PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #129

5 mei 2019

Vakantie wordt pas echt vakantie als je er op uit gaat. Vind ik dan. De tweede week van de meivakantie stond voor ons in het teken van een midweek weg naar een vakantiehuisje in de bossen. Vorige week zondag moest er dus ingepakt worden. Ik vond het best lastig te bepalen wat er mee moest aan kleding, want de weersvoorspellingen waren nogal wisselend. Een zonnehoed en dikke trui gingen dus allebei mee.

Maandagochtend zaten we in de auto. Met z’n vijven: mijn ouders, Lise, Quinn en ik. M kon helaas niet mee vanwege werk en een tripje naar Engeland later in de week. Zoals je ziet passen we met z’n vijven net in de auto. Die achterin helemaal volgestouwd zat met spullen. We hadden er zin in!

Lise was helemaal in haar element. Je kan haar niet blijer maken dan met een nog onontdekt vakantiehuisje op een dito vakantiepark. Samen zijn we meteen speeltuintjes gaan zoeken. Die waren er gelukkig genoeg! Op de dag van aankomst was het best lekker weer.

Na anderhalf uur rijden, spullen uitpakken en settelen hadden we geen van allen zin om nog boodschappen te doen. Uitgebreid uit eten in een restaurant leek me ook niet verstandig, tot mijn vader Mc Donald’s voorstelde. Prima plan, vonden ook de kinderen.

Op de tweede dag kwamen mijn broertje en schoonzus op bezoek en gingen we met Lise en mijn moeder mini golfen. Ik vind dat sowieso al heel leuk om te doen, maar Lise zo enthousiast zien maakte het nog leuker. Ze hield het ook nog eens heel goed vol. Pas bij hole 15 vroeg ze wanneer we klaar waren 😉

En daar is dan toch M! Hij had woensdag zijn vrije dag en kwam dinsdag na zijn werk naar ons toe. Met zijn allen zijn we naar een bomentuin geweest. Ze hebben er toffe activiteitenkoffertjes voor kinderen waarin allerlei opdrachten te vinden zijn die onderweg moeten worden uitgevoerd. Lise en M meten hier de omtrek van een boom.

We hebben niet stil gezeten! Op de dag van vertrek gingen we nog even langs een kasteel. Mijn moeder, Lise en ik namen deel aan de rondleiding, waarbij we onder andere deze eetkamer te zien kregen. In het artikel over de vakantie zelf ga ik er nog wat meer op in, maar het uitstapje heeft me positief verrast!

En toen gingen we allemaal heel moe weer huiswaarts… Waar ik gewoon nog naar koorrepetitie ging (wat bezielde me eigenlijk?), terwijl mijn ouders bij de kinderen bleven tot ik terug was. M is nog tot en met vanavond (zondag) weg, dus ik breng het weekend met de kindjes door. Inmiddels heb ik bijna alle spullen van de vakantie opgeruimd, wasjes gedraaid en het huis min of meer op orde.

We zijn klaar voor een nieuwe week. Die begint met een studiedag voor Lise. Het is nog een verrassing, maar we hebben een dagje weg op de planning staan… Daarna begint het normale leven weer en ik moet zeggen dat ik daar ook wel naar uitkijk. Eindelijk mijn werk weer volledig oppakken en plannen uitwerken.

Hebben jullie een leuke meivakantie gehad?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.