PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #126

14 april 2019

Buitenspelen. Het kan weer! Vorig weekend hadden we een verjaardagsfeestje. Super fijn altijd als de kinderen lekker naar buiten kunnen. Wij gaven dit vang en gooi spelletje, dat direct een dikke hit was bij alle kinderen. Omdat Lise in de herfst jarig is krijgt ze eigenlijk nooit buitenspeelgoed voor haar verjaardag. Maar dat krijgt ze natuurlijk door het jaar heen wel. Ik verklap niks, maar wie weet kan ze er binnenkort zelf ook thuis mee spelen…

Zondag gingen we naar vrienden in Vleuten. Zij hebben een dochter die iets jonger is dan Lise, maar tussen die twee klikt het ontzettend goed. Voor vertrek moesten de nageltjes nog snel even worden gelakt.

Het was alweer van dat mooie weer. Na de lunch gingen we met z’n allen naar de speeltuin. Even lekker rennen, klimmen en glijden. Wij ouders zaten heerlijk op een bankje in de zon. Als we Quinn niet moesten helpen met het beklimmen van een touwladder, want toen hij dat eenmaal had ontdekt…

Ik ben echt fan van verspakketten met daarin alle ingrediënten voor één maaltijd. Alleen vond ik deze lenterisotto (van AH) een beetje tegenvallen. Ik vond hem wat flauw van smaak en toen we de tweede dag een restje opwarmden, was het een nogal plakkerig geheel geworden. Nu weet ik niet of je risotto normaal gesproken goed opnieuw kunt opwarmen, maar in dit geval was dat dus niet echt een succes. Jammer!

Ik heb lekker meters kunnen maken wat werk betreft de afgelopen week. Zo maakte ik onder andere een bedrijfspagina voor Tekstalent op LinkedIn en ben ik begonnen met een cursus ’teksten corrigeren’. Verder lopen er veel toffe samenwerkingen en staat er volgende week een schrijversevent op de planning waar ik van alles ga leren over het freelance schrijverschap en meteen kennismaak met ‘vakgenoten’. Ik krijg er zoveel energie van!

Dit mannetje had helaas een wat minder goede week. De nacht van maandag op dinsdag werd hij ziek en dinsdag lag hij er overdag zo bij. Het arme ventje. Zo heb ik hem echt nog nooit gezien. Hoge koorts, geen eetlust en snot. Veel snot. Dat omschrijft wel een beetje wat er met hem aan de hand was. Gelukkig begon hij zich woensdag tegen de avond weer beter te voelen en is hij donderdagochtend wel gewoon naar de gastouder gegaan. Op voorwaarde dat ze het rustig aan zouden doen en ze me zou bellen als het toch niet ging.

Lise had deze week sport- en spelletjesdag én kampdag. Lekker druk dus, maar wel heel leuk! Kampdag is een schooldag lang met de klas op een groepslocatie in het bos spellen doen, vrij spelen, frietjes eten en de dag wordt afgesloten met een kampvuur. Dit jaar was het thema ‘spoken’, vandaar het witte gewaad. Lise vond het fantastisch, maar was wel gesloopt na afloop. Gelukkig had ik van tevoren al bedacht dat we daarna niet ook nog naar zwemles zouden gaan. Dat was echt geen succes geweest.

Ik kocht wat lentekleding voor Lise en Quinn bij Zara. Misschien is het leuk om er binnenkort weer eens een ouderwetse shoplog in te gooien? Geen idee of jullie daar op zitten te wachten, maar als er interesse is hoor ik het graag.

Waaraan je kunt merken dat je peuter zich weer wat beter voelt? Als hij zijn boevenstreken weer oppakt. Zoals even via de stoel op het tafeltje klimmen om iets van het kastje te pakken. Oh help…

Maar hij is ook heel lief hoor. Hij vond buiten in de kast een oude bellenblaas en vond het wel prima bellenblaas-weer. Het lukte eerst niet zo goed, maar toen hij de eerste bellen weg zag vliegen keek hij zó trots.


Ik werkte de afgelopen week vier dagen. Geen volle dagen overigens, maar wel veel meer dan ik normaal kan doen in een week. En dus besloot ik het weekend maar eens gewoon weekend te vieren. Op het afmaken van dit weekoverzicht na dan, want dat moet zaterdag altijd nog even gebeuren. Ik bakte voor het eerst banaan-havermoutpannenkoekjes en de kinderen smulden ervan. Met de keukenmachine had ik het beslag zo gefikst, dus dit is wel voor herhaling vatbaar.

Als jullie dit lezen heb ik mijn sushi-date met Charlotte al achter de rug. Maar nu heb ik hem lekker nog tegoed. Ik neem haar mee omdat ze al een paar keer (voor niks) hele mooie foto’s heeft gemaakt van mij en van de kinderen. Die sushi heeft ze dus wel verdiend. En buiten dat is het natuurlijk ook heel gezellig! We gaan ongegeneerd smullen!!

Op naar een nieuwe, hopelijk iets warmere, week! Hopelijk heb jij ook een fijn weekend (achter de rug) 🙂

1 reactie

  • Reply D. 15 april 2019 at 13:29

    Ik zeg JA voor een shoplog!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.