PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #116

3 februari 2019

We hadden vorig weekend vrij vol zitten, maar gelukkig was er ook tijd voor een spelletje ‘Bunny Hop’. We hadden al een tijdje geen bordspelletje meer gedaan en ik verbaasde me erover hoe goed Lise de spelregels kon volgen (eigenlijk vooral hoe eerlijk ze speelde). Het huis is wel te klein als ze ook maar dreigt te verliezen, maar gelukkig won ze dit keer glansrijk.

Zondagmiddag gingen Lise en ik naar het Parktheater voor de voorstelling van Juf Roos. Daar heb je gisteren al een verslagje van kunnen lezen. Het was een geslaagd uitje en zo leuk om even met mijn oudste samen op pad te gaan. Het Parktheater ligt op ongeveer tien minuutjes fietsen van ons huis, dus we zijn er ook nog eens zo!

Eenmaal thuis van de voorstelling merkte ik dat ik me toch niet helemaal fit voelde. Ook Lise was hangerig en Quinn snotterde lekker mee (zie foto). We hebben het de rest van de middag en avond dus maar rustig aan gedaan.

Maandagochtend bleek dat M en Lise te ziek waren om naar werk en school te gaan. Quinn was eigenlijk de enige van ons die zich goed voelde en dus ging hij wel naar de gastouder. Ik ging ook aan het werk, want ik moest flink wat doen (en als zelfstandig ondernemer kan of wil je gewoon niet ziek zijn…). Gelukkig voelde ik me fit genoeg om wat artikelen te schrijven en mijn administratie bij te werken. ’s Avonds kon ik gelukkig ook gewoon mee met vrienden naar Brigitte Kaandorp in Den Bosch. Wat is dat toch een geweldig mens en goede cabaretière. Haar nieuwste voorstelling is steengoed en kan ik je van harte aanbevelen. Ik geloof alleen dat hij wel al overal bijna uitverkocht is helaas.

Dinsdag bracht ik Quinn naar mijn ouders en deed ik op de terugweg wat boodschappen. Ik zocht nog nieuwe handschoenen voor Quinn. De Ter Stal die vlakbij mijn ouders zit bleek een outlet geworden. Ik nam ook meteen maillots en handschoenen mee voor Lise en maar liefst drie paar handschoenen voor Quinn. En wat het me kostte? Alles bij elkaar nog geen 14 euro als ik me niet vergis. Dat noem ik nog eens leuk winkelen!

Met Lise ging het na dat ene dagje thuis gelukkig weer prima. Ze vond het trouwens eigenlijk helemaal niet leuk om ziek thuis te zijn, omdat ze ‘haar vrienden’ dan moest missen. Toen de kinderen dinsdag weer thuisgebracht waren door opa en ik moest koken, speelden ze heel lief samen tot het eten klaar was. Nog niet zo lang geleden was het bijna onmogelijk voor mij om te koken met Quinn om me heen (of liever gezegd: aan mijn been), maar dat gaat nu gelukkig stukken beter. Heel fijn!

Of Quinn grote sprongen maakt? Nou, zeg dat wel! Hij is dol op ‘boekjes lezen’ en benoemt trots alle plaatjes die hij kent. Ook begint hij echt enorm veel te kletsen. Heerlijk is het. Deze constatering leidde ertoe dat ik een nieuwe update schreef over zijn ontwikkeling. Die kun je komende week verwachten.

Ik had deze week een afspraak in het Eindhovense Parktheater! We hebben leuke plannen besproken waarvan jullie de komende periode zeker meer gaan zien. Ik ben helemaal enthousiast!

Donderdag is altijd een super drukke dag. Eerst een halve dag werken, dan met Lise naar zwemles en ’s avonds zelf nog sporten. Soms snap ik niet waarom ik dat allemaal per se op die ene dag moet willen, maar als ik alles achter de rug heb voelt het toch altijd wel heel lekker. Dit lesje Bodypump was trouwens top. Ik voel het nu (twee dagen later) nog in mijn spieren!

Bij mensen in de straat werd geklust en daarom stond er een busje voor de deur. Dat vond meneer wel interessant! Het kan soms zo simpel zijn…

Vrijdag was het zover. Quinn zijn eerste keer peuterspeelzaal. Ik ga er nog uitgebreider over schrijven, dus ik hou het hier kort. Met wat, laten we het ‘gezonde spanning’ noemen, stapte hij naar binnen. Het was toch wel gek om te gaan spelen zónder papa en mama. Het afscheid hielden we kort en toen we aan de achterkant door het raam spiekten, zagen we meneer vrolijk verder spelen met de leidster. Hij had geen traan gelaten. Zo stoer en knap!

Vrijdagavond eten we meestal wat minder gezond dan normaal. Dit keer stond er pizza op het menu. Ik vind de verse pizza’s van Lidl echt een aanrader! Vooral de ‘spinata romana’, die je hier op de foto ziet, vind ik erg lekker.

Dat was ‘m alweer! Ons weekend ziet er voor de verandering eens lekker rustig uit. Gisteren hebben we vanwege het slechte weer thuis doorgebracht. Ik ben alleen gisteravond naar een feestje geweest. Voor vandaag staat er eigenlijk nog niets op de planning, behalve dat M moet gaan poolen (hij speelt competitie). Misschien dat ik er met de kinderen nog lekker even op uit ga, als het weer het toelaat tenminste.

Hoe was jullie week? En hebben jullie een druk weekend?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.