PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #113

13 januari 2019

Het laatste weekend van de kerstvakantie hebben we alleen maar leuke dingen gedaan. Op zaterdag gingen we naar Dippiedoe in Best en zondagmiddag gingen we even schaatsen op de Markt in het centrum van Eindhoven. Lise ging net als twee jaar geleden (vorig jaar zijn we volgens mij niet gaan schaatsen) op haar dubbele ijzertjes. Ze vond het vooraf een beetje spannend, maar eenmaal op het ijs vond ze het alleen maar leuk. En op een gegeven moment had ze de hand van haar oom of mij niet meer nodig en ging ze er gewoon zelf vandoor!

Fatsoenlijke foto’s maken was bijna niet te doen met het schaarse licht en de gekleurde discolampen, maar you get the idea 😉 Ik ben benieuwd of Quinn volgend jaar ook een rondje mee wil over het ijs! Overigens vond ik de entreeprijzen behoorlijk. €5,50 per persoon en dan maakte het niet uit of je daar schaatsen huurde of niet. Ik dacht al geld te besparen door de schaatsen van Lise’s en mij zelf mee te nemen, maar dat maakte dus qua kosten niets uit.

‘Zullen we dan als afsluiter van de kerstvakantie met z’n allen in de stad een hapje eten?’, stelde M voor. Goed idee! Maar uitgebreid eten in een restaurant was tijdstechnisch niet zo handig aanzien het al tegen zessen liep. Gelukkig is er één restaurant waar je eten binnen 10 minuten op tafel staat en waar de kinderen (en wij stiekem ook) altijd blij van worden. Mc Donald’s it was. Die voornemens om gezonder te gaan eten brengen we na de kerstvakantie wel in de praktijk.

Of toch niet helemaal? Het was een eeuwigheid geleden dat ik nacho’s uit de oven maakte, dus ik vond het er weer eens tijd voor. Om het een en ander te compenseren sleepte ik mezelf deze week wel twee keer naar een (overvolle) sportschool. Het draait allemaal om de juiste balans, toch?

Hier was ‘ie al bijna op, maar ik drink de laatste tijd regelmatig een kop gemberthee. Nadat ik het in een koffiebar voor het eerst probeerde ben ik het thuis ook gaan maken. Super simpel, lekker en het schijnt ook veel gezondheidsvoordelen te hebben. Sowieso is het beter dan nóg meer koffie op een dag. Dat probeer ik toch echt te beperken tot drie kopjes.

De kinderen waren bijna direct aan het normale leven gewend. Alleen aan het uitslapen van Quinn merkte ik nog dat hij nog een beetje in het vakantieritme zat. We waren dinsdag dus wat later bij de gastouder en ook woensdag wat later bij opa en oma. Wat is Lise al groot hè, als je ze zo naast elkaar ziet 🙂 We hebben deze week trouwens ook veel oud speelgoed opgeruimd en uitgezocht. Een deel is inmiddels naar de kringloop gebracht en een ander deel gaat op Marktplaats. Eindelijk is er weer wat meer ruimte voor het speelgoed waar nu vooral mee gespeeld wordt.

Als ik boven op mijn werkkamer zit te werken kijk ik uit op een rij hoge bomen in het park achter ons huis. Ik vind het al mooi ze te zien veranderen gedurende de seizoenen, maar zo af en toe word ik ook nog eens getrakteerd op een mooie zonsondergang. Niet verkeerd!

Er stond Lise iets spannends te wachten deze week. Ze werd namelijk verwacht voor haar eerste zwemles! Zij vond het spannend en leuk tegelijk. En ik eigenlijk ook. Als ouders zit je aan de rand van het water. Dat is leuk omdat je alles goed meekrijgt, maar ook best warm (gelukkig had ik een t-shirt aangetrokken met een vestje erover) en ook een beetje lastig als blijkt dat je kind het toch wel erg spannend vindt. Maar gelukkig heeft Lise het getroffen met haar badmeester. Hij hielp haar door de soms toch nog iets te spannende oefeningen heen en met een mega trotse blik ging ze op een gegeven moment helemaal zelf van het glijbaantje af.

Toen ik vrijdag mijn vrije dag had, vond ik het tijd voor wat quality time met Quinn. Op mijn nieuwe fiets (waarover binnenkort meer) fietsten we erheen. Ik had geen buggy bij me en op zich is dat ook niet nodig, alleen heeft Quinn er nogal een handje van om van me weg te lopen. Dat is wel goed voor mijn conditie en wat minder voor mijn moederhart. Want ik hoef maar 10 seconden een andere kant op te kijken en hij is drie gangpaden verder en compleet uit het zicht verdwenen. We hebben nog even wat boekjes uitgezocht en zijn toen snel weer terug naar huis gegaan.

En toen was het lekker weekend! Sinds Lise op school zit genieten we nog meer van de rustige pyjama-ochtenden als we in het weekend nergens naartoe hoeven. Check op de achtergrond ook even onze overleden kerstboom. Die is inmiddels gelukkig weg. M wilde er per se mee wachten tot de ‘officiële’ inleverdag. Als het aan mij had gelegen was hij begin deze week al weg geweest.

Gisteravond gingen we gezellig eten en een escaperoom doen met vrienden. Of we op tijd ontsnapt zijn weet ik bij het schrijven van deze blog nog niet. Vandaag gaan we de kinderen ophalen, die hebben een nachtje bij opa en oma gelogeerd. En ter ere van de verjaardag van de oma van M gaan we vanmiddag pannenkoeken eten. Gezellig!!

Hoe verliep jullie eerste ‘normale’ week na de kerstvakantie? En hadden jullie ook zo’n relaxed weekend als wij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.