PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #128

28 april 2019

Vakantie! Ik heb eigenlijk geen flauw idee of heel Nederland vakantie heeft, of dat het misschien per school verschilt. Maar Lise en Quinn zijn in elk geval twee weken vrij, waar we net de eerste van achter de rug hebben. Een fijn weekje, dat begon met Pasen. Eerste Paasdag was ik op Paaspop. Vorig jaar gingen we voor het eerst en wisten we eigenlijk meteen dat we dit jaar weer wilden gaan.

We gingen met mijn broertje en zijn vriendin en hadden daar afgesproken met vrienden van wie we ook wisten dat ze gingen. Dat bleek alleen nog niet zo makkelijk. Ik heb nooit problemen met mijn mobiele bereik, zelfs niet op festivals en in menigtes, maar dit keer dus wel. Frustrerend! Toen ik voor de zoveelste keer probeerde een appje te versturen en dat niet lukte, besloot ik het er maar even bij te laten. Ik hoopte ze toevallig tegen te komen, maar op zo’n enorm terrein met zoveel mensen is die kans natuurlijk niet groot.

Maar toen, opeens, had ik bereik! En twee minuten later zag ik een van mijn vriendinnen buiten voor een van de tenten staan. Gevonden! En ik heb ze de rest van de avond ook niet meer verlaten, haha. Het was enorm gezellig, maar even een note to self: niet door elkaar drinken, Moon. Ik weet het donders goed, maar was het die dag even vergeten. Gelukkig werd ik niet extreem ziek… We ontmoetten uiteindelijk ook mijn broertje en vriendin weer en samen namen we een taxi naar huis. Dat kost wat, maar jeetje wat een luxe zeg.

Tweede Paasdag werden we op het middaguur verwacht bij mijn ouders thuis voor een paaslunch. Voordat we aan tafel konden moesten er 14 eieren worden gevonden. Lise ging als een speer, maar toen hij eenmaal doorhad hoe het werkte kreeg Quinn de smaak ook te pakken.

Van een kater was gelukkig geen sprake, dus ik kon lekker genieten van al het lekkers dat mijn lieve mama op tafel zette. Binnen had ze een soort buffet gemaakt en we konden het buiten aan een lange tafel lekker opeten. Heerlijk, dat weer!

Bij de stadsboerderij hier in de buurt mochten woensdag de koeien de wei in. Ik had het op Facebook gezien en vroeg de moeder van Lise’s beste vriend of ze zin had om mee te gaan. Nou, we waren niet de enige… Blijkbaar is het loslaten van die koeien nogal een happening. Het was ook wel enorm leuk om te zien moet ik zeggen. Na afloop gingen veel mensen meteen weer naar huis en werd het al snel rustiger op het erf. Maakten wij gretig gebruik van door een picknicktafel te claimen en wat lekkers te eten en drinken te halen.

Quinn was helemaal in zijn element op de boerderij. Ik voelde me meteen schuldig dat ik er niet vaker met hem naartoe ga. Maar dat gaan we dus vanaf nu maar doen. Hij kon maar geen genoeg krijgen van alle dieren en wilde steeds opnieuw weer een rondje maken over het erf en door de stallen.

Het mag dan vakantie zijn, tussen de bedrijven door moest er af en toe even gewerkt worden. Meestal deed ik dat als Quinn een dutje deed, maar hier zaten we gewoon even samen te ‘werken’. Wel zo gezellig!

Bij het opruimen van de keukenkastjes kwam ik laatst zo’n grill-apparaat tegen waar je bijvoorbeeld panini’s mee kunt maken. Ik had het al in geen eeuwen gebruikt, maar het ding blijkt perfect om tosti’s mee te maken. Lekker om de lunch eens mee af te wisselen! En ja, je ziet het goed, Lise zit hier in Quinn zijn kinderstoel en Quinn in die van Lise. Gekkies.

Ik had eigenlijk geen concrete plannen voor Koningsnacht. M was net ziek geweest en nog niet fit, waardoor ik eigenlijk dacht niet weg te kunnen. Maar hij moedigde me aan er juist wel even lekker uit te gaan. Toen ik van Charlotte hoorde dat ze met haar man even de stad in zou gaan, hadden we een date en het was heel gezellig!

Waar ik even geen rekening mee had gehouden, was dat M de volgende ochtend vroeg de deur uit moest en de kinderen natuurlijk gewoon thuis sliepen. Na een iets te korte nacht moest ik op Koningsdag-ochtend dus flink aan de bak. Tja, ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent… We pakten de koffertjes en reden naar mijn ouders om vervolgens met z’n allen een rondje over de vrijmarkt te wandelen. Lise met haar eigen centjes in een heuptas. Voor het eerst was ze echt bewust op zoek naar speelgoed, om het vervolgens zelf te kopen. Zo leuk!

We kochten niet enorm veel (want er is thuis al een flinke speelgoedberg aanwezig) maar kwamen toch met wat leuke dingen thuis. Een gedeelte blijft bij opa en oma zodat Quinn en Lise ermee kunnen spelen als ze daar zijn.

Vlak na het afronden van dit weekoverzicht ga ik nog even de stad in. Waar het hopelijk droog en niet al te koud is. De kindjes logeren een nachtje bij opa en oma en halen we morgen weer op.

Hoe was jullie (vakantie?)week en wat hebben jullie met Koningsdag gedaan?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.