteruittraprem gaat nu ook perfect. Binnenkort gaan we eens proberen een rondje door de wijk te fietsen en dan kan ze daarna misschien ook een keer zelf fietsend naar school… Mijlpaal hoor!

Na het eten kunnen de kinderen altijd zo fijn samen spelen. Meestal is het juist in de tijd voor het eten ruzie en drama, maar als de buikjes gevuld zijn gaat het altijd stukken beter. Nu het mooi weer is gaan ze vaak ook samen naar buiten. Zo fijn om dan in alle rust de tafel en keuken op te kunnen ruimen!

Als de poppenmoeder van huis is… Quinn vindt het super leuk om met poppen te spelen, maar Lise laat dat natuurlijk niet altijd zomaar toe. Als ze op school zit kan hij lekker zijn gang gaan. En daar wordt hij wel blij van zoals je ziet.

Eindelijk was de lente terug! We gingen even wandelen in het park achter ons huis en ik hielp Quinn een veel te hoog klimrek op. Gelukkig durfde hij wel zelfstandig naar beneden te glijden 🙂

Ons weekend is vrij druk en begon zaterdagochtend met het rondbrengen van briefjes. Met het koor houden we elk jaar een flessenactie waarbij we in het hele dorp Nuenen lege statiegeldflessen ophalen. Om die actie aan te kondigen bezorgen we enkele weken van tevoren briefjes bij de mensen thuis. Zaterdag gingen wij op pad. De kinderen gingen mee en Lise hielp zelfs eventjes mee, tot ze te moe werd en toch liever op het plankje achter de kinderwagen ging staan…

Zaterdagavond hadden we afgesproken met vrienden. Zij hadden geen oppas en daarom namen ze de kindjes gezellig mee en maakten we er een logeerpartijtje van. Bij het schrijven van dit artikel slaapt de helft van de kinderen wel en de andere helft nog niet, dus ik ben benieuwd hoe het de rest van de avond en nacht zal gaan…

Vandaag staat er voor Lise en mij een leuk uitje op de planning met Janske en Lola. En aansluitend heb ik een date met mijn broer bij de stadsbrouwerij. Had ik al gezegd dat we een druk weekend hebben?

Wat staat (of stond) er dit weekend bij jullie op de planning?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.