PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #122

17 maart 2019

Wat heb ik lang geen sushi gegeten! Ja, wel als voorgerechtje in een all you can eat restaurant, maar echt goede sushi was een hele tijd geleden. Afgelopen zaterdag was M jarig. Nadat we ’s middags familie over de vloer hadden gehad en mijn ouders de kinderen mee naar huis namen, reserveerden wij een tafeltje bij onze favoriete stek voor sushi in Eindhoven: Kyoto. Bij de eerste hap wist ik weer wat ik al die maanden gemist had. Het was heerlijk!

Ik schreef al dat mijn ouders de kinderen hadden meegenomen. Dat was niet alleen omdat we samen sushi wilden eten, maar vooral omdat ons ’s avonds nóg een feestje te wachten stond. M was namelijk niet zomaar jarig, maar werd 40! En als je dat toch best wel een dingetje vindt, kun je het maar beter goed vieren toch? Hij had een hoop vrienden uitgenodigd bij zijn favoriete ‘bar’ op het Stratumseind. En speciaal voor de gelegenheid liet M deze prachtige tompouces maken bij HEMA. De foto in carnavalsoutfit was mijn idee. Het moet immers vooral niet te serieus worden… Het werd een lange avond die eindigde in een karaokebar. Beter hadden we het wat mij betreft niet kunnen vieren.

Zondag waren we niet echt aanspreekbaar allebei. Ik was nog het fitst van ons beiden dus ik wierp mezelf op om de auto in te stappen en de kinderen op te halen. Rustig wakker kunnen worden lijkt leuk, maar het is toch vooral erg stil in huis vind ik! Toen we weer herenigd waren kookte ik een simpel maaltje (M ‘hoefde nog even niet’) en gingen we allemaal op tijd naar bed.

Er moest natuurlijk ook weer gewerkt worden. Sinds Quinn naar de peuterspeelzaal gaat, haal ik hem daar dinsdag aan het eind van de ochtend op en gaan we samen lunchen bij mijn ouders. Dan bakt mijn vader eieren en heb ik altijd grote moeite om terug naar huis te rijden zodat ik weer aan het werk kan. Maar ik vind het een hele fijne en gezellige oplossing zo, dus die houden we er zeker in!

Ik moest wat spulletjes opruimen en was naar iets op zoek in de doos met carnavalsspullen, toen Lise even nieuwsgierig kwam kijken wat ik aan het doen was. Ik pakte een felgekleurde pruik en zette die bij haar op. Hilarisch! Zelf was ze ook wel benieuwd hoe hij stond, dus maakte ze even een selfie. Kind van d’r moeder, zullen we maar zeggen…

Ik ging deze week weer lekker twee keer sporten. Bodypump was door carnaval drie weken geleden en ik kan je vertellen… dat merk je! De les was op donderdagavond en ik heb er nu (zondag) nog steeds een beetje spierpijn van. Maar wel heerlijk om weer lekker gezond bezig te zijn hoor. De pijn heb ik er graag voor over.

Kijk ze eens lief spelen! Lise had een rustig weekje na de vakantie. Maandag had ze een studiedag en op vrijdag staakten de leerkrachten waardoor ze dus maar drie dagen naar school hoefde. Vrijdag was ik zelf ook lekker vrij. Eindelijk wilde ik de kinderen ergens mee naartoe nemen, maar omdat het letterlijk de hele ochtend regende, besloot ik dat we lekker thuis bleven. We brachten Quinn ’s middags wel naar de peuterspeelzaal en zijn toen, meiden onder elkaar, even in de bieb wat gaan drinken en hebben nieuwe boekjes uitgezocht. Prima dagje zo!

De kinderen logeerden van zaterdag op zondag bij mijn broertje en schoonzus. Wij hadden vanaf zaterdagmiddag het rijk alleen. We wilden naar de sauna, maar konden daar pas eind van de middag terecht. We keken de film ‘A Star is Born’ tot het tijd was om naar de sauna te rijden.

Onderweg nog even Lise’s knuffel Piep aan de garagedeur gehangen, want die was ze thuis vergeten. En zonder kan ze natuurlijk niet slapen!

Eenmaal in de sauna ging de telefoon in het kluisje en heb ik er tot we om 23:00 naar huis gingen niet meer naar omgekeken. Heerlijk is dat om af en toe helemaal offline te gaan. Het was wel druk bij de sauna, maar daar hebben we eigenlijk geen last van gehad. De twee opgietingen die we hebben gedaan vond ik het fijnst. Dat is zo intens maar heerlijk! We zijn vastbesloten weer wat vaker naar de sauna te gaan, want hiervoor zijn we denk ik wel 2,5 jaar niet geweest!

Onze zondag verloopt lekker rustig. M is met Quinn naar het Parktheater voor de voorstelling van Rupsje Nooitgenoeg (waarover later een aparte blog verschijnt) en ik ga met Lise boodschappen doen en wat opruimen in huis. Het zonnetje schijnt weer en daar ben ik zó blij mee! Hoe is jullie weekend (geweest)?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.