PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #130

12 mei 2019

Vorige week zondag was de laatste officiële dag van de meivakantie. M was niet thuis en ik had zin om er met de kinderen even uit te gaan. Het was slecht weer, dus werd het de binnenspeeltuin. Mijn moeder appte toevallig of ik al plannen had die ochtend en stelde voor met me mee te gaan. Gezellig! En toen was de vakantie voorbij. Het is altijd weer even inkomen na een schoolvakantie vind ik. Zeker als die twee weken geduurd heeft.

Zondagmiddag deden we nog snel wat boodschappen. Onze Albert Heijn heeft tegenwoordig doe-het-zelf-kassa’s. Grappig, want ik heb zeven jaar zelf achter de kassa van de Appie gezeten. Hoewel dit heel anders is, roept het toch herinneringen op aan die tijd.

Ik schreef wel dat de meivakantie er op zat, maar eigenlijk was niets minder waar… Lise’s school had namelijk besloten er gewoon een studiedag aan vast te plakken. En waar kun je die beter besteden dan in de Efteling? Het weer zat niet echt mee, maar het was lekker rustig in het park en we hebben dus weinig hoeven wachten en konden lekker veel attracties in.

Lise’s favorieten zijn de slakjes en de traptreintjes. Veel van de dingen waar ze ‘vroeger’ moeiteloos in ging, vond ze nu opeens heel eng. Droomvlucht en Symbolica bijvoorbeeld. En de Fata Morgana. Al snap ik het bij die laatste wel. Quinn kan het allemaal niet veel schelen. Hij stapt in en kijkt zijn ogen uit. Lise hebben we met wat overredingskracht trouwens uiteindelijk wel in alle drie de attracties meegekregen. Maar Fata Morgana doen we de volgende keer toch maar even niet…

Het sprookjesbos blijft leuk. Al bedierf de regen wel ons rondje. Nog snel even naar de Indische Waterlelies en de Sprookjesboom…

En toen een droog heenkomen zoeken bij de Carrousel. Waar dan altijd standaard een #carrouselfie gemaakt moet worden 😉

Helaas voor Quinn was Carnaval Festival dicht – iets met poppen die vervangen moeten worden omdat mensen geklaagd hebben. Maar we kwamen Jokie nog wel in levenden lijve tegen. Hij zong een liedje en daarna konden de kinderen die het wilden, met hem op de foto. M zat ondertussen in Vogelrok, dus ik had geen verwachtingen van deze foto, maar wonder boven wonder stapten beide kinderen het mandje in en keken ze ook nog min of meer de goede kant op voor de foto. Top.

En toen was het dinsdag en begon het gewone leven echt weer. Lise had gelukkig wel zin om weer naar school te gaan. Quinn ging een dagje naar mijn ouders. Waar hij, zonder dat we het doorhadden, in de speelgoedmand klom. Gek kind.

Na het nodige achterstallig werk (ik werd al bang van mijn to do-list als ik ernaar keek), had ik een afspraak gepland bij de kapper. Dat stelde ik al veel te lang uit en was ondertussen echt nodig. Doordat ik het geverfd én geknipt wilde (en ze daar uitgebreid de tijd voor je nemen) was ik ruim twee uur verder toen ik weer naar buiten stapte. Maar ik ben wel ontzettend blij met mijn nieuwe kapsel!

Woensdag was M thuis en zou ik dus de hele dag meters kunnen maken met mijn to do lijst. Ware het niet dat ik met een vriendin had afgesproken in Breda voor een high tea. Het was een hele tijd geleden dat we elkaar hadden gezien, dus dat was heel fijn en waardevol. In de trein heb ik op de heen- en terugweg ook nog wat kunnen werken, dus eigenlijk was het een topdag.

De high tea was trouwens bij Yoghurt Barn, waar ik een tijdje terug voor het eerst geweest ben voor een lunch en meteen erg enthousiast over was. De high tea vind ik ook echt een aanrader. Al moet je wel van zoet houden, want er waren naar mijn idee in verhouding wel wat minder hartige hapjes.

Soms komt er post terwijl ik dat niet verwacht. En vaak zijn dat de leukste pakketjes. Merci chocolade verraste mij speciaal voor Moederdag met een hartvormige doos Merci Petits voor de ‘petits’ 😉 en een gepersonaliseerde doos vol chocolade voor mijzelf. Super leuk! Check Merci.nl even als je ook zo’n persoonlijke cover wilt maken.

Een tijdje geleden twijfelde ik of we op zoek moesten naar een grotere glijbaan voor in onze achtertuin of dat we toch zouden kiezen voor een trampoline. We hebben we nog even over nagedacht en, nadat ik bij een vriendje van Lise had gezien hoe intensief de trampoline daar gebruikt word, daarvoor gekozen. Ik kreeg het merk Salta als tip en zag opeens dat alle Salta trampolines bij Bol.com een dag lang afgeprijsd waren. Niet langer twijfelen maar DOEN dus, want dat scheelde toch mooi een paar tientjes.

We kozen voor deze Salta Comfort Edition met een diameter van 183 cm. Vorige week kwam hij binnen en zaterdag bouwde ik hem samen met M in een uurtje op. We hebben nog wat zitten schuiven met de locatie van het ding, maar uiteindelijk staat hij helemaal achterin onze tuin toch het best. En de kinderen zijn helemaal door het dolle heen 🙂

Zaterdagavond ging ik met mijn moeder naar mijn allereerste toneelvoorstelling (voor volwassenen dan). Natuurlijk weer in ‘ons’ Parktheater. Super leuk om eens met mijn moeder een avondje uit te gaan. Na afloop van de voorstelling (waarover komende week meer in een aparte blog) dronken we nog gezellig een drankje in de foyer voor we weer naar huis gingen.

Zondagochtend is het Moederdag en vind ik dit op mijn ontbijtbord. Knutselwerkjes, tekeningen en een versje van de kinderen. Dit blijft zo mooi en leuk om te krijgen!

Samen met de kinderen de cadeautjes openmaken en alles uitgebreid bewonderen. Lise heeft heel goed geheim kunnen houden wat ze voor me gemaakt heeft. Dat lukte vorig jaar nog niet 😉

We hebben geen tijd om heel lang aan tafel te blijven hangen, want om 11:00 uur worden we bij Vue Eindhoven verwacht voor de Vue Mini Morning van Bing in de bioscoop! Mijn gastblogger Eke schreef er een paar weken geleden al een uitgebreid verslag over. Nu is het onze beurt om de film te gaan bekijken. Lise zit er helemaal in en Quinn kijkt vooral zijn ogen uit, want zo’n grote ’televisie’ heeft hij nog nooit gezien!

De rest van onze Moederdag bestaat uit een bezoek aan de schoonouders (en oma van M) en vanavond eten we bij mijn ouders.

Doen jullie nog iets bijzonders vandaag?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.