PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #119

24 februari 2019

Als ik naar deze foto kijk zie ik pas hoe groot Quinn is! Stiekem zie ik hem nog als mijn baby, maar zoals je ziet is hij dat verre van. Zo trof ik ze trouwens aan vorige week, tv kijkend met de hele poppenfamilie. In plaats van twee, had ik ineens zes kinderen op de bank zitten!


Vorig weekend was het heerlijk weer en gingen we even naar het speeltuintje in de straat. Quinn op zijn trike en Lise op de step. O, wat kijk ik uit naar het voorjaar nu we hebben mogen proeven van de iets hogere temperaturen!

Het was weer tijd voor de peuterspeelzaal afgelopen week. Het verbaasde me hoe veel makkelijker ik afscheid van Quinn kan nemen als ik het vergelijk met de eerste paar keer. Vooral als een leidster zich even over hem ontfermt bij het weggaan, is het appeltje eitje. Thuis krijgen we hem maar niet aan het drinken uit een gewone beker. Ik geef hem daarom altijd een tuit- of rietjesbeker mee, zodat hij in elk geval iets kan drinken. Maar zoals je ziet op de foto doet hij er op de speelzaal helemaal niet moeilijk over om uit een glaasje te drinken. Thuis weigert hij nog altijd trouwens. Helaas.

Veel foto’s van Quinn dit weekoverzicht zie ik. Niet bewust, maar puur toeval. Hier laat meneer zien dat hij al heel goed kan ‘schrijven’ op het krijtbord. Dit magisch tekenbord is echt zo’n groot succes hier in huis! Speelvriendjes en -vriendinnetjes duiken er vaak ook meteen op af. Aan de ene kant (de kant waar Quinn nu niet op tekent) is het een magisch tekenbord met lichtjes en aan de andere kant dus een krijtbord. En je kunt er ook een tekentafeltje van maken.

Niet de beste foto (van mij), maar goed… Samen met Charlotte zat ik woensdag VEEL TE vroeg in de auto op weg naar Amsterdam. We gingen met een groep andere bloggers een dag naar de Negenmaandenbeurs. Erg leuk, inspirerend, maar ook intensief en behoorlijk vermoeiend voor lijf en leden. We zijn duidelijk geen 18 meer en hoewel ik twee keer in de week sport was ik echt gesloopt na een hele dag over de beurs wandelen 😉

De afsluiter deed ons de vermoeidheid in één klap vergeten. We gingen met een klein groepje bij de tegenover de RAI gelegen Kreeftenbar nog een hapje eten. Natuurlijk ging ik voor Sushi. Zo lekker! Daarna reden we terug naar Eindhoven, via een Mc Drive waar we snel een koffie scoorden.

Van rustig bijkomen van de beurs was niet echt sprake, want de rest van de week ging het leven en de planning natuurlijk gewoon door. Donderdag schreef ik de ellenlange blog over de Negenmaandenbeurs en had Lise weer zwemles. Ze gaat echt zo ontzettend vooruit! Dit keer ging ze met haar hele gezicht onder water en lukt het haar zonder drijfbuisjes op haar rug in het water te gaan liggen. Ja, trotse mama hier. Er werd gekeken welke kinderen door mochten naar het volgende badje en daar zat ze niet bij, maar dat is niet erg. Zolang ze het leuk vindt en vooruit gaat ben ik al lang blij. En nu blijven we dus ook gezellig nog een periode bij die toffe badmeester die precies weet hoe hij haar moet benaderen.

Dinsdag is normaal gesproken de oppasdag van mijn ouders, maar ze waren een paar dagen weg en dus ruilden we dinsdag om met vrijdag. Ik zou de ochtend bij ze gaan zitten werken zodat ik Quinn zelf naar de peuterspeelzaal kon brengen. Ik kon het niet laten even een foto te maken van dit duo. Samen met oma een boekje lezen is toch het fijnste wat er is? Heerlijk om hem zo geconcentreerd te zien luisteren 🙂

En toen was het lekker weekend! Quinn geniet er altijd zo van als hij Lise de hele dag om zich heen heeft. Hier heeft hij net van haar een dienblaadje gekregen met thee en taart. Hij trok meteen zijn gezicht in de plooi en zei heel hard ‘cheeeese’ toen ik een foto maakte. Lekker ding.

Zaterdagmiddag ging ik op pad met mijn ouders en broertje. We hadden mijn vader voor zijn verjaardag een rondleiding door de La Trappe brouwerij cadeau gedaan. Vorig jaar zijn we naar Hertog Jan geweest en dat was zo leuk dat we er een soort traditie van hebben gemaakt. De brouwerij en abdij zijn prachtig, de informatie tijdens de rondleiding erg interessant en het bier dat we mochten proeven overheerlijk. Na afloop hebben we in Oisterwijk nog gegeten met z’n viertjes. Bijzonder om weer even met het ouderlijk gezin bij elkaar te zijn en erbij stil te staan hoe mooi en waardevol is dat we die mogelijkheid hebben.

Niet het allermooiste fotoplekje, maar de rondleiding was afgelopen en het was niet de bedoeling dat we weer terug het terrein op zouden lopen. Maar het is alsnog best een geslaagde foto hoor, vind ik.

Dat was ‘m weer! We gaan een heerlijke week tegemoet met veel zon en oplopende temperaturen! Voor vandaag (zondag) staan er weer wat familiedingen op de planning en verder vieren we lekker dat het weekend is!

Hoe is jouw weekend tot nu toe? Heb je het helemaal volgepland of doe je het juist lekker rustig aan?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.