PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #124

31 maart 2019

De weken vliegen echt voorbij de laatste tijd. Of ben ik de enige die dat zo ervaart? Vorige week zondag was het lekker weer en gingen we naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Echt een leuke uittip als jij ook een kleine dino-fan in huis hebt. Hierboven zie je de kinderen druk bezig met een ‘opgraving’!

Binnen kun je gigantische skeletten van dino’s bekijken en allerlei andere interessante objecten. Ook is er een klein gedeelte waar je drankjes en een tosti of broodje knakworst kunt kopen. Buiten mag je ook zelf meegebracht eten en drinken nuttigen. Dat doen wij een volgende keer.

Het buitengedeelte is bosrijk. Dat het niet zo ver van de snelweg ligt is jammer, maar voor de kinderen maakt dat geen bal uit. In het bos staan wat kleine speeltoestellen en vooraan bij de ingang is een wat grotere speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Er zijn ook dino’s waar je op mag klimmen. Erg leuk!

Zondagavond ging ik met vrienden eten in een restaurant op steenworp afstand van mijn huis. Als ik met hen afspreek is dat meestal in Nuenen en kom ik dus met de auto, maar dit keer kon ik lekker op de fiets! We aten, zoals je ziet, bij The Prince. Het was allemaal zo lekker dat ik eigenlijk wat teveel at. Wij allemaal trouwens. Ik werd ’s nachts wakker en voelde me zo misselijk dat ik me direct voornam nooit meer vijf toetjes te nemen 😉 Genoeg is genoeg, Moon. Hoe lekker het ook is.

Om mijn geweten te sussen racete ik maandag naar de gastouder om Quinn af te zetten en daarna direct door naar de sportschool voor een uurtje Xcore. Ik was vergeten hoe fijn het is om in de ochtend te sporten. De rest van de dag voel je je zoveel beter en je hoeft ’s avonds de deur niet (per se) meer uit. Die proberen we er dus in te houden.

Toen ik ’s middags zat te werken in de stad en de website van Tekstalent officieel ‘lanceerde’, vond ik dat dat eigenlijk wel gevierd moest worden. Heel even vergat ik dat ik de vorige avond vijf toetjes had gegeten en bestelde gewoon de lemon meringue taart. Omdat die daar gewoon het aller- allerlekkerst is. Halverwege het stuk besefte ik me trouwens dat het best de helft kleiner had gemogen zo machtig als het was.

Geen gewetenskwestie dit keer, maar gewoon een logistieke keuze. Normaal sport ik altijd op donderdagavond, maar dat ging deze week even niet omdat ik had afgesproken met een vriendin om uit eten te gaan. Toen ik de lesroosters van de Basic-Fits hier in de buurt naast elkaar legde, leek mij de Bodypump op dinsdagavond de meest logische en handige keuze. ‘Gewoon’ bij mijn eigen vestiging in het Philipsstadion. Wel al om half zeven dus het was even haasten met eten, maar daarna voelde ik me top!

De kinderen hadden een afspraak bij de tandarts deze week. M had zijn tweewekelijkse vrije dag en kon dus mee. Dat was fijn, want Lise vond het een beetje spannend en Quinn moet gewoon goed in de gaten worden gehouden in een omgeving waar de boren en instrumenten voor het oprapen liggen. Ze deden het allebei supergoed en mochten een cadeautje uitzoeken.

Ik had nog een verjaardagscadeau van mijn ouders tegoed. Ik zocht een klein formaat leren tasje waar ik wel redelijk wat spullen en mijn iPhone 8 plus in kwijt kan. Een avondje flink neuzen op internet leidde me naar dit donkergrijze exemplaar van LouLou Essentiels. Via Bol.com tikte ik hem met een flinke korting op de kop. Ik had hem nog niet ‘in het echt’ gezien, maar zodra ik de doos openmaakte wist ik dat het een blijvertje is. Ik ben er zo blij mee!

En toen was het donderdag eindelijk tijd voor het etentje met de vriendin! De sushi(boot) was heerlijk en de wijn ook. Lekker gekletst, nog een drankje gedaan in een café waar het uitgestorven bleek – echt, waar ís iedereen op donderdagavond? En toen op een redelijke tijd weer naar huis. Wie benieuwd is: deze sushi eet je bij Mood. In Eindhoven dus.

Op vrijdag werk ik in principe niet. Behalve als Quinn op de peuterspeelzaal zit en ik besluit in mijn koffiebar te gaan zitten tot ik Lise van school kan halen en Quinn van de speelzaal. De rest van de dag is voor spelen, een beetje huishouden, een wandelingetje of een boodschap. Dit spelletje is van Djeco en heet ‘Little association game’. Ik kreeg er op Instagram Stories al veel vragen over, dus ik zeg het maar even mocht je geïnteresseerd zijn. Quinn is er dol op!

Op de weg terug van school naar huis aten we ijs. Om de eerste echte lentedag te vieren! PS: wat wordt Quinn groot hè? Toen ik deze foto terugzag besefte ik me dat ineens.

Zaterdagochtend: shoppen, stond er al een hele tijd in onze agenda. M moest een nieuwe jas, de kinderen wat voorjaarskleding en ik wilde zelf graag een nieuwe sporttop scoren. Met kinderen winkelen kan een uitdaging zijn, maar geloof het of niet: het was het grootste deel van de tijd heel gezellig! We lunchten bij La Place, M vond een jas, ik een sporttop en bij Zara kochten we wat kleding voor beide kinderen.

Gisteravond (zaterdag) zijn we (alweer) uit eten gegaan, dit keer met familie. Ik ga de komende weken echt even pas op de plaats maken wat etentjes betreft hoor. Want dit loopt uit de hand!

Hebben jullie ook een leuke week achter de rug? En doen jullie het ook weleens, winkelen met de kinderen erbij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.