PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #115

27 januari 2019

Sinds Lise op de basisschool zit, genieten we nog meer van het weekend. Lekker lang in pyjama rondlopen, uitgebreid ontbijten, rommelen en spelen. Quinn is zich er ook al bewust van dat Lise doordeweeks op school zit en vindt het dus extra leuk om haar in het weekend wel om zich heen te hebben.

M moest ’s middags weg en om te voorkomen dat we echt de hele dag binnen zouden zitten, besloot ik de kinderen even mee naar buiten te nemen. Het zonnige weer schreeuwde er gewoon om! We hadden gezien dat in het speeltuintje vooraan in onze straat, sinds kort een nieuw klimrek staat. Dat wilden we weleens van dichtbij gaan bekijken. Er bleek een tof ‘spinnenweb’ te zijn waar je in kan klimmen. Stoere Lise!

En natuurlijk is er ook een glijbaan. Die vond Quinn eerst nog een beetje hoog en spannend, maar met wat hulp van ‘di mama’ gleed hij al snel met plezier naar beneden. Om vervolgens het trapje weer op te klimmen voor nog een rondje, en nog een, en nog een… Toen we het na een klein half uurtje alledrie koud hadden, zijn we weer terug naar huis gelopen.

Waar Quinn een enorm lekker (en lang!) dutje deed. Snap ik wel, na die avonturen in de speeltuin 😉

Het eerste blogevent van 2019 stond deze week op de agenda. Op maandag nog wel. Normaal gesproken zijn events bijna nooit op maandag, maar dit keer dus wel. Ik had thuis oppas geregeld en werd daarna samen met Bregje en Charlotte in het Belgische Genk verwacht voor een sneak preview van de voorjaarscollectie van Bristol.

Het event was enorm leuk opgezet. Zo kregen we een ‘vliegticket’ als toegangsbewijs, waarmee we naar een bestemming konden ‘vliegen’ waar vervolgens een deel van de collectie te zien was. Ik raakte er al helemaal in zomerse sferen van. Aan strandtassen, teenslippers en zomerse jurkjes geen gebrek!

We waren wat eerder klaar dan gepland en daarom ben ik na afloop met Charlotte nog even koffie gaan drinken bij een Mc Donald’s die we onderweg tegenkwamen. Daar komen over de typisch Belgische wegen was trouwens nog best een uitdaging. Telkens als ik riep ‘ja hier moet je af!’, dacht Charlotte dat er geen weg was om in te rijden. Waardoor we de grote gele M op een gegeven moment weer uit het zicht zagen verdwijnen… Maar na een strakke U-turn gingen we voor de herkansing en lukt het alsnog. Ik denk dat de koffie hierdoor alleen maar beter smaakte 🙂

En toen kwam de sneeuw. Ik snap dat je er iets minder blij mee was als je in die ellenlange file stond, maar ik vond het prachtig. Even vroeg ik me af of het wel te doen was met kinderwagen door de sneeuw en bedacht me direct daarna dat er maar één manier was om daar achter te komen. En dus liep ik een half uur later met Quinn in de wagen richting bibliotheek. Het ging beter dan verwacht en met mijn nieuwe snowboots had ik helemaal geen last van koude voeten.

Lise had woensdagmiddag een vriendje over de vloer dat liever binnen wilde spelen dan buiten. En dus gingen we toen hij weg was nog snel even met de slee het park in. Zo leuk dat ze nu allebei redelijk stabiel op de slee kunnen blijven zitten. Vorig jaar moest Lise Quinn echt nog vasthouden om te voorkomen dat hij er aan de zijkant af donderde.

‘Jongens, even lachen voor de foto!’, haha je begrijpt vast wat ik hier graag wilde vastleggen. Maar eigenlijk vind ik het juist leuk dat deze foto Quinn zijn ietwat verbaasde blik vangt en Lise die compleet met iets anders bezig is.

We aten deze week de pompoensoep en de Thaise groene curry van AH. Dat zijn van die verspakketten en die zijn dit weekend nog in de bonus! No spon, maar gewoon zomaar een tip van mij aan jou. Omdat het wat veel was voor één maaltijd had ik van beide gerechten wat over en dat nam ik donderdag tijdens mijn werk als lunch. Want er gaat niets boven een warme lunch als het buiten ijskoud is. Bovendien is het ook een mooie manier om niets te hoeven weggooien, want daar heb ik een hekel aan.

Lise was hier in het geheim een sneeuwbal aan het creëren en Quinn wilde eigenlijk liever lopen dan op de slee zitten als die toch niet voortgetrokken werd. Snap ik wel. Ik ben trouwens erg blij met de winterboots van Bergstein. Was ik al, maar ze zijn echt ideaal voor in de sneeuw!

Zie hier, misschien wel de mooiste selfie die ik ooit van Quinn en mij heb gemaakt. Net voordat we op de fiets de besneeuwde wegen trotseerden om Lise van school te halen. Wat een heerlijk kind is het toch. Hij weigerde trouwens zijn handschoentjes te dragen en kreeg daar halverwege de weg naar school toch spijt van. Nou ja, dat realiseerde hij zich waarschijnlijk niet, maar hij had overduidelijk last van koude handen…

Vrijdagochtend gingen we even winkelen. Hij en ik. Het was lekker rustig in het centrum van Eindhoven. We scoorden twee truien voor Quinn in de sale bij Tumble ’n Dry, jeans voor Lise bij H&M en nog wat random spulletjes bij HEMA. Daarna werden we verwacht op de peuterspeelzaal van Quinn voor een intake. Hij gaat er volgende week vrijdag starten en mocht alvast een kijkje komen nemen. Ik had verwacht dat hij toch op z’n minst de eerste paar minuten de kat uit de boom zou kijken, maar niets was minder waar. Hij vond een speelkeuken en een pop en ging direct aan de slag met het koken van eieren voor de ‘baby’. Goed zo, jongen. Vanaf vrijdag mag je er twee keer per week komen spelen. Ik vind het wel weer wat hoor…

Zoals je weet repeteer ik elke week met het koor waarin ik zing. Deze vrijdagavond was het generale repetitie en zongen we onder begeleiding van het ‘combo’ (normaal gesproken repeteren we in aparte ruimtes). Dat is altijd erg leuk! De echte uitvoering is zondagochtend en vindt dus misschien wel plaats terwijl je dit leest. Of het is al achter de rug, dat kan ook 😉

Onze zaterdag begon heerlijk relaxed. Lise was al op tijd wakker maar ging rustig beneden televisie zitten kijken. Ik was rond die tijd even wakker, maar viel weer in slaap en toen ik weer op mijn telefoon keek was het bijna tien uur! Quinn hoorde ik zingen vanuit zijn bed. Hij kon zijn weekend ook duidelijk lekker uitgeslapen beginnen. ’s Middags werden Lise en ik door Charlotte en Aukje opgehaald. Samen gingen we naar Oirschot voor de voorstelling van Ernst & Bobbie. Daarover later meer. We hadden in elk geval een hele gezellige middag.

En vandaag (zondag) ga ik dus eerst zingen en vanmiddag gaan Lise en ik gewoon alweer naar het theater! Hebben jullie nog leuke plannen vandaag?

1 reactie

  • Reply Tineke 27 januari 2019 at 08:19

    Die voorjaarscollectie van Bristol ziet er leuk uit, wij wonen vlakbij een grote Bristol en hebben er afgelopen zomer flink wat shirtjes voor ons zoontje gekocht. Ik ben erg benieuwd.
    Liefs

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.