PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #118

17 februari 2019

Na een gezellig pre-carnavalsfeestje op zaterdag, had ik zondag expres weinig op de planning staan. Zonder dat ik het merkte nam M de kinderen ’s ochtends mee naar een binnenspeeltuin en om 12:15 uur werd ik wakker. Oeps! Daarna deden we met z’n allen boodschappen. In de supermarkt fotografeerde ik Quinn voor deze wel heel feestelijke display. Koken hoefde ik gelukkig niet, want we aten gezellig bij mijn ouders. En toen de kinderen ’s avonds in bed lagen had ik eindelijk tijd om ‘Wie is de mol?’ terug te kijken. Ik weet het nog steeds niet! Jij wel?

Elke maandag- en donderdagochtend gaat Quinn naar de gastouder. Hij is daar inmiddels helemaal gewend en vindt het leuk om met haar en de andere kinderen te spelen. Fijn om met die wetenschap zelf aan het werk te kunnen gaan! Ik schreef over het nieuwe YouTube Kids, dat sinds vorige week ook in Nederland beschikbaar is. Onze gastouder werkt maar halve dagen omdat ze er in de middag wil zijn voor haar eigen kinderen. Om te zorgen dat ik toch door kan werken, komen op maandagmiddag mijn schoonouders oppassen. Super fijn! Ik ga dan meestal op mijn vaste stekje zitten in de stad, waar ze me inmiddels wel kennen. Haha!

Het was ook weer de week waarop M op woensdag een dagje thuis is. Quinn genoot zichtbaar van zijn aanwezigheid. Lise nam ’s middags een vriendje mee naar huis, dus het was gezellig met z’n vijven aan de lunchtafel. Dat vriendje is trouwens niet zomaar een vriendje maar echt haar beste vriend. Zijn moeder en ik noemen ze nu al Jip & Janneke.

Mijn broertje kwam eten en ik maakte Thaise groene curry. Die van het verspakket van Albert Heijn. Erg lekker! Alleen iets pittiger dan ik me herinnerde van de vorige keer. Gelukkig klaagden de kinderen niet (ze dronken alleen wat meer tussendoor). En Quinn wilde na zijn eigen bord ook de restjes van zijn zus nog wel opeten. Volgens mij mag ik daaruit afleiden dat het een succes was!

Mijn broertje maakte deze ontroerende foto (vind ik althans) van het moment dat ik Quinn aan het voorlezen ben en Lise erbij komt zitten. Ik had niet door dat de foto gemaakt werd en daarom vind ik hem nog specialer.

En toen werd het opeens lente! Heerlijk hoor, dat zonnetje. Onderweg naar de gastouder stopten we even voor een zonnige foto.

Lise had weer zwemles. Ik verbaas me er echt over hoe snel ze vooruit gaat. Elke week gaat het beter en durft ze meer. Ik vind het zo knap! Volgende week is het ’testweek’ en wordt gekeken welke kinderen een badje verder mogen. Aangezien Lise het nog steeds wel spannend vindt om met haar gezicht onder water te gaan, zal het erom spannen. Het maakt mij trouwens niets uit als ze er wat langer over doet hoor, maar als haar beste vriendje wel een badje verder gaat is dat natuurlijk toch jammer. We zullen zien!

Donderdag was het natuurlijk 14 februari, Valentijnsdag! Eigenlijk spreken we nooit af of we iets doen en zijn we het volgens mij allebei ook echt niet van plan, maar toch kochten we chocola voor elkaar en kreeg ik een bosje rozen van M.

Quinn ging weer naar de peuterspeelzaal. Hij vond het afscheid nemen een beetje moeilijk, maar heeft het daarna prima naar zijn zin gehad. Met Lise haalde ik hem op en haar kon ik daarna meteen weer afzetten bij haar beste vriend voor een speeldate.

Na het avondeten brachten we de kinderen naar mijn ouders voor een logeerpartijtje. Wij trokken een carnavalspakje uit de kast en gingen vervolgens naar Viva La Carnaval, een pre-carnavalsfeest (ja, alweer) in het Beursgebouw hier in Eindhoven. Het was top! Helaas was ik wel mijn oordopjes vergeten. Daar baalde ik echt van, want jeetje wat gaat die muziek soms hard!

Het weekend begon met uitslapen. Heerlijk! Daarna gingen M en ik even de stad in, kort langs bij een vriend die zijn verjaardag vierde en daarna haalden we de kindjes weer op. Vandaag ga ik eerst zingen en probeer ik vanmiddag zoveel mogelijk te genieten van het beloofde lenteweer. Al zal ik ook wat moeten werken, want komende week kom ik er door omstandigheden minder aan toe dan normaal.

Hoe ziet jullie zondag eruit? Geniet van het zonnetje!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.