PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #127

21 april 2019

Vrolijk Pasen allemaal! Ik hoop dat jullie kunnen genieten van een gezellig lang weekend. Aan het weer zal het in elk geval niet liggen. Ik ben vandaag een dagje op Paaspop. Vorig jaar was ik er voor het eerst en ik wist meteen dat ik dit jaar weer wilde gaan. De kindjes zijn lekker bij opa en oma en morgen komen wij daar ook naartoe voor een paasbrunch en een zoektocht naar eieren. Maar voor het zover is, blik ik natuurlijk terug op de afgelopen week. Met een zondag die heerlijk rustig was. Een beetje rommelen in huis en de kinderen die daar lekker tussendoor scharrelen. Hierboven hadden ze zich met een boek verschanst in de speelgoedkist van Lise. Zo grappig!

Compleet leeg was de agenda op zondag trouwens niet, want ’s middags ging ik met Lise naar de musical Aladdin in het Parktheater! Het uitgebreide verslag daarvan kun je heel binnenkort verwachten. Maar ik zal vast verklappen dat we het heel leuk hebben gehad samen.

Spelen? Dat is voor baby’s! Nee, Quinn helpt mij het liefst de hele dag door. Heel lief natuurlijk, maar klusjes als het stofzuigen van de woonkamer duren dan ineens wel heel lang. Ik vind het zo grappig dat hij zo’n sterke drive heeft om alles te doen wat wij ook doen (met de sleutel de deur openmaken, stofzuigen, etc). Ik kan me dat van Lise destijds helemaal niet herinneren.

Zo kom je er nooit… en zo twee dagen achter elkaar! We hadden al een eeuwigheid kaartjes voor de voorstelling van Javier Guzman liggen. Helaas bleek M een andere belangrijke afspraak te hebben. Gelukkig was een vriendin wél vrij op maandagavond en wilde ze gezellig met me mee. We hebben ontzettend gelachen. Wat een leukerd is het!

Dinsdag ging ik op tijd uit de veren, want ik moest om tien uur in Nijmegen zijn voor een training/event waar ik vanuit mijn andere bedrijf, Tekstalent, een kaartje voor had gekocht. Het had de zeer toepasselijke naam ‘Tekst met Taart’ en ging erover hoe je je als tekstschrijver naar buiten toe kunt ‘laten zien’, hoe het hele proces van aanvraag tot facturatie in zijn werk gaat en meer (voor mij) interessante materie. Erg waardevol dus, en helemaal leuk om vijf andere bevlogen tekstschrijvers in levenden lijve te ontmoeten.

Quinn, wat word je groot. Ik bracht hem tot voor kort eigenlijk nog altijd met de kinderwagen naar de gastouder, maar hij kan natuurlijk prima zelf lopen. Vindt hij zelf ook en daarom was het ‘nee mama, tasje lopen!’. Lekker ding. Tot mijn verbazing luisterde hij best goed onderweg. Stopte voor de straat en we liepen een groot deel van de route (nu lijkt het heel ver, maar het is maar een klein stukje) hand in hand.

Hè hè… Ik kreeg Quinn nooit zo ver dat hij een zonnebril op wilde, maar eindelijk heeft hij toch een soort van door wat de voordelen zijn van zo’n ding op je neus. Je hebt er niet echt iets aan als je ‘m zoals op deze foto midden in de Albert Heijn op zet, maar ik ben al lang blij dat hij zijn zonnebril op wil!

De hele week probeer ik snel maar ook gezond te koken. Alleen de vrijdag staat vaak nog open. Soms wordt het dan friet of halen we pizza’s. Dit keer koos ik voor het zelf beleggen van een bloemkool-pizzabodem. Dat is toch stukken minder ongezond dan een gewone pizza, maar er wordt hier thuis net zo hard van gesmuld. En het zelf beleggen is voor de kinderen natuurlijk ook een feestje.

Het was hoog tijd voor een knipbeurt voor de kleine man. Helaas zit onze thuiskapper de komende tijd helemaal volgeboekt en daarom weken we uit naar een kapsalon in het centrum. We hadden van alles verwacht, maar niet dat Quinn het allemaal wel prima zou vinden. Hij gaf echt geen kik en vond het super stoer dat hij in een stoeltje zat met een stuur en op de telefoon filmpjes mocht kijken. Super fijn!

En weer een lekker kort koppie zoals je ziet! We gingen zaterdagmiddag naar een verjaardags-bbq. Echt genieten hoor, dit weer! Voor het eerst dit jaar kon de lange broek voor een korte worden ingeruild en brachten we zowat de hele dag buiten door. Even wennen wel, maar zo fijn! En er staan gelukkig nog een aantal van dit soort dagen op het programma.

Ik wil jullie via deze weg allemaal hele gezellige paasdagen wensen en een heerlijk lang paasweekend! Wat zijn jullie plannen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.