PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #121

10 maart 2019

Vorig weekend was carnaval nog in volle gang. Kon ik maar even terug… Nee hoor, grapje. Het is mooi geweest. Maar het is wel fijn om op deze manier even terug te blikken! Van de vijf dagen dat je hier carnaval kunt vieren ben ik er vier op pad geweest. Of dat vermoeiend was? Ja. Maar het was het dubbel en dwars waard. De pruik droeg ik maar liefst drie avonden en deed ik het liefst nooit meer af. Ik hou ervan! (Ik heb hem uiteindelijk toch maar wel afgedaan trouwens.)


De avonden (en nachten) waren de kinderen vooral bij mijn ouders. Maar overdag namen we ze natuurlijk mee naar de optocht en het kindercarnaval. Quinn vond het prachtig om lekker te dansen op de muziek. Tijdens het kindercarnaval bij ons in de wijk kunnen er elk jaar allerlei oudhollandse spelletjes worden gespeeld. Als je je hele spelletjeskaart vol hebt, kun je deze inruilen voor een snoepzak. Erg leuk om alle kinderen daarmee bezig te zien. Lise vond het één groot feest.

Dinsdag was de laatste carnavalsdag en… mijn verjaardag! Het was een beetje gek om jarig te zijn tijdens carnaval, maar toch ook wel weer speciaal. Toen de klok maandagavond twaalf uur sloeg, waarschuwde een vriend de band die op dat moment stond te spelen en voor ik het wist stond ik op het podium! Dinsdagmiddag trok ik mijn nieuwe Fabienne Chapot jurk aan en gingen we naar mijn ouders om een taartje te eten op mijn verjaardag. Weer thuis veranderden we snel van outfit om carnaval in stijl af te kunnen sluiten…

Woensdagochtend bleek dat we die laatste avond niet alle muntjes opgemaakt hadden. Beetje jammer, want ze zijn volgend jaar dus niet meer geldig. Dat vind ik echt zonde!

M werkt in het centrum en tijdens zijn lunchpauze zag hij dat de tent al half was afgebroken en ‘het lempke’ dat gedurende de hele carnaval brandt en op dinsdagavond om 23:11 uur symbolisch uit gaat, al klaar stond om in de vrachtwagen geladen te worden. Toch een beetje een emotioneel beeld hoor! Haha.

Dat vier dagen voluit carnavallen toch wel zijn tol eist, merkte ik de dagen erna. Donderdag ging ik er met de kinderen even uit om een frisse neus te halen. Toen we zomaar een viskraam tegenkwamen. Haringhappen it was… Een dagje te laat, maar alsnog heel leuk (en lekker). Ja, mijn kinderen eten dus gewoon Hollandse Nieuwe 😉

Donderdagavond had ik date night met M. We gingen naar het Parktheater voor de voorstelling ‘Magie’ van Yentl en de Boer. Voorafgaand aan de voorstelling genoten we van een theaterdiner in het naastgelegen Smaaktheater Dertien. Erg leuk en vooral heel lekker!

Vrijdag was mijn eerste echte (halve) werkdag in een week tijd, dus ik moest even flink aan de bak. En gisteren vierden we M zijn 40e verjaardag. ’s Middags met familie en ’s avonds in de stad met vrienden. Vandaag staat er niets op de planning behalve dat we de kinderen gaan ophalen bij mijn ouders.

Komende week mag ik weer lekker aan het werk. Want hoe leuk ik het ook vind om carnaval te vieren en vakantie te houden, ik hou ook echt wel van mijn werk en mis het als ik er een week lang nauwelijks aan toe kom.

Hoe is jullie weekend? Hebben jullie wel een drukke zondag, of doen jullie het ook rustig aan vandaag?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.