PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #120

3 maart 2019

Hoi lente! O nee, het is nog helemaal geen lente. Maar zo voelde het een groot deel van de afgelopen week wel! Toen ik vorige week zondag even alleen thuis was met Quinn, nam ik hem lekker mee naar het park achter ons huis om naar de eendjes te kijken. Dat beestje daar in het water is geen eendje trouwens, maar Quinn riep natuurlijk toch: ‘hallo, eendje!’. En toen we weer thuis waren zei hij: ‘eendje, leuk!’. Het kan soms zo simpel zijn.

De reden dat Quinn en ik met z’n tweetjes waren zondag, was dat Lise met M naar het zwembad ging om haar neefje aan te moedigen. Hij mocht namelijk op voor zijn B-diploma. Er was schijnbaar opeens groot alarm omdat er in het recreatiebad een kind bijna verdronken was. Zo akelig! Alle badmeesters renden gelijk die kant op. Hoe het is afgelopen weten we niet, maar laten we alsjeblieft hopen dat het goed is. Het B-diploma is trouwens in the pocket en daarmee neemt hij meteen afscheid van het fenomeen zwemles. Hij is de jongste van het gezin, dus dat is best een mijlpaal. Ik ben benieuwd hoe lang het hier alles bij elkaar gaat duren.

Maandagavond bracht ik Lise naar bed, maar een half uur later stond ze beneden naast me. Of ik even mee wilde lopen naar boven om haar weer in bed te leggen. Dan kon ik meteen zien wat er anders was. Ik was bezig en nogal moe en we hebben de afspraak dat als Lise ‘zomaar’ naar beneden komt terwijl ze in bed hoort te liggen, ze zelf ook weer naar boven moet gaan. Dus dat zei ik haar en teleurgesteld gaf ze daar gehoor aan. Toen ik later zelf naar boven kwam om mijn tanden te poetsen, zag ik dat ze haar hele bed had omgedraaid. Het kussen lag dus aan de andere kant. Dat vond ze zelf heel grappig en wilde ze dus laten zien. Toen vond ik het wel sneu dat ik niet gewoon even meegelopen was. Maar hé, je kan niet alles van tevoren weten he. Ze heeft het nu trouwens nog steeds op deze manier liggen. Als zij er blij van wordt vind ik het prima!

‘Even naar de winkel om iets te kopen’. Ik ben er niet goed in. Ik ging dus voor een maillot voor Lise voor tijdens carnaval, maar kwam allemaal andere leuke dingen tegen. Zoals dit shirt en deze trui voor Quinn. Hij heeft nog veel nodig voor het komende seizoen, dus ik vond dat ik het mocht kopen. Voor Lise kocht ik een paar teenslippers voor bij de zwemles. De maillot vond ik niet in de juiste kleur, dus kocht ik uiteindelijk maar twee witte bij Zeeman.

Het was ruim een jaar geleden dat we bij het consultatiebureau geweest zijn, maar afgelopen woensdag hadden we weer een afspraak. Quinn wist volgens mij niets meer van de vorige keer, maar liet alles vrij gelaten over zich heen komen. In het kamertje van de arts begon hij uit zichzelf te spelen en een toren bouwen van blokjes vond hij geen enkel probleem. Omdat alles zo goed gaat en hij netjes volgens de curve groeit hoeven we in principe pas terug te komen als Quinn 3 jaar en 7 maanden is voor de allerlaatste afspraak. Dan krijgt hij weer een prik (dit keer gelukkig niet!) en is het tijd voor de ogentest. Mochten we tussentijds toch nog een keer langs komen dan kunnen we altijd bellen voor een afspraak, maar het hoeft dus niet. Ik vind het maar een gek idee hoor. Onze jongste ook al bijna klaar op het cb!

Woensdag was wel de echte topdag qua lenteweer. We hebben zoveel mogelijk buiten doorgebracht om er maximaal van te kunnen genieten. Lise had een vriendje over de vloer, maar Quinn trok lekker zijn eigen plan. Hij vond dat de poppen ook wel wat vitamine D hadden verdiend 😉

M had donderdag meteen na zijn werk een etentje, dus ik at alleen met de kinderen. Ik had Lise beloofd dat als ze goed meehielp en luisterde, ik haar en Quinn na het eten mee zou nemen voor een ijsje. We moesten ook vlug nog even langs de Action voor schmink. Het was al met al nogal een gehaast en de Italiaanse ijssalon bleek nog niet eens open te zijn, maar gelukkig zit er verderop in de straat een snackbar die softijs verkoopt. Ook lekker!

In de aanloop naar carnaval is er voor deze week elke dag een thema bedacht. Zo mochten de kinderen op maandag twee verschillende schoenen aan, op dinsdag was het gekke-haren-dag, op woensdag mochten ze in pyjama naar school komen en op donderdag geschminkt. Vandaar dus dat ik last minute die schmink nog moest gaan kopen. Of het aan mijn schminkkunsten ligt of dat de schmink van de Action gewoon niet zo denderend is weet ik niet, maar Lise was dolgelukkig met het eindresultaat. En dat telt uiteindelijk!

Vrijdag was de laatste schooldag voor de vakantie, die natuurlijk helemaal in het teken stond van carnaval. Lise wilde graag als aapje naar school. Ik mocht een snuitje schminken, maar door gebrek aan bruine schmink werd het meer een hondensnuitje dan dat van een aap. Ach, het gaat om het idee zullen we maar zeggen 😉

Quinn ging ’s middags een paar uurtjes naar de speelzaal en mocht natuurlijk ook verkleed komen. Lise was eerder uit dan normaal, dus we haalden eerst haar uit school en vervolgens brachten we Quinn naar de speelzaal.

Lise en ik hadden wat tijd te doden en aangezien de school (en dus de speelzaal) vlakbij het centrum ligt, gingen we daar even samen naartoe. We lunchten bij HEMA en ik kocht nog wat laatste spulletjes voor carnaval.

En ’s avonds barstte het feest los! Voor het eerst in lange tijd een avondje niet in Eindhoven, maar in Nuenen. En dat was heel gezellig!

Met optredens van niemand minder dan Snollebollekes! Als een ware groupie wist ik me weer eens helemaal naar voren te wurmen.

We hadden het de eerste avond gelukkig niet al te bont gemaakt, waardoor we zaterdag toch vrij fris en fruitig langs de optocht stonden. Samen met de kinderen uiteraard. Lise had veel aan haar oorkappen, Quinn wilde ze helaas echt niet op…

Bij mijn ouders in de achtertuin maakten we nog een staatsieportret. We aten friet en gingen toen terug naar huis. Ik ging ’s avonds nog even met mijn broertje en vrienden de stad in, terwijl M thuisbleef bij de kinderen. Vandaag houden we een rustdagje en morgenmiddag is het tijd voor kindercarnaval in de wijk en gaan we ’s avonds weer gezellig samen een feestje bouwen. Degenen die er echt niets mee hebben: sorry voor alle carnavalsspam! Over een paar dagen is alles weer normaal 😉

Vier jij carnaval?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.