PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #117

10 februari 2019

We komen er in de winter eigenlijk bijna nooit, maar vorige week zondag ging ik met de kinderen weer eens naar de Genneper Hoeve. Een biologische boerderij middenin natuurgebied de Genneper Parken in Eindhoven. Zo’n fijne plek en zeker ook in de winter een leuk uitje. Die ga ik dus even onthouden.

Naast varkens en koeien zijn er ook kippen. Je kunt in de boerderijwinkel een eierdoosje halen en dat vullen met versgelegde eieren die je zelf raapt in het kippenhok. Super leuk! De koeien kun je aaien als je wilt. Lise deed het helemaal uit zichzelf. Quinn vond het iets te spannend, maar vond het wel leuk om de koeien van een afstandje te bekijken.

Niet zo lang geleden zijn er een aantal kalfjes geboren!

Op maandagmiddag komen opa en oma meestal oppassen. Quinn wilde graag met opa een boekje lezen. ‘Het ondeugende eendje’, leenden we bij de bieb en is groot favoriet op dit moment.

Dinsdag was mijn werkdag en had ik ’s ochtends een afspraak hier in Eindhoven. Rond lunchtijd was ik klaar en appte ik M of hij zin had om ergens in de stad te gaan lunchen. Zo handig dat het bedrijf waar hij werkt middenin het centum ligt. We belandden bij Croy to go een klein gezellig zaakje, dat ik eigenlijk nog niet kende. Maar de broodjes en de cappuccino zijn er erg goed! Zeker voor herhaling vatbaar dus.

Woensdag was ik vrij en sprak ik met een vriendin af om met onze kinderen naar de speelschuur te gaan. Even lekker ravotten, klimmen en klauteren. En wij ondertussen lekker kletsen. Hoewel het vrij vol zat, viel het met de drukte wel mee. Misschien omdat het onder schooltijd was en er alleen hele jonge kinderen waren. Quinn vermaakte zich zoals je ziet prima.

Die avond was het pubquiz avond! We gingen in café De Wildeman hier op de Markt naar de wekelijkse pubquiz. Even leek het hele plan in duigen te vallen, toen bleek dat het al erg vol zat. Maar er kon nog net één tafeltje bij gezet worden en dus konden M, mijn broertje, een vriendin en ik onze hersens gaan breken over alle vragen. Die echt mega moeilijk waren, zoals altijd. We eindigden als 18e van de in totaal 40 teams. Best netjes, toch?

Donderdag kwam Charlotte gezellig een ochtend naar mij zodat we samen konden werken. Bloggen hoeft zeker geen eenzaam beroep te zijn! We moeten nog wel een beetje leren om niet de hele tijd te kletsen, want heel productief waren we niet. Maar het is me wel gelukt een aantal dingen van mijn to do-lijstje af te strepen. En Charlotte maakte wat foto’s van mij werkend achter mijn laptop, want die wilde ik altijd nog eens een paar hebben. Super fijn dus!

Vrijdagochtend ging ik met Quinn boodschappen doen. Dat is meestal ons gezamenlijke uitje op vrijdagochtend als Lise op school zit. Bij Lidl wil Quinn altijd een appel en bij Albert Heijn liggen er vaak banaantjes. Op deze foto roept hij trouwens heel hard ‘cheeese’, haha. ’s Middags ging Quinn naar de peuterspeelzaal en heb ik een uurtje in de stad zitten werken. Tot het tijd was om beide kinderen op te gaan halen.

En toen was het weekend! Op zaterdag hadden we overdag geen plannen en bleef Quinn lekker lang in zijn pyjama spelen. ’s Avonds had ik een carnavalsfeestje met het koor, waarvoor ik nog een outfit zocht. Tip: mocht je je als Spice Girl willen verkleden, check dan even de uitverkoop van Coolcat. Ik vind het zó leuk om op die manier voor weinig geld een outfitje bij elkaar te zoeken. Op stories deelde ik welke combi het uiteindelijk is geworden.

Onze zondag is gelukkig lekker rustig. M liet me gelukkig een beetje uitslapen en nam de kinderen mee naar de speelschuur. Gelukkig hebben we een abonnement 😉 Vanavond gaan we gezellig eten bij mijn ouders en dan is het weekend alweer om!

Hoe was jullie weekend?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.