PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #114

20 januari 2019

Ligt het aan mij of is het bijna alleen nog maar slecht weer geweest de afgelopen twee weken? Terwijl ik dit schrijf is het buiten in elk geval grijs en nat. De lente laat duidelijk nog even op zich wachten! Ondertussen doen we maar zoveel mogelijk leuke dingen met een dak boven ons hoofd. Tapas eten bijvoorbeeld. Vorig weekend gingen we met vrienden eten en lieten we zoals je ziet de hele tafel volladen met verschillende tapas. Dat was lekker! Daarna deden we een escaperoom. Met zeven minuten op de klok over stonden we weer buiten en hij was GAAF!

De oma van M werd 91(!) en dat moest natuurlijk gevierd. Lise wilde een kunstwerk voor haar maken. Bij het opruimen van een kastje kwam ik mijn HP Sprocket fotoprinter tegen. We printten een foto uit van Lise en Quinn en zij versierde er met stift en stickers van alles omheen. Persoonlijker kan niet!


Oma vierde haar verjaardag in een pannenkoekenrestaurant. Haar zes achterkleinkinderen wisten dat wel te waarderen. Lise vond het leuk om zelf een pannenkoek te versieren en was de rest van de tijd met de andere kinderen aan het spelen in de speelruimte naast het restaurant. Ideaal en super leuk!

Er was ook weer tijd voor speelafspraakjes deze week. Een van haar vriendinnen kwam bij ons spelen en een paar dagen later speelde Lise bij haar. Ze kunnen erg fijn met elkaar spelen. Eigenlijk heb ik er helemaal geen omkijken naar. Af en toe even vragen of ze dorst hebben, wat lekkers uitdelen en that’s it!

Om de week heeft M op woensdag zijn papadag. En deze week was het weer zover! Normaal gesproken probeer ik die volledige dag dan te benutten voor werk, maar we hadden wat dingen nodig uit de stad en ik vond het te gezellig om niet mee te gaan. Aangezien ik goed op schema lag, besloot ik dat dat wel kon.

Al sinds ik mijn werkkamer op zolder in gebruik heb, verlang ik naar een tweede monitor. Om niet altijd maar op dat kleine schermpje van mijn laptop te moeten turen én om gemakkelijker twee taken te kunnen combineren. Bovendien is het bij het schrijven van teksten ideaal om op het ene scherm informatie of een ruwe tekst te kunnen plaatsen en het andere scherm te benutten voor het schrijfwerk zelf.

Lang verhaal kort bestelde ik deze week dus eindelijk die monitor (en dat was eigenlijk helemaal geen grote zakelijke investering), sloot ‘m aan, nam ‘m in gebruik en ben er superblij mee. Hij is trouwens van het merk AOC, dat ik niet kende maar wel als heel goed wordt beoordeeld op CoolBlue. En hij doet het ook prima, dus mij hoor je niet klagen.

Vrijdag was ik vrij en ik had me al helemaal verheugd op twee kindjes (of misschien drie) over de vloer nadat Lise uit school was. Maar ik fietste zonder Lise richting school en kon ook weer zonder haar terug naar huis, want ze had bij een vriendinnetje uit haar klas afgesproken. Ze mocht mee naar een ecologische boerderij en kwam thuis met een doosje zelf geraapte verse eitjes. Kind blij en ik uiteindelijk ook, want ik kon Quinn alle aandacht geven die hij wilde. Bovendien konden we zaterdag meteen genieten van een lekker gekookt eitje bij het ontbijt. Quinn en ik besteedden de vrijdagmiddag met stempelen en we keken een DVD van de Efteling. Die laatste wil hij zo’n twintig keer per dag zien. Als hij het voor het zeggen zou hebben natuurlijk. Gelukkig heeft hij dat niet.

Omdat Lise tijdens haar eerste zwemles nog wel erg moest ontdooien, bekroop mij lichtelijk een schuldgevoel. Gingen we als gezin wel vaak genoeg zwemmen? Andere kinderen leken meteen al veel vrijer in het water dan zij. Dat schuldgevoel, samen met de wetenschap dat het voor haar wel leuk zou zijn als ze ook eens aan papa kon laten zien wat ze nu eigenlijk allemaal doet tijdens zo’n les, leidde ertoe dat we zaterdagochtend gingen zwemmen. En we hadden het leuk zoals je ziet 😉 Quinn moest er eerst niets van weten maar ging al snel helemaal los in het peuterbadje. En Lise wilde eigenlijk alleen maar in het diepe. Met zwemvleugeltjes aan uiteraard.

En dat je van zwemmen moe wordt bewijst deze foto wel. Eerst zaten ze allebei nog braaf een boekje te lezen, maar toen we de snelweg op draaiden was dit mijn uitzicht. Wat een schatjes toch hè…

We hebben een heerlijk rustig weekend. Fijn, want de komende week wordt (voor mij in elk geval) best druk. Het natte grijze weer heeft inmiddels trouwens plaatsgemaakt voor kou en een zonnetje. Ik hou ervan! Jij ook? Fijne zondag verder!

Gaan jullie eigenlijk vaak (recreatief) zwemmen?

7 Comments

 • Reply Tineke 20 januari 2019 at 10:22

  Ik had al een tijdje niet meer op je blog gekeken, maar wat is Quinn groot geworden he!
  Liefs

  • Reply Monique 20 januari 2019 at 15:50

   Leuk dat je weer een kijkje neemt! En ja, hij gaat enorm hard opeens. Over twee weken mag hij starten op de peuterspeelzaal! Heel benieuwd wat hij daarvan vindt.

 • Reply Shirley 20 januari 2019 at 15:49

  Ik ga nooit zwemmen, heb ik pas één keer met Skyler gedaan. Wel op vakanties en tijdens weekendjes weg, maar in een weekend zou ik dat niet snel doen. Ik ben dus benieuwd hoe het gaat met zwemles eerdaags…

  • Reply Monique 20 januari 2019 at 23:24

   Blij dat ik niet de enige ben die er normaal gesproken niet zo’n fan van is. Op vakanties vind ik het er wel bij horen en meestal ook best leuk. Bij Lise was dat dus wel even een dingetje toen ze met zwemles begon, maar dat hoeft in jullie geval natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Is Skyler op andere vlakken een kind dat veel durft, of vaak wat voorzichtiger?

   • Reply Shirley 21 januari 2019 at 09:04

    Heel voorzichtig en veel dingen vindt hij eng. Dat wordt nog wat dus 😉

 • Reply Els Wanders 20 januari 2019 at 22:51

  We hadden het er pas nog over om een keertje te gaan zwemmen, dat doen we eigenlijk alleen op vakanties/weekendjes weg. De kindjes vinden het wel erg leuk, zouden we daarom wel vaker mogen doen.
  Waar hebben jullie een escape room gedaan? Hebben met vriendinnen al een paar keer een escape room gedaan, meestal net niet binnen de tijd buiten. En de tapas zien er ook heerlijk uit!

  • Reply Monique 20 januari 2019 at 23:25

   Ja je doet ze er vast een plezier mee! Wij zijn in Best geweest bij Riddle Room en deden de Conductor. Echt een aanrader! Jammer als het dan net niet lukt lijkt me. Wij zijn tot nu toe elke keer net op tijd ontsnapt.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.